100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

T-Mobile staat te koop!

Maandag 11 Januari 2021 3 minuten en 14 seconden leestijd

T-Mobile staat te koop!

T-Mobile, een dochteronderneming van Deutsche Telekom, staat te koop. De verkoop wordt momenteel voorbereidt. T-Mobile is de nummer drie op de Nederlandse telecommarkt. De verkoop zou een bedrag van 4 tot 5 miljard euro kunnen opbrengen. Dit zou de grootste telecomdeal in Nederland sinds jaren kunnen zijn.

Ontdek de huidige T-Mobile aanbiedingen

Waarom wordt T-Mobile verkocht?

In de visie van Deutsche Telekom is T-Mobile een te kleine speler op de markt van mobiele en vaste diensten. T-Mobile is nummer drie op de Nederlandse telecommarkt, de kans dat ze KPN als nummer twee ooit zou kunnen evenaren is zeer klein. Waar KPN 2,2 miljoen vaste klanten heeft, heeft T-Mobile maar rond de 700.000 vaste abonnees. Ziggo, de nummer een op de Nederlandse telecommarkt, is met haar 3,9 miljoen klanten zelfs meer dan vijf keer zo groot als T-Mobile. Echter is T-Mobile op de mobiele markt wel een sterke speler.

Naar verwachting zullen vooral veel investeringsbedrijven interesse hebben in T-Mobile Nederland. Dit komt door het lage financiële risico en de voorspelbare cashflow van T-Mobile. Diverse partijen zouden al interesse hebben getoond.

Het is niet de eerste keer dat Deutsche Telekom een poging doet om T-Mobile te verkopen. Vijf jaar geleden is de verkoop niet doorgezet omdat naar verluidt de geïnteresseerde bedrijven te lage biedingen deden. Door de coronacrisis wordt telecommunicatie belangrijker. Veel mensen werken thuis waardoor er meer gebeld en geïnternet wordt. Het lijkt Deutsche Telecom nu dus een goed moment om T-Mobile weer te koop te zetten.

Wie is T-Mobile?

T-Mobile is, als onderdeel van het Deutsche Telekom-concern, sinds 1992 actief als aanbieder van mobiele telefonie. In 2007 neemt ze Orange Nederland over, waarna zij in een keer de tweede mobiele provider van Nederland worden. In 2016 gaan Ziggo en Vodafone samenwerken. Vodafone moest Vodafone thuis afstoten van de Europese commissie omdat ze anders teveel macht zouden krijgen. T-Mobile neemt de rechten op ‘Thuis’ in 2016 over. Hiermee bedient ze vanaf dat moment met T-Mobile Thuis 15.000 vaste aansluitingen. Daarnaast biedt ze naast vaste telefonie nu ook vast Internet, telefonie en TV aan.

In 2017 neemt T-Mobile Tele2 over. Door samen te werken maken zij een vuist tegen KPN en VodafoneZiggo. Ze kunnen zo kosten besparen en een flinke slag slaan op de markt. Door deze samenwerking heeft T-Mobile een aantal beloftes gedaan, zoals dat ze hun prijzen niet verhogen.

Je kunt zowel thuis internet als je mobiele telefonie bij T-Mobile onder brengen, waardoor jij extra voordeel krijgt op je abonnement. Dit doet ze sinds 2019 onder de naam T-Mobile Uit en Thuis.

Wat biedt T-Mobile aan?

T-Mobile Thuis biedt twee types internet aan, namelijk DSL internet en Glasvezel internet. Standaard internet gaat via DSL, meer dan 90% van de Nederlanders kan hier gebruik van maken op het thuisadres. Voor glasvezel internet ligt dit percentage iets lager, namelijk op 30%. Ben je benieuwd wat er op jouw adres mogelijk is? Doe dan de postcode check.

De internetsnelheid varieert op DSL internet van 50 tot 100 Mbit/s. Met glasvezel internet zijn zelfs snelheden te behalen van tot 1000 Mbit/s. Wanneer je alleen- of samenwoont dan is 50 Mbit/s al genoeg. Wanneer je een wat groter gezin hebt en je downloadt veel dan raden wij een snelheid van 100 Mbit/s aan.

Met T-Mobile internet en tv kun je naast het snelle internet, ook interactief tv kijken. Hiermee kun je programma’s starten, pauzeren en terugkijken. In het basispakket zitten al meer dan 60 zenders, waarvan 35 in HD-kwaliteit. Je kunt ook kiezen voor diverse themapakketten die je iedere maand kunt aanpassen.

T-Mobile biedt jou ook de kans om snel internet af te sluiten wanneer je bijvoorbeeld last hebt van instabiel en traag internet, of wanneer er bij jou geen kabel of glasvezel te leveren is. Dit doet ze met T-Mobile 4G internet. Een speciale 4G router haalt het T-Mobile 4G-signaal binnen. Dit signaal wordt omgezet in wifi.

Kies jij ook voor een internet en TV-pakket van T-Mobile?

Ontdek nu met onze gratis postcodecheck of T-Mobile leverbaar is op jouw adres. Het kost je maar een minuut. En dan zie je ook nog eens welke andere internetproviders op jouw adres beschikbaar zijn. Kun je gelijk even internet thuis vergelijken.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking