100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Providercheck Test: 4G Thuis van T-Mobile

Maandag 6 Maart 2017
Laatste update: Maandag 25 Mei 2020 2 minuten en 21 seconden leestijd

Providercheck Test: 4G Thuis van T-Mobile

4G voor Thuis? T-mobile biedt het nu actief aan. ProviderCheck nam de proef op de som en bestelde een 4G Thuis modem om te proberen.

Woon jij in het buitengebied, of op een andere locatie waar het vaste internet netwerk zeer slecht is? Helaas komt dit nog steeds veel voor en is je 4G vaak beter dan het vaste netwerk; Waarschijnlijk heb je op jouw smartphone nu een snellere verbinding dan via de computer.

In Duitsland wordt al veel gebruik gemaakt van 4G internet als thuisverbinding. Sinds T-Mobile is begonnen met het aanbieden van 4G voor thuis zijn wij erg geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden hiervan. Nu het beschikbaar is voor heel Nederland hebben wij als ProviderCheck een abonnement besteld om te testen. Via de website van T-Mobile selecteer je eenvoudig jouw pakket. De volgende dag stond er al een bezorger op de stoep met ons modem en de simkaart.


Het Huawei modem wat je nodig hebt voor 4G Thuis van T-mobile

Met de installatiegids waren we al binnen 5 minuten aangesloten en online. Door het handige stappenplan is alles eenvoudig in te stellen. We hebben geen gebruik gemaakt van de externe antenne, wanneer je daarvoor kiest komt er een Guidion monteur langs voor de installatie. (Een externe antenne is een antenne die buiten wordt gemonteerd om vervolgens een hogere snelheid te kunnen bieden.) Bij ons op kantoor is het bereik voldoende en is de antenne niet nodig.


De achterzijde van het modem heeft ook 4 netwerk aansluitingen voor vaste computers en 2 vaste telefoons

Tijd om de snelheid van het apparaat te testen. Het WiFi modem geeft een sterk signaal af wat goed te ontvangen is door ons hele pand en dus meer dan geschikt zal zijn voor de meeste thuissituaties. Verbonden met het WiFi op een iPhone 7 haalden we met de speedtest in Alphen aan den Rijn een gemiddelde snelheid van 50mbit download met 50mbit upload. Een snelheid die 1,5x hoger ligt dan het landelijk gemiddelde en ruim voldoende is om lekker snel te internetten. We hebben vervolgens nog door diverse andere locaties in Nederland getest waarbij we in Gouda uitkwamen op gemiddeld 35mbit en in Amsterdam soms pieken zagen met 70mbit. T-mobile geeft zelf aan via de website dat de maximale snelheid van 4G Thuis 120mbit download en 50mbit upload heeft.

Tot dus ver is alles positief, het enige nadeel aan 4G voor thuis is het dataverkeer. Je zit aan een limiet dus je kunt niet de hele dag bijvoorbeeld Netflix kijken zonder dat dit gevolgen zal hebben. Eén voordeel; je kunt elke nacht tussen 0:00 en 6:00 onbeperkt internetten zonder dat dit dataverkeer kost. Via jouw account op My T-Mobile kun je eenvoudig zien hoeveel GB’s je hebt verbruikt. Ben je er sneller doorheen dan gedacht? Dan koop je eenvoudig extra GB’s.

Benieuwd of 4G voor thuis de oplossing is voor jou? Bel onze klantenservice voor meer informatie of maak gebruik van onze 4G voor thuis internet vergelijker.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking