100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Hoe gaat het met de verkoop van T-Mobile?

Dinsdag 22 Juni 2021 3 minuten en 13 seconden leestijd

Hoe gaat het met de verkoop van T-Mobile?

Zoals we in januari al hebben laten weten staat T-Mobile in de verkoop. T-Mobile is een dochteronderneming van Deutsche Telekom en het lijkt erop dat ze de verkoop wat versnelt hebben. Volgende maand wordt het eerste bod verwacht. T-Mobile is in de verkoop gezet om de schuldenlast van Deutsche Telekom naar beneden te brengen. Ze hebben schulden van ongeveer 130 miljard euro. Daarnaast wil ze meer ruimte voor het glasvezelnetwerk in Duitsland.

Om het glasvezelnetwerk uit te kunnen breiden in Duitsland is Deutsche Telekom op zoek naar investeerders om een gezamenlijk bedrijf op te zetten. Alles over de verkoop van T-Mobile lees je in ons blog ‘T-Mobile staat te koop!’. Wat de potentiële geïnteresseerde zou kunnen afschrikken is dat T-Mobile veel Huawei-apparatuur gebruikt. Mobiele operators moeten van het ministerie van Economische zaken & klimaat qua infrastructuur minder afhankelijk worden van deze Chinese fabrikant. De snelheid waarmee het verkoopproces  van T-Mobile in gang wordt gezet is opvallend. Eind juli worden de eerste biedingen verwacht, naar verwachting tussen de 5 en 6 miljard euro.

In de visie van Deutsche Telekom is T-Mobile een kleine speler op de markt van mobiele en vaste diensten. T-Mobile is nummer 3 op de Nederlandse telecommarkt met rond de 700.000 abonnees.

Wie is T-Mobile?

T-Mobile is sinds 1992 actief als aanbieder van mobiele telefonie, als onderdeel van het Deutsche Telekom-concern. In 2007 neemt ze Orange Nederland over waardoor T-Mobile tweede mobiele provider van Nederland wordt. In 2016 gaan Ziggo en Vodafone samenwerken. Hierdoor moest Vodafone haar thuisproduct afstaan van de Europese Commissie. Dit thuisproduct is naar T-Mobile gegaan. Sinds 2016 betreedt T-Mobile dan ook de Thuis markt met 15.000 aansluitingen. Naast telefonie biedt ze nu dus ook vast internet, telefonie en tv aan. In 2017 gaat T-Mobile een samenwerking met Tele2 aan om een vuist te maken tegen KPN en VodafoneZiggo.

T-Mobile biedt twee type internet aan, namelijk DSL internet en Glasvezelinternet. Standaard internet gaat via DSL. Meer dan 90% van de Nederlanders kan hier gebruik van maken. Daarnaast biedt T-Mobile ook glasvezelinternet aan. Dit is nog niet beschikbaar op elk adres. DSL internet is internet dat gaat via de telefoonkabel. Hierbij is de downloadsnelheid hoger dan de uploadsnelheid en heeft de afstand tot de wijkcentrale invloed op jouw internetsnelheid. Je kunt een internetsnelheid halen van 50 tot 100 mbit/s.

Glasvezelinternet is razendsnel internet via glasvezel. Dit is een speciaal soort glas waar informatie doorheen wordt gestuurd door knipperend laserlicht. De download- en uploadsnelheid zijn hierbij gelijk aan elkaar. De beloofde snelheid wordt altijd gehaald. Je kunt een internetsnelheid halen van 50 tot 1000 mbit/s.

Wat biedt T-Mobile aan?

T-Mobile Thuis bied internet, tv en bellen aan voor thuis. Je kunt een internetabonnement afsluiten voor alleen internet. Maar je kunt ook abonnementen afsluiten met tv en bellen. Met interactieve tv van T-Mobile kun je met het basispakket al kijken naar meer dan 60 zenders, waarvan 35 in HD kwaliteit. Je kunt programma’s pauzeren, kijken vanaf het begin en terugkijken. Daarnaast kun je het basispakket aanvullen met diverse themapakketten. Deze pakketten zijn maandelijks aan te passen.

T-Mobile biedt zowel DSL als glasvezelinternet. Glasvezelinternet is nog niet overal beschikbaar. Wanneer je een internetabonnement afsluit heb je de keuze tussen de pakketten ‘alleen internet’, ‘internet & tv’ of ‘alles-in-1’.

Wanneer je overstapt naar T-Mobile regelt T-Mobile jouw overstap. Dit heet de overstapservice. T-Mobile zorgt ervoor dat je huidige provider opgezegd wordt, en dat jouw internet vlekkeloos over gaat van de ene op de andere internetprovider. Door deze overstapservice zal je niet zonder internet komen te zitten.

Wil jij ook voor T-Mobile kiezen?

Zou jij graag een internetabonnement bij T-Mobile af willen sluiten? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken of T-Mobile leverbaar is op jouw adres. Ook zie je door middel van deze postcodecheck meteen welk soort internet er op jouw adres mogelijk is en welke snelheid er gehaald kan worden.

Wanneer jij deze check hebt gedaan zie je een overzicht van alle beschikbare abonnementen op jouw adres. Zo kun je gemakkelijk de abonnementen vergelijken en kiezen voor het abonnement dat het beste bij jou past.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking