100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

De Ziggo Next Mini is verbeterd!

Dinsdag 19 Juli 2022 3 minuten en 30 seconden leestijd

De Ziggo Next Mini is verbeterd!

Heb jij een internet en tv abonnement bij Ziggo en heb je de Ziggo Next Mini? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Ziggo heeft deze TV decoder namelijk verbeterd. Maar wat is er veranderd en moet je zelf iets doen om de veranderingen door te zetten? Wij leggen het uit!

Als je een internet abonnement met tv afsluit bij Ziggo ontvang je met het tv Start abonnement een Ziggo Next Mini. Sinds 12 juli is Ziggo begonnen met het uitrollen van firmwareversie 4.41. De Next Mini komt van firmwareversie 4.39, dit betekent dat er twee updates in één update verpakt zitten. Omdat het om een gefaseerde uitrol ging beschikte niet iedereen op hetzelfde moment over de nieuwe firmware. Waarschijnlijk zijn nu alle exemplaren al wel over, is dit nog niet het geval bij jou? Dan zal het niet lang meer duren. Voor de installatie van de nieuwe firmware hoef je niets te doen, het vindt namelijk automatisch plaats.  

Ben jij benieuwd of jij ook een internet en tv abonnement bij Ziggo af kunt sluiten? Doe dan nu onze gratis postcodecheck om te kijken of Ziggo ook leverbaar is op jouw adres!

Er zijn heel wat veranderingen doorgevoerd tijdens deze update, maar wat is er precies nieuw? Wij hebben de veranderingen voor jou op een rij gezet:

 • Je kunt de kijklijst heel simpel openen door middel van stembesturing. Je hoeft alleen ‘kijklijst’ te zeggen. Ook kun je dingen toevoegen door te zeggen ‘voeg toe’ of ‘voeg toe aan mijn kijklijst’.
 • Als je via de zoekfunctie van de mediabox bent gestart met een film of serie van Amazon Prime Video, zie je nu in het hoofdmenu ‘verder kijken’.
 • Er is een nieuwe indeling van het menu, namelijk een nieuw submenu. Je ziet nu bij instellingen ‘toegang faciliteiten’ staan. Je ziet hier onder ander de instellingen voor hoog contrast en de vergrote tv gids.
 • Als je een serieopname aanpast worden alle beschikbare afleveringen opgenomen.
 • Je zult minder last hebben van buffering meldingen.
 • De ondertiteling bij Movies & Series is scherper en heeft een zwarte achtergrond.
 • Als een programma in twee delen getoond worden in de tv gids worden ze al als een volledige opname opgenomen.
 • Het apps platform is geoptimaliseerd.
 • Er is een nieuwe snellere versie van Amazon Prime Video.
 • Bepaal je volume is in de instellingen altijd zichtbaar.
 • Het geluid van de Videoland app is vloeiend.
 • Het kon voorkomen dat de mediabox doorgaf dat de batterij bijna leeg was terwijl dit niet het geval was. Dit is opgelost.
 • Je kunt serie opname verwijderen vanuit het hoofdmenu.
 • Je kunt Youtube casten.

Wat is de Ziggo Next Mini?

De Ziggo Next Mini is het tv kastje dat je ontvangt als je een TV start abonnement afsluit bij Ziggo. Met De Next Mini van Ziggo is tv kijken een stuk persoonlijker, slimmer en makkelijker. Je kunt namelijk op elk scherm kijken, waar en wanneer je wilt en je kunt praten met je Next Mini via de afstandsbediening. Omdat de Ziggo Next Mini heel klein is past hij gemakkelijk achter je tv, zo heb je geen groot tv kastje meer in je huiskamer staan. De Next Mini wordt met klittenband meegestuurd.

De Next Mini ontvangt het tv-signaal via internet. Je hebt dus geen coax kabel meer nodig voor het kijken van tv. Je kunt de Next Mini wel op een internet kabel aansluiten voor de minste kans op storingen. Je Sluit de Next Mini aan op het stroom en op het internet . Je volgt het menu op het scherm en je hebt hem binnen een paar minuten aangesloten.

Waarom is tv kijken met de Ziggo Next Mini makkelijker? Dit komt omdat er heel veel voordelen aan het tv kastje zitten verbonden. Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk op zoek gaan naar apps, opnames of series in je kijklijkst. Ook kun je programma’s tot 2 dagen terugkijken, kun je live-tv pauzeren, kun je on demand films en series kijken en kun je apps als Netflix en YouTube met de afstandsbediening openen. Heb je geen zin om op de knopjes te drukken? Bedien de Next Mini dan met voice ontrol.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking