100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe installeer je de Ziggo modem & digitale tv

Donderdag 22 April 2021 3 minuten en 39 seconden leestijd

Hoe installeer je de Ziggo modem & digitale tv

Wanneer je bij Ziggo een abonnement hebt afgesloten heb je een modem in bruikleen ontvangen. Dit modem moet aangesloten worden en dit kun je heel makkelijk zelf doen. Ben je benieuwd hoe? Wij gaan het jou uitleggen. Lees snel verder.

Ontdek de beste Ziggo aanbiedingen

Hoe kan ik Ziggo installeren?

Allereerst moet je op zoek naar je hoofdaansluiting. Dit is het punt waar de Ziggo kabel je huis binnenkomt. Deze aansluiting zit in je woonkamer of in je meterkast. De hoofdaansluiting is een witte contactdoos met 1 of 2 aansluitingen met een groene kabel die de contactdoos ingaat. Deze groene kabel is helaas niet altijd zichtbaar. Zit er een wandcontactdoos in de woonkamer en meterkast? Die in je meterkast is dan altijd de hoofdaansluiting.

Een stappenplan voor het installeren van je internet vind je hier. Je kunt ook alleen je Ziggo modem vervangen. Wij leggen het ook verder uit.

Het is belangrijk om de aansluiting vrij te maken om je apparatuur goed te kunnen installeren. Wanneer er al een kabel in de aansluiting zit moet je deze eruit halen. Wanneer je dit hebt gedaan ga je het wifi modem plaatsen. Dit modem ga je plaatsen binnen 1 meter van de hoofdaansluiting en binnen 1 meter van een stopcontact. Plaats het modem niet dicht bij metalen voorwerpen en zet het modem wat hoger, 1 tot 2 meter hoog. Plaats het modem ook niet tussen allerlei apparaten die kunnen storen zoals draadloze lichtschakelaars of beveiligingscamera’s.

Wanneer je het modem in gaat stellen moeten er drie kabels in, namelijk de coax kabel, de internetkabel en de stroomkabel. Als je dit hebt gedaan gaat je modem aan. Als je met een apparaat verbinding wilt maken met het internet kun je voor een wifiverbinding kiezen of voor een kabelverbinding. Wanneer je met je telefoon verbinding wilt maken zul je kiezen voor een wifi verbinding. Werk je thuis via de computer en wil je een verbinding die nooit stoort? Dan kun je je computer via een kabel aansluiten op het modem. 

Hoe kan ik Ziggo tv instellen?

Is je internet ingesteld en wil je nu verder met het installeren van digitale tv? Het installeren van een CI+ of een mediabox is binnen een paar eenvoudige stappen gedaan. Wanneer je een signaalverdeler gebruikt op de hoofdaansluiting, heb je nog een aansluiting vrij om de coaxkabel voor je tv aan te sluiten.

We gaan je Ziggo mediabox aansluiten. Plaats de mediabox in de buurt van je tv. Sluit een coaxkabel aan op het tv signaal in de wandcontactdoos en sluit de andere aan op je mediabox. Plaats de HDMI kabel in je mediabox en in de tv. Druk de voedingsstekker in het voedingsblok en druk daarna de voedingsaansluiting in de mediabox. Steek nu de internetkabel in de internetaansluiting van de mediabox en steek het andere uiteinde in het modem. Steek de stekker van de mediabox in het stopcontact en zet hem aan door de aan/uit-schakelaar aan te drukken. Zet nu met de afstandsbediening de tv aan en volg de installatiestappen.

Kan ik ook Ziggo digitale tv instellen zonder kastje?

Je kunt ook tv kijken zonder kastje. Wanneer je alleen de standaard zenders wilt kijken heb je geen kastje nodig, maar wil je wel meer zenders in HD of extra zenderpakketten dan kun je kiezen voor een CI+ Module. Hiermee ontvang je meer dan 75 digitale tv zenders en 36 HD zenders. Voor de CI+ Module verbind je je tv met het aansluitpunt en installeer je je tv. Je zet je televisie aan en je gaat naar instellingen.

Let op, elke tv werkt net iets anders. Je kunt hier een handleiding van Ziggo vinden. In je instellingen kies je voor kanaal. Het zou kunnen dat het kanaal op kabel staat, je moet deze op automatisch afstemmen zetten. Dan komt er een scherm voor het automatisch tunen, je moet ‘digitaal - kabel’ aan zetten. Daarna moet je de operator instellen, dit is Ziggo. Ga naar het netwerk-id en vul 5555 in, ga naar frequentie en vul 474000 in, ga naar symboolfrequentie en vul 6875 in. De zenders worden nu ingesteld. Als dit klaar is kun je de CI+ module in je tv plaatsen. Zet daarna je televisie op kanaal 4 en wacht 15 minuten omdat de CI+ Module zichzelf nu gaat activeren.  

Ben je benieuwd of Ziggo beschikbaar is op jouw adres? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking