100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Vast bellen met Ziggo

Donderdag 15 Augustus 2019
Laatste update: Donderdag 18 Juni 2020 2 minuten en 47 seconden leestijd

Vast bellen met Ziggo

Vaste telefonie van Ziggo

Wat voor provider is Ziggo en wat kan je verwachten als je een abonnement afsluit om te bellen met Ziggo? Dat vertellen we je in dit bericht.

Ziggo is ontstaan uit een fusie tussen UPC, @Home, Casema en Multikabel. In 2017 is Ziggo ook samengegaan met Vodafone Mobiel en sindsdien één van de grootste providers in Nederland. Je kunt bij hen terecht voor Internet, televisie en vaste telefonie. Het netwerk van Ziggo bestaat voor 97% uit kabel internet, wat zorgt voor heel snelle verbindingen. Ook heeft Ziggo veel Ziggo Wifispots in Nederland. Dit zijn plaatsen waar klanten van Ziggo gratis gebruik kunnen maken van de Wifi.

Hoe werkt vaste telefonie?

Veel van het belverkeer verloopt tegenwoordig via mobiele telefoons. Maar er blijft natuurlijk ook een groot deel via de vaste telefoon verlopen. De term vaste telefoon is niet echt meer toepasselijk, want veel vaste telefoons zijn tegenwoordig draadloos. Maar het toestel zelf is nog wel via bedrading gekoppeld. Je moet dan ook wel een telefoonaansluiting hebben om gebruik te kunnen maken van Ziggo vaste telefonie.

Mogelijkheden voor bellen met Ziggo

Ziggo is één van de grootste internet providers van Nederland. Daarnaast kan je bij hen ook terecht voor vaste telefonie. Ze hebben 2,5 miljoen vaste telefonie dienstenabonnees. Met Ziggo betaal je voor bellen naar vaste en mobiele nummers €0,13 per minuut, ongeacht welk abonnement je hebt. Daarbij krijg je allerlei gratis diensten, zoals voicemail, doorschakelen, driegesprek en nummerweergave.

Een Alles-in-1 abonnement

Er zijn verschillende Alles-in-1 abonnementen van Ziggo. Met deze abonnementen kan je gebruik maken van Internet, Televisie en Telefonie. Vaste telefonie zit dus standaard bij deze abonnementen inbegrepen. Door alle diensten van dezelfde provider af te nemen, ben je vaak veel voordeliger uit dan voor elke dienst een apart abonnement af te sluiten. De prijs van het abonnement hangt onder andere af van de snelheid van je Internet, het aantal tv-zenders en extra opties bij je tv-abonnement.

Een los abonnement voor vaste telefonie

Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement voor vaste telefonie in combinatie met internet bij Ziggo af te sluiten. Ook dan profiteer je van de gratis diensten zoals voicemail en nummerweergave. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag voor het abonnement en verder betaal je voor het bellen €0,13 per minuut. Het is mogelijk extra’s aan te zetten, zoals ‘Volop bellen’.

Hang je de hele dag aan de lijn? Kies dan voor ‘Volop bellen’

Als je een abonnement bij Ziggo hebt, kun je kiezen voor de extra optie ‘Volop bellen’. Daarmee kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt bellen. Dit geldt voor bellen naar zowel mobiele als vaste nummers. Zo is het ook niet meer elke maand een verrassing hoe hoog de telefoonrekening gaat uitvallen. Deze optie is maandelijks opzegbaar.

Stap over met nummerbehoud

Als je overstapt naar Ziggo kan dat met behoud van je huidige telefoonnummer. Tijdens het bestellen kun je je aanmelden voor de Overstapservice, waardoor je automatisch je telefoonnummer meeneemt. Ook zorgt Ziggo voor het opzeggen van je oude telefonie abonnement. Zo wordt bellen met Ziggo erg gemakkelijk.

Wil je ook gebruik maken van vaste telefonie en internet van Ziggo? Doe dan nu de postcode check en ontdek of Ziggo leverbaar is op jouw adres.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking