100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN & T-Mobile zorgen voor glasvezel in Rotterdam en Eindhoven

Dinsdag 21 juli 2020 1 minuut en 21 seconden leestijd

KPN & T-Mobile zorgen voor glasvezel in Rotterdam en Eindhoven

De gemeente Rotterdam en KPN willen 285.000 woningen en bedrijven in vijf jaar aansluiten op het glasvezelnetwerk van KPN. En ook T-Mobile zit niet stil. T-Mobile wil naast de uitrol van glasvezel in Den Haag, beginnen met het aanleggen van het glasvezelnetwerk in Eindhoven. Wij vertellen je er alles over in dit bericht.

Glasvezel in heel Rotterdam

We beginnen bij KPN. Dinsdag 30 juni maakte KPN Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans en wethouder Barbara Kathmann bekend dat de samenwerking voor het aanleggen van een verbinding tussen KPN hoofdkantoor en het nieuwe netwerk een feit is. De overeenkomst die hiervoor getekend is, beschrijft dat het de intentie van KPN is om het glasvezelnetwerk overal in de stad Rotterdam uit te rollen en de inzet van de gemeente om dit proces soepel mogelijk te laten verlopen. Volgens de gemeente Rotterdam is de uitrol goed voor de werkgelegenheid en het economisch herstel van de stad. De samenwerking met KPN draagt bij aan de ambitie van de gemeente. De ambitie is om Rotterdam in 2025 de digitale voorbeeldstad te maken.

Glasvezel in Eindhoven

T-Mobile zoekt een andere hoek op in Nederland. T-Mobile start in september met de werkzaamheden voor het glasvezelnetwerk in Eindhoven. Zij zullen daar het netwerk aanleggen in stadsdelen van het Centrum, Strijp en Gestel. De verwachting is dat in totaal 29.000 huishoudens en 1100 MKB’ers toegang krijgen tot het netwerk. Via dit netwerk kan je supersnel internet ontvangen tot wel 1 Gigabit per seconde.

Deze aanleg past binnen de ambitie van T-Mobile. T-Mobile wil samen met partner Primevest Capital Parners nog minstens 100.000 huishoudens in Nederland aansluiten op het glasvezelnetwerk. T-Mobile levert sinds de zomer van 2019 al glasvezeldiensten op ongeveer 32.000 adressen in Segbroek (Den Haag). In dezelfde stad worden in Loosduinen ook 25.000 huishoudens voorzien van glasvezel.

Ben jij benieuwd of je al glasvezel kan ontvangen op jouw adres? Doe dan eenvoudig en gratis de postcodecheck en zie wat er leverbaar is op jouw adres.

Postcode
Huisnummer
Toevoeging
 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.