100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Overname T-Mobile is afgerond!

Monday 4 April 2022 3 minuten en 37 seconden leestijd

Overname T-Mobile is afgerond!

In september 2021 werd het officieel gemaakt. T-Mobile zou overgenomen worden door Warburg Pincus en Apax Funds, voor maar liefst 5,1 miljard euro. Deze overname is op 31 maart 2022 afgerond! Maar wat houdt deze overname precies in?

De overname van alle aandelen in T-Mobile door Warburg Pinus LLC en Apax Funds is afgerond. T-Mobile Netherlands Holding B.V. en haar dochteronderneming T-Mobile zullen onder de nieuwe aandeelhouders hun volgende groeifase ingaan. Olaf Swantee is na afronding van de transactie voorzitter van de Raad van Commissarissen van T-Mobile Nederland. Wij citeren hem: “Ik verheug mij erop om als voorzitter toe te treden tot de Raad van Commissarissen van T-Mobile Nederland en ik kijk ernaar uit om nauwer samen te werken met het directieteam en de medewerkers. Samen zullen we ervoor zorgen dat T-Mobile Nederland haar positie als toonaangevende telco in Nederland versterkt in de ogen van haar medewerkers, haar klanten en haar aandeelhouders. De mensen van T-Mobile Nederland hebben met succes een sterke basis gelegd en wij zullen hierop voortbouwen door nieuwe Nederlandse en wereldwijde benchmarks in de telecommunicatie-industrie te zetten." 

Søren Abildgaard blijft de CEO van T-Mobile Nederland. Hij zegt het volgende: "Apax en Warburg Pincus hebben onze strategie als challenger op de Nederlandse markt op kwaliteit, prijs en klantenservice omarmd. Wij blijven ons inzetten om de best mogelijke klantervaring te bieden, dat wordt ondersteund door een uitmuntend mobiel netwerk dat tot de beste ter wereld behoort. Dankzij onze voortdurende focus op innovatie is T-Mobile Nederland uitgegroeid tot een toonaangevende provider. We zijn de eerste mobiele aanbieder die Unlimited en landelijk 5G aanbiedt in Nederland. Met onze ambitie om supersnel glasvezelinternet aan te kunnen bieden aan meer dan 3 miljoen huishoudens tegen een betaalbare prijs, zullen we de concurrentie nog meer uitdagen." 

Wat betekend dit voor de klant van T-Mobile?

T-Mobile blijft met haar vier merken, T-Mobile, Tele-2, Ben en Simpel, actief op de markt en blijft haar best mogelijke diensten leveren aan haar klanten. Als je een abonnement hebt bij een van deze merken veranderd er dus niets voor jou. Warburg Pincus en Apax Funds zullen samenwerken met het directieteam van de organisatie. De focus zal blijven op innovatie en groei van het indrukwekkende klantenbestand. De ambitie is om betaalbaar glasvezel aan te bieden aan meer huishoudens in Nederland dan elk andere provider op de markt. Zowel Warburg Pincus als Apax Funds beschouwen T-Mobile Nederland als een organisatie met een sterke basis en groeipotentieel.

Wie zijn Warburg Pincus en Apax Funds?

Warburg Pincus is een private samenwerking die zich richt op private Equity. Het bedrijf heeft een domeinexpertise ontwikkeld op meerdere gebieden, waaronder consumenten, energie en technologie. Ze opereren vanuit 14 kantoren in 10 landen. De strategie van het bedrijf bestaat uit meerdere punten, namelijk:

 

  • Het combineren van ervaring in de sector en de lokale markt;
  • De fexibiliteit om alle stadia van de ontwikkeling  van een bedrijf te ondersteunen;
  • Een lange termijn beleggingshorizon;
  • Op elkaar afgestemde belangen van de managementteams.

Apax Funds kijkt samen met partnerbedrijven naar het verbreden van de horizon om zo de groei te inspireren. Door zij aan zij met managementteams te werken, vergroten ze het wederzijds succes door middel van een wederzijdse visie. Ze streven ernaar om waarde te creëren door transformationele verbeteringen in bedrijven te ondersteunen en zijn hierbij geweldige partners in het creëren van waarde.

Wie is T-Mobile?

T-Mobile neemt al sinds 1992 een belangrijke positie in op de Nederlandse telecommarkt. Sinds 2016 voegt ze hier ook vast internet, telefonie en tv aan toe onder de naam thuis. T-Mobile Thuis biedt twee soorten internet aan, namelijk DSL internet en Glasvezelinternet. Met DSL internet kun je een snelheid halen van 100 Mbit/s. Met glasvezelinternet zijn snelheden mogelijk van 100 tot en met 1000 Mbit/s.

Wanneer je ook tv afneemt bij T-Mobile ontvang je maar liefst 60 zenders in het basispakket, waarvan 59 in HD-kwaliteit. Je ontvangt altijd interactieve tv, hiermee kun je programma’s starten, pauzeren en terugkijken wanneer jij dat wilt. Je kunt ook gebruik maken van de TV Anywhere app. Zo kun je via de app tv kijken waar en wanneer jij maar wilt.

Ben je benieuw of T-Mobile ook leverbaar is op jouw adres? Doe dan onze gratis postcodecheck.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking