100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat kijk je op Koningsdag?

Vrijdag 26 April 2024 2 minuten en 9 seconden leestijd

Wat kijk je op Koningsdag?

Dit weekend is het weer zo ver, Koningsdag! Ook dit jaar kan je verschillende activiteiten volgen via de televisie. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de prinsessen gaan dit jaar naar Emmen. Deze activiteiten kan je live volgen op televisie. Daarnaast zijn er ook nog andere programma’s die in het teken staan van Koningsdag. Welke dit zijn, lees je in onze blog!

Koningsdag is in Nederland een nationale feestdag waarop de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd wordt. Elk jaar bezoekt de koning met zijn gezin een stad in Nederland. Deze stad en de omliggende plaatsen presenteren zichzelf op een feestelijke manier. Dit jaar wordt het feest gevierd in Emmen.

Koningsdag op NPO1

Koning Willem-Alexander wordt 57 jaar. Hij zal dit gaan vieren in Emmen. Op NPO1 zal de gehele viering te volgen zijn vanaf 10:45.

De koning komt tijdens de wandeling voor Emmen langs 9 verschillende pleinen waar hij onder andere toegezongen wordt door Bouke, Jannes en Daniel Loheus. Op de 9 pleinen worden allemaal verschillende shows, spelletjes en sporten laten zien. Heb je delen gemist of kan je niet kijken? Je kunt om 19:07 een terugblik zien.

In de avond is er op NPO 1 de popquiz Oranje te zien. Deze quiz gaat over Nederlandse muziek, waarin Boris van der Ham & Eva Koreman, Kees van Amstel & Andries Tunru en Diggy Dex & Welmoed Sijtsma het tegen elkaar opnemen.

Koningsdag op SBS6

Het is in heel Nederland feest op Koningsdag. Er zijn veel festivals en feesten. Een van deze festivals is het 538 Koningsdag festival in Breda. Je kunt dit festival live volgen op SBS6. Het festival is van 12:00 tot 22:00. Naast dat je het festival kunt volgen op televisie, is deze ook te volgen via Radio 538, de 538 app of 538.nl.

Videoland

Op 20 april 2024 heeft Videoland een serie uitgebracht over onze Koningin Máxima. De serie heet dan ook Máxima en gaat over het fascinerende verhaal van haar leven in Argentinië en New York tot haar ontmoeting met Willem-Alexander.

De eerste aflevering was te bekijken op RTL4. De. Uitzending trot maar liefst 708.000 kijkers aan. Het was op het tijdstip het 2e beste bekeken programma. De reacties waren allemaal erg lovend. Op Videoland heeft de serie ook al enkele records gebroken.

Heb jij al een tv-abonnement?

Om alles te kunnen kijken wat hierboven beschreven is, is het handig als je een internetabonnement met televisie hebt. Je kunt bij ons een gratis postcodecheck doen om te kijken welke providers er op jouw adres leveren.

Heb jij al een internetabonnement maar geen tv erbij? Geen probleem! Je kunt ook gebruik maken van streamingsdiensten om tv te kijken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van NPO Plus, NLZIET of CANAL+.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kan je ons volgen via onze social mediakanalen. Wij zijn te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingsvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking