100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is 4G+?

Dinsdag 25 Februari 2020 1 minuut en 22 seconden leestijd

Wat is 4G+?

4G+ oftewel de snellere versie van 4G. En simpel gezegd is het een uitbreiding op het al bestaande 4G-netwerk dat wij nu gebruiken. In dit bericht vertellen we je meer over de verschillen tussen 4G en 4G+. Ook lees je hoe het werkt en waar het beschikbaar is.

Vergelijk Sim Only abonnementen met 4G

Is 4G+ sneller?

Ja, 4G+ is sneller dan het huidige 4G-netwerk. Bij 4G ligt de snelheid op ongeveer 150 Mbit, oftewel 19 MB per seconden. Bij 4G+ is de snelheid 225 Mbit, dit komt neer op ongeveer 28 MB per seconde. Dit maakt dat 4G+ meer dan 45% sneller is dan het huidige 4G-netwerk.

Is het duurder om 4G+ te gebruiken?

Als je op dit moment al gebruik maakt van een 4G-verbinding, kost de overstap naar 4G plus niks extra’s. Wel krijg je te maken met een hogere download- en uploadsnelheid waardoor je sneller door je databundel heen bent. Het is dus handig om hier even goed op te letten.

Is mijn smartphone geschikt voor 4G+?

Bij de meeste smartphones staat bij de specificaties van een toestel of een smartphone geschikt is voor het gebruiken van het 4G-netwerk. Je toestel moet namelijk de juiste frequentiebanden ondersteunen. Je herkent dit aan de technische aanduiding Cat. 6, Cat. 9 of aan het 4G+ label.

Waar is 4G+ beschikbaar?

4G+ maakt gebruik van zowel 800Mhz- als 1800Mhz-frequentie. Beide frequenties moeten hierom aanwezig zijn op een plaats om gebruik te kunnen maken van 4G plus. Vanaf 1 oktober 2014 is de uitrol van 4G+ begonnen. Inmiddels beschikken grote providers zoals T-Mobile over een landelijke dekking. Ook Vodafone en KPN kunnen in veel gemeentes 4G+ aanbieden.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking