100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

T-Mobile realiseert komende jaren 1 miljoen glasvezelaansluitingen!

Tuesday 20 April 2021 3 minuten en 6 seconden leestijd

T-Mobile realiseert komende jaren 1 miljoen glasvezelaansluitingen!

T-Mobile heeft bekend gemaakt dat ze in de komende jaren een miljoen woningen op haar eigen glasvezelnetwerk aansluit. Dit gaat ze doen samen met twee internationale investeerders. Het doel is om haar concurrentiepositie te verbeteren.

De investeringspartners van T-Mobile zijn KKR Infrastructure en Deutsche Telekom Capital. Deze partners richten samen een apart bedrijf op, Open Dutch Fiber, dat de aanleg gaat realiseren. Op dit moment is T-Mobile ook al bezig met glasvezel in Den Haag, Rotterdam en Eindhoven, samen met investeerder Primevest Capital Partners. De aanleg van glasvezel in samenwerking met Open Dutch Fiber is in volle voorbereiding en begint na de zomer.

Ontdek T-Mobile glasvezel aanbiedingen

Wat is er anders aan ‘Open Dutch Fiber’?

Zoals de naam het al doet vermoeden wordt het een open netwerk. Dit betekent dat andere internetproviders hun diensten ook via het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber aan kunnen bieden. T-Mobile wordt hoofdhuurder van het glasvezelnetwerk, geen aandeelhouder.

Open Dutch Fiber gaat zich vooral richten op de aanleg van glasvezel in grotere gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. In ruim 4 jaar tijd moeten er 1 miljoen aansluitingen gerealiseerd worden. Daarbij wil ze hoge snelheid tegen redelijke prijzen aanbieden.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel internet is krachtig internet waarbij data via vezels van glas met de snelheid van licht worden uitgewisseld. Dit gaat door middel van een knipperende laser. De kabels zijn gemaakt van een speciaal soort glas met een speciaal soort gas, zodat ze geschikt zijn voor de datatransport. Glasvezels zijn dun en buigzaam en worden gemengd met hars of lijm, waarmee de draden samengevoegd worden tot kabels en uiteindelijk een heel netwerk vormen. Glasvezel is erg duurzaam en ook minder gevoelig voor storingen. Het internet is stabieler en sneller dan DSL internet. De uploadsnelheid en downloadsnelheid zijn bij glasvezel internet gelijk aan elkaar.

Wie is T-Mobile?

T-Mobile neemt een belangrijke positie in op de Nederlandse telecommarkt. Ze biedt  internet, tv en bellen aan, maar daarnaast biedt ze ook mobiel aan. Als onderdeel van het Deutsche Telekom-concern is T-Mobile sinds 1992 actief als aanbieder van mobiele telefonie. In 2007 neemt T-Mobile Orange Nederland over en wordt ze de tweede mobiele provider van Nederland.

Doordat Ziggo en Vodafone samen gingen werken in 2016 (VodafoneZiggo), moest Vodafone haar ‘thuis’ aanbod afstoten. T-Mobile heeft dit overgenomen, met 15.000 vaste aansluitingen, en biedt dus sinds  2016 ook ’thuis’ aan. Met T-Mobile thuis biedt ze vast internet, bellen en tv aan. In 2017 neemt T-Mobile Tele2 over. Vanaf december 2020 kun je bijTele2 alleen nog een mobiel abonnement afsluiten.

Je kunt bij T-Mobile kiezen voor DSL internet of glasvezelinternet. T-Mobile biedt DSL internet met snelheden van 50 t/m 100 Mbit/s en glasvezel internet met snelheden van 50 tot 1000 Mbit/s. Wanneer je ook tv afneemt bij T-Mobile ontvang jij in het basispakket al meer dan 60 zenders, waarvan 35 in HD-kwaliteit. Daarnaast kun je extra zender pakketten kiezen die je maandelijks aan kunt passen.

Ben je benieuwd of T-Mobile ook op jouw adres levert? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen.

Wanneer je al een mobiel abonnement bij Tele2 hebt en je sluit een thuis abonnement af bij T-Mobile ontvang jij mooie korting. Dit wordt ook wel combivoordeel genoemd. De korting die je dan kunt ontvangen is tot 5 GB extra data per maand per mobiel abonnement en nog eens 5 euro extra korting per maand op T-Mobile Thuis.

Omdat T-Mobile een van de grootste telecomproviders van Nederland is, vervult ze een belangrijke rol in de samenleving en voelt ze zicht verantwoordelijk voor de wereld om zich heen. Ze doet er alles aan om duurzaam te ondernemen. T-Mobile vindt dat iedereen gelijke kansen verdient en streeft ernaar dat iedereen toegang heeft tot de mogelijkheden die de digitalisering ons biedt. Ze heeft een ‘Connect tot Change’ programma opgezet waarin ze iedereen meeneemt in de mogelijkheden van nu en de toekomst en waarin ze een positieve bijdrage aan de maatschappij levert.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking