100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

T-Mobile brengt als eerste Amerikaanse provider app uit voor het unlocken van smartphones

Zaterdag 09 augustus 2014 0 minuten en 42 seconden leestijd

T-Mobile brengt als eerste Amerikaanse provider app uit voor het unlocken van smartphones

Na het aannemen van de Amerikaanse “unlock wet” is T-mobile in Amerika de eerste provider die hier een app voor aanbiedt.

De unlock wet laat klanten zelf telefoon hun unlocken en op een ander netwerk gebruiken, zonder dat hier toestemming voor nodig is van de telecomprovider. De applicatie werkt op dit moment alleen nog maar voor de exclusief in Amerika uitgebrachte Samsung Galaxy Avant. Het is aannemelijk dat er snel meerdere telefoons zullen volgen.

De nieuwe wet geeft telefoongebruikers in Amerika meer vrijheid in het kiezen van een provider. In Amerika worden bijna alle telefoons verkocht in combinatie met een telecomprovider, hierna was het voor de klant niet mogelijk te wisselen tussen providers. De Amerikaanse overheid heeft dit met de nieuwe wetgeving wel mogelijk gemaakt.

In Nederland zijn providers verplicht om in combinatie met een abonnement je telefoon kosteloos te unlocken na een jaar. Hiermee kunnen eigenaren van de telefoon zelf kiezen welke telecomprovider zij willen gebruiken in combinatie met het toestel.