Wat is WebOS bij LG?

Vrijdag 23 Juli 2021 3 minuten en 21 seconden leestijd

Wat is WebOS bij LG?

Elk merk heeft zijn eigen besturingssysteem op de Smart TV. Voor Samsung is dat Tizen, voor Sony en Philips is dat Android TV en voor LG is dat WebOS. WebOS is een eigen besturingssysteem van LG. Het heeft een snelle navigatie en je kunt apps zelf op volgorde zetten. Een unieke eigenschap van WebOS is de kleurrijke menubalk. Ook zijn er sommige tv’s met een magic remote waarmee je opties selecteert door er naar te wijzen.

Wat is WebOS?

WebOS is het unieke besturingssysteem van LG met een herkenbaar uiterlijk. Dit besturingssysteem werd oorspronkelijk gebruikt door Smartphones en tablets van Palm in 2009. In 2010 nam HP Palm over, waarbij WebOS gezien werd als een belangrijk item. HP gaf aan om het product verder te ontwikkelen. Op februari 2013 nam LG het besturingssysteem over voor de lijn van Smart tv’s.

Het Smart menu verschijnt bij WebOS als een rij gekleurde tegels aan de onderkant van het scherm. Hierdoor blijven de beelden die je op dat moment aan het kijken bent beschikbaar. Elke tegel vertegenwoordigt een app en wanneer je een app selecteert verschijnt er en extra balk met aanbevelingen. Je kunt de volgorde van de apps makkelijk aanpassen. Dit kun je handmatig doen of via de intelligente modus. De intelligente modus zet de meest gebruikte apps automatisch vooraan. Je kunt naast apps ook Youtube kanalen in het menu zetten. Apps die je niet gebruikt kun je heel gemakkelijk uit het menu verwijderen.

Om nieuwe apps te downloaden open je de LG smart store. Je hebt geen account nodig om nieuwe apps te downloaden. Wanneer je een app gedownload hebt verschijnt deze als nieuwe tegel in het smart menu.

Je kunt de LG Smart TV met WebOS bedienen door middel van een magic remote of door de LG TV Plus App. De meeste LG tv’s worden geleverd met een Magic Remote. Hiermee kun je je tv bedienen door er op te richten. Ook kun je gebruik maken van de spraakfunctie ThinQ AI. Deze functie gebruik je vooral om zoekopdrachten in te spreken. Met de LG TV Plus app veranderd je smartphone of tablet in een smart tv. Je kunt via deze app ook beelden vanaf je smartphone of tablet naar je tv streamen.

Wat is een Smart TV?

Een Smart TV is een televisie die je op een makkelijke manier kunt verbinden met het internet. Door het toevoegen van een besturingssysteem aan een tv wordt het een slimme televisie en kun je gebruik maken van applicaties over het internet. Denk hierbij aan Youtube, Netflix of Spotify. Daarnaast kun je ook via de browser surfen op het web.

Door middel van een Smart TV kun je allerlei soorten content makkelijk bekijken. Je kunt het ene moment gewoon tv via de kabel kijken, terwijl je het volgende moment bijvoorbeeld overschakelt naar Youtube. Je hoeft niet meer via de computer naar Youtube te surfen, je kunt gewoon de app op je Smart Tv aanklikken.

Wat je nodig hebt om van een Smart TV gebruik te maken is heel simpel, alleen een Smart TV en een internetverbinding. Wanneer je de tv hebt gekocht moet je hem verbinden met het thuisnetwerk. Dit kan draadloos wanneer de televisie geschikt is voor wifi of gewoon via de netwerkkabel.

Wie is LG?

LG is een elektronica fabrikant. Ze biedt meerdere producten in meerdere categorieën aan, namelijk; Tv/audio/video, mobiel, huishoudelijk, computer producten, klimaat en solar. LG wilt haar klanten begrijpen en helpen om een beter leven te leiden. Zo heeft LG ook de slogan ‘Life’s Good’. Haar filosofie draait om mensen, oprechtheid en het vasthouden aan de grondbeginselen.

Heb jij een Smart TV van LG maar nog geen internet?

Je kunt op onze site de gratis postcodecheck doen.

Wanneer jij deze postcodecheck hebt ingevuld zie jij welke internetproviders er internet (en tv) op jouw adres kunnen leveren, welk soort internet er mogelijk is en welke internetsnelheid er haalbaar is op jouw adres.