100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Eigen zenderpakket samenstellen met TV-dienst van T-mobile

Maandag 14 december 2015 1 minuut en 2 seconden leestijd

Eigen zenderpakket samenstellen met TV-dienst van T-mobile

T-mobile gaat in het voorjaar van 2016 de online tv-dienst KNIPPR aanbieden. Bij deze dienst bepaalt de klant zelf welke zenders zij willen in het pakket.

T-Mobile lijkt hiermee te hebben geluisterd naar de groeiende vraag naar specifieke zenders zonder deze in een pakket met 9 willekeurige andere te stoppen. Ziggo en KPN hebben laten weten dat dit ook tot de mogelijkheden behoort van hun netwerken, Maar dat het zelf samenstellen van pakketten zou leiden tot duurdere abonnementen dan met de vaste pakketten. T-Mobile denkt hier echter anders over en zal het met deze nieuwe tv-dienst wel mogelijk maken om zelf je zenderpakket te bepalen. De Nederlandse Mediawet staat T-Mobile echter niet toe om zonder dispensatie van het Commissariaat voor de Media een basispakket van minder dan 30 zenders aan te bieden.

KNIPPR is een online tv-dienst wat ervoor zorgt dat je geen Alles-in-1 abonnement nodig hebt. Alleen een internetverbinding is al voldoende en het is mogelijk via een app op tablet en smartphone te kijken. Daarnaast zal het ook mogelijk worden om te streamen met een Apple TV of Chromecast.

Momenteel is T-Mobile nog in onderhandeling met de verschillende tv-zenders en kunnen zij nog niet precies zeggen wat het gaat kosten. Het grootste nadeel tot nu toe schuilt hem erin dat ze minstens 30 zenders moeten aanbieden in een basispakket waardoor de eerste kosten nog niet specifiek om je eigen favoriete zenders zullen gaan.