100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat zijn de kosten van glasvezelinternet aansluiten?

Donderdag 30 December 2021 3 minuten en 3 seconden leestijd

Wat zijn de kosten van glasvezelinternet aansluiten?

In steeds meer gemeenten komt glasvezel. Wat moet je doen als glasvezelinternet ook in jouw wijk komt? En hoe kun je aangeven dat jij glasvezel wilt? Wanneer er nog geen glasvezel aanwezig is op jouw adres, maar het komt wel, is dit een lang traject. De tijd tussen wanneer je te horen krijgt dat er glasvezel komt en dat het er daadwerkelijk ligt kan wel 3 tot 6 maanden zijn. Hoe gaat dit precies in zijn werk en wat zijn de kosten?

Wat gebeurt er voordat ik glasvezelinternet kan gebruiken?

Het glasvezel wordt aangelegd in verschillende stappen. Wij hebben deze stappen voor jou op een rijtje gezet.

  1. De glasvezelkabel wordt aangelegd in de straat.
  2. De glasvezelkabel wordt tegelijkertijd van de straat tot aan het huis gebracht. Met een speciale boor wordt onder de grond een smalle tunnel geschoten. Hier wordt de kabel doorheen getrokken.
  3. De glasvezelkabel wordt door de buitenmuur naar binnen geboord. Je kunt zelf aangeven waar dit moet gebeuren.
  4. Heb je ook een abonnement afgesloten bij een glasvezelprovider? Dan moet het modem geïnstalleerd worden die je van je provider ontvangt. Dit kun je zelf doen, maar dit kun je ook laten doen door een monteur.

Wat zijn de kosten voor het aansluiten?

Wanneer glasvezel in de hele wijk aangelegd wordt, is het over het algemeen gratis. Je moet hier wel toestemming voor geven. Ligt er al glasvezelinternet in jouw wijk alleen is het niet op jouw adres aanwezig? Dan kun je dit door een internetprovider alsnog naar jouw huis laten brengen. De kosten hiervoor zijn wel voor jouw rekening. Deze kosten kunnen verschillen van €150,- tot €1500,-. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de vorige bewoners geen toestemming hebben gegeven op de aanleg van glasvezelinternet.

Ook wanneer je te laat bent met het geven van toestemming kunnen er kosten voor jou in rekening gebracht worden. Dit komt omdat de straat dan speciaal voor jou opengebroken moet worden om de glasvezelkabel van de straat naar jouw woning aan te leggen. Ook moet er dan speciaal voor jou een monteur langskomen om het glasvezelaansluitpunt in je woning te installeren.

Wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement?

Wil jij een glasvezelabonnement afsluiten? De kosten van een glasvezelabonnement zijn heel erg verschillend. Er zijn hier meerdere factoren die een rol spelen. Zoals internetsnelheid, wat voor soort abonnement je wilt en of je nog extra’s wilt zoals een extra tv pakket.

Een internet only glasvezelabonnement kun je bijvoorbeeld al afsluiten vanaf €40,- per maand. Internetproviders geven nieuwe klanten vaak mooie kortingen, waardoor deze prijs uiteindelijk lager wordt. Je kunt bij ons op de site een gratis glasvezelcheck doen. Zo kun je meteen zien of glasvezelinternet beschikbaar is op jouw adres, welke internetproviders het op jouw adres aanbieden en welke abonnementen je kunt kiezen. Je kunt in een oogopslag vergelijken.

Wat is glasvezelinternet?

Glasvezel is een hele snelle en stabiele internettechniek. Informatie wordt met behulp van een lasterlicht via glasvezel op een snelle en betrouwbare manier verzonden. Hoe sneller dit laserlicht knippert, hoe hoger de internetsnelheid. Signalen worden omgezet in een digitaal signaal. Wij hebben de voordelen van glasvezelinternet voor jou op een rijtje gezet:

  • Je hebt stabiel en snel internet;
  • De uploadsnelheid en downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar;
  • Je hebt een hoe en constante internetkwaliteit;
  • Internetsnelheden tot wel 1 Gb
  • Het internet van de toekomst!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking