100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Groot aantal Tele2 internetpakketten verdwijnt

Woensdag 07 augustus 2019 1 minuut en 50 seconden leestijd

Groot aantal Tele2 internetpakketten verdwijnt

Vanaf 7 augustus gaat er een groot gedeelte van de Tele2 internetabonnementen verdwijnen. Dit heeft alles te maken met de fusie tussen Tele2 en T-Mobile.

Waarom verdwijnen de Tele2 internetpakketten?

Begin 2019 werd bekend dat T-Mobile en Tele2 toestemming kregen om hun fusie door te zetten. Dit proces heeft wel even geduurd. In 2017 kondigde beide partijen al hun plannen voor een fusie aan. Met de fusie hopen Tele2 en T-Mobile een vuist te kunnen maken tegen grote spelers als Ziggo en KPN. Het is de intentie dat vooral jij, de consument, veel voordeel gaat ervaren van deze samenwerking. Daarom deden T-Mobile en Tele2 jou eerder al enkele beloftes.

Eén van de beloftes van Tele2 en T-Mobile is dat zij de digitale kloof gaan dichten en zij in heel Nederland sneller breedbandinternet gaan bieden.

Door te stoppen met het aanbieden van een groot aantal Tele2 internetpakketten kunnen zij die belofte aan jou nakomen.

Wat gaat er veranderen?

Vanaf 7 augustus kun je niet langer kiezen voor Tele2 internetpakketten met een downloadsnelheid hoger dan 20Mb. Dat betekent dat de volgende internetpakketten gaan verdwijnen:
- Internet Basis (+ tv en bellen)
- Internet Extra (+ tv en bellen)
Wel kun je na 7 augustus nog steeds kiezen voor het Internet Light (+ internet en bellen) abonnement van Tele2. Dit abonnement heeft een downloadsnelheid van 20Mb.

Wat zijn de alternatieven voor deze Tele2 internetabonnementen?

Gelukkig biedt T-Mobile jou een alternatief voor de wegvallende Tele2 abonnementen. Je kunt bij hen namelijk kiezen de volgende alternatieven:
- Tele2 Internet Basis -> T-Mobile Thuis 50Mb (+ tv en bellen)
- Tele2 Internet Extra -> T-Mobile Thuis 100Mb (+ tv en bellen)

Naast DSL-internet biedt T-Mobile ook glasvezel internet. Daarmee bieden zij internetsnelheden tot wel 200Mb.

Kies jij ook voor snel en betrouwbaar internet van T-Mobile voor een aantrekkelijke prijs of een goed basis internetpakket tegen een scherpe prijs van Tele2? Met onze gratis postcodecheck ontdek je binnen een minuut of zij leverbaar zijn op jouw adres.

Wat gaat er voor bestaande Tele2 klanten veranderen?

Voorlopig helemaal niets. Zover nu bekend behoud je het Tele2 internetpakket dat je nu hebt met de voorwaarden zoals je gewend bent.

Ook voor nieuwe Tele2 klanten die hun Internet Basis of Internet Extra abonnement voor 7 augustus afsluiten verandert er niets. Ook na de 7e behoud je het door jou gekozen abonnement.