100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

T-Mobile activeert edge netwerk

Vrijdag 22 augustus 2014 0 minuten en 44 seconden leestijd

T-Mobile activeert edge netwerk

T-Mobile is begonnen met het aanbieden van snellere 2G op basis van edge. De opwaardering wordt gedaan in gebieden waar geen modern netwerk of 4G beschikbaar is.

Het gaat hierbij om het noorden, oosten en zuiden van Nederland, waar op dit moment geen sneller netwerk beschikbaar is. T-Mobile heeft drie maanden uitgetrokken voor het activeren van het snellere netwerk en zegt in november klaar te zijn. Het activeren van het snellere netwerk vindt in de nacht plaats om de overlast voor gebruikers zo klein mogelijk te maken. Dit betekent waarschijnlijk dat de zendmasten even uit moeten om edge te activeren.

Andere providers zijn ook al begonnen met het aanbieden van edge. Edge is een snellere variant van GPRS en is te herkennen aan een E naast de balkjes die de signaalsterkte aangeven. Edge is geen nieuwe techniek en bestaat al sinds 2005, het is een techniek die met oudere antennes toch sneller internet kan bieden. Hierdoor is het vooral interessant voor gebieden met verouderde antennes of die economisch niet rendabel zijn om er 4G aan te bieden.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.