100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

T-Mobile connects met Join Us

Wednesday 19 May 2021 3 minuten en 15 seconden leestijd

T-Mobile connects met Join Us

T-Mobile Nederland en Stichting Join Us hebben een samenwerking afgesloten voor minstens 3 jaar. Samen verwachten ze de komende drie jaar minstens 50.0000 jongeren te helpen om eenzaamheid achter zich te laten. De samenwerking is per 1 mei officieel in gegaan. Wat doet Join Us precies? En hoe gaan Join Us en T-Mobile de jongeren helpen?

Eenzaamheid onder jongeren is een groeiend maatschappelijk probleem. In Nederland voelt 8% van de jongeren zich chronisch eenzaam. In de huidige coronatijd geeft zelfs 81% van de jongen aan meer eenzaam te zijn. Join Us zet zich in om eenzaamheid onder de jongeren te verminderen, in combinatie met het digitale bereik en kennis van T-Mobile.

Wat Houdt de samenwerking in?

T-Mobile zet digitalisering in voor een inclusieve samenwerking. Door middel van de digitale technologie wilt de internetprovider mensen helpen om de eenzaamheid achter zich te laten en mee te doen in de samenleving. De samenwerking met Join Us is onderdeel van het programma Digitale Inclusie. Dit is een van de vier programma’s van het Connect to Change plan van T-Mobile.

T-Mobile ondersteunt Join Us bij haar programma en bij het bouwen van een online community. Er zijn honderden jongeren verspreid over Nederland die het Join Us programma fysiek in hun woonplaats volgen, maar het programma is nog niet online beschikbaar. T-Mobile en Join Us gaan onderzoeken en kansen aanpakken om online uit te breiden. Daarnaast helpt T-Mobile met het optimaliseren van de website en het opzetten en uitvoeren van online campagnes.

Wie is Join Us?

Join Us dringt eenzaamheid onder jongeren tussen de 12 en 25 jaar terug. Dit doet ze door jongeren samen te brengen en ze te helpen om sociaal sterker te worden. Ze helpt jongeren eenzaamheid te doorbreken door het Join Us programma. Samen met haar partners streeft ze naar een samenleving waarin jongeren erbij horen. De partners waar Join Us mee samen werkt zijn gemeenten, jongerenwerk- en sociaal werkorganisaties, fondsen, universiteiten en bedrijven.

Veel jongeren die zich alleen voelen en hier niet bij geholpen worden, krijgen een steeds kleinere kans om deel te nemen aan het sociale verkeer in de samenleving. Eenzaamheid bestaat vaak in de adolescentiefase van jongeren, waarin ze grote veranderingen ervaren zoals lichamelijke veranderingen, andere sociale verwachtingen en een grotere afstand tot de ouders. De gevolgen worden vaak onderschat. Denk aan gevolgen als depressie, suïcidale gedachten, gedragsproblemen, slaaptekort of voortijdig schoolverlaten.

Het Join Us programma is zo ingericht dat jongeren niet alleen samenkomen, maar ook aan de onderliggende mechanismen werken die die eenzaamheid veroorzaken.

Wat is het T-Mobile Connect to Change programma?

T-Mobile vervult een belangrijke rol in onze samenleving omdat ze een van de grootste telecomproviders van Nederland is. Ze voelt zich dan ook verantwoordelijk voor de wereld om haar heen en doet er alles aan om duurzaam en verantwoord te ondernemen. Ze vindt dat iedereen gelijke kansen verdient en streeft ernaar dat iedereen toegang heeft tot de mogelijkheden die digitalisering ons biedt. Met het Connect to Change plan neemt ze iedereen mee in de mogelijkheden van nu en de toekomst en levert ze een positieve bijdrage aan de maatschappij.

In 2020 hebben leiders van regeringen, het bedrijfsleven en de samenleving gezamenlijk afgesproken om de duurzame ontwikkelingsdoelen te behalen. T-Mobile streeft ernaar deze doelen te ondersteunen en om bij te dragen aan de samenleving en het milieu. Het is de missie van T-Mobile om ervoor te zorgen dat iedereen verbonden is. Als ze het goed doet weet ze dat ze met haar netwerk, technologie en medewerkers de kracht heeft om een positieve impact te maken op de samenleving en de omgeving.

T-Mobile heeft een uitgebreide impactanalyse uitgevoerd met maar één vraag voor ogen, namelijk: ‘Waar kan ons bedrijf de grootste duurzame en maatschappelijke impact maken?’ Om de ambities waar te maken heeft T-Mobile deze uitgewerkt op basis van vier programma’s: Duurzaamheid, innovatie voor de maatschappij, digitale inclusie en diversiteit & inclusie.

Ben je benieuwd of T-Mobile ook op jouw adres beschikbaar is? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen!

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking