100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Een sim only voor je smartwatch

Vrijdag 7 Juni 2024 3 minuten en 51 seconden leestijd

Een sim only voor je smartwatch

Direct op zoek naar een smartwatch sim only? Deze worden enkel aangeboden door Vodafone, KPN Mobiel en Odido Mobiel.

Gebruik smartwatch onafhankelijk van smartphone

Een van de grootste voordelen van een sim only specifiek voor je smartwatch is dat je de smartwatch onafhankelijk van de smartphone kan gebruiken. Dankzij een eigen simkaart kan de smartwatch zelfstandig verbinding maken met het mobiele netwerk. Dat betekent dat je ermee kunt bellen, berichten kunt versturen en internet kunt gebruiken zonder je smartphone mee te nemen. Dit kan handig zijn tijdens het sporten of andere momenten wanneer je liever niet je smartphone meeneemt.

Met een sim only voor je smartwatch ben je altijd bereikbaar, zelfs als je je telefoon vergeten bent of als hij leeg is. Dit is met name in noodgevallen natuurlijk een geruststelling. Met je smartwatch kun je zo eenvoudig telefoontjes beantwoorden of berichten ontvangen.

Altijd up-to-date

Een smartwatch met een sim only abonnement kan allerlei meldingen ontvangen, zoals e-mails, social media berichten of meldingen van andere apps. Hierdoor blijf je altijd up-to-date, zelfs als je je smartphone niet bij hebt. Dit is erg handig tijdens bijvoorbeeld vergaderingen en tijdens het sporten.

Veel smartwatches bieden geavanceerde fitness- en gezondheidsfunctionaliteiten, zoals een stappenteller, hartslagmonitoring en tracking van je slaap. Met een sim only abonnement voor je smartwatch kun je daar bovenop real-time updates ontvangen over je prestaties en gezondheid terwijl je je telefoon niet bij de hand hebt of bijvoorbeeld muziek luisteren via Spotify tijdens het hardlopen. Dit is een goede extra motivator!

GPS-functionaliteiten

Een smartwatch met een simkaartje biedt daarnaast GPS-functionaliteiten zonder dat je je smartphone nodig hebt. Dit is ideaal tijdens het wandelen, hardlopen of fietsen. Volg eenvoudig je route, deel je locaties of bereik zelfs de hulpdiensten met een zeer nauwkeurige locatie wanneer dat nodig is.

Waarop letten bij sim only afsluiten voor smartwatch?

  1. Compatibiliteit: De belangrijkste voorwaarde voor het afsluiten van een sim only voor je smartwatch is dat je smartwatch hiermee compatibel moet zijn. Niet alle smartwatches ondersteunen een simkaart. Controleer daarom of dit bij jouw smartwatch het geval is. De populairste modellen zoals de Apple Watch met LTE (Cellular) en bepaalde Samsung Galaxy Watch modellen bieden deze mogelijkheid, het aanbod blijft echter relatief beperkt.
  2. Soort simkaart: Er zijn verschillende soorten simkaarten voor smartwatches, zoals nano-sim, micro-sim en eSIM. Moderne smartwatches maken echter vooral gebruik van eSIM. Dit is een digitale simkaart die in de smartwatch ingebouwd is. Controleer welke type simkaart jouw smartwatch ondersteunt en kies voor een provider die deze mogelijkheid biedt. Lees daarom ook: Bij welke providers kan ik een eSIM krijgen?
  3. Databundel: Smartwatches verbruiken in vergelijking met een smartphone relatief weinig data. Het blijft echter verstandig om een databundel te nemen die bij je verbruik past. Vergelijk daarom vooral verschillende aanbieders om de beste deal te vinden. Kies je echter voor een smartwatch sim only boven op je telefoonabonnement, houd dan wel rekening met wat meer verbruik dan enkel je smartphone.
  4. Multisim opties: Een handige optie die enkele providers bieden is de multisim, ook bekend als duo sim of extra sim. Hiermee kun je hetzelfde mobiele nummer en abonnement gebruiken op meerdere apparaten, zoals dus je smartphone en smartwatch. Dit betekent dat je dus geen apart abonnement nodig hebt voor je smartwatch, wat het gemakkelijker en goedkoper maakt om gebruik te maken van een sim only voor je smartwatch.

Multisim?

Laten we dat laatste puntje nog eens verder uitdiepen, want dit is eigenlijk de meest interessante optie wanneer je graag een smartwatch met mobiel internet wilt. Multisim is dus een extra simkaart (meestal eSIM) die je toevoegt aan je bestaande mobiele abonnement. Je kunt zo hetzelfde telefoonnummer en abonnement gebruiken voor meerdere apparaten. Ideaal dus wanneer je zowel een smartphone en smartwatch wil gebruiken zonder per se aparte abonnementen af te sluiten.

Een multisim werkt dus door een extra simkaart te activeren die vervolgens gekoppeld is aan je bestaande abonnement. Sommige providers bieden hiervoor fysieke simkaarten aan, maar meestal gaat het hier om een eSIM, wat je vaak ook nodig hebt voor je smartwatch. Zodra de multisim geactiveerd is kun je deze koppelen aan je smartwatch. Alle inkomende en uitgaande communicatie, inclusief mobiele data, wordt nu gedeeld tussen je gekoppelde apparaten.

Providers die momenteel een multisim aanbieden zijn:

  • Vodafone 
  • Odido Mobiel
  • KPN Mobiel

Vodafone noemt dit ook wel OneNumber. Bij alle drie de aanbieders kost een multisim €5 per maand extra (juni 2024). Daarmee is het in eerste instantie vooral belangrijk om een passend sim only abonnement te vinden voor je smartphone bij een van deze aanbieders. Dit vergelijk je gratis en vrijblijvend in de ProviderCheck sim only vergelijker.

Naar Sim Only vergelijker

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking