100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Zijn er providers die onbeperkt internet aanbieden?

Vrijdag 17 September 2021 3 minuten en 1 seconde leestijd

Zijn er providers die onbeperkt internet aanbieden?

Het is heel erg fijn om thuis internet te hebben. Zo kun je heerlijk surfen op social media of lekker op de bank ploffen voor een avondje Netflix. Het fijne aan thuis internet is dat het altijd onbeperkt is. Dit is bij mobiel internet natuurlijk wel wat anders. Er zit geen limiet op je thuis internet, je kunt er dus gelukkig altijd gebruik van maken. Dit geldt ook voor televisie. Heb jij een internetabonnement inclusief tv? Dan kun je op elk gewenst moment van de dag de televisie aanzetten.

Je hebt thuis altijd onbeperkt internet, alleen het soort internet, het soort abonnement en de internetsnelheid bepaal jij zelf. Er zijn drie soorten internet, namelijk DSL internet, Glasvezelinternet en kabelinternet. Daarnaast zijn er meerdere soorten abonnementen beschikbaar, namelijk alleen internet, internet & tv, internet & bellen en alles-in-1. Ook heb je de keus tussen meerdere internetsnelheden en meerdere internetproviders. Lees alles over je internetsnelheid in ons blog ‘Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig?

Hoe weet ik welk abonnement ik moet nemen?

Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er op jouw adres leverbaar zijn en welk soort internet er op jouw adres aanwezig is. Het is namelijk zo dat niet alle soorten internet op ieder adres aanwezig zijn. Wat houden de soorten internet in?

  • DSL internet: Dit is internet via de traditionele telefoonaansluiting, oftewel de koperdraadverbinding. De up- en downloadsnelheid zijn niet gelijk aan elkaar.
  • Glasvezelinternet: Dit is de snelste manier om internet te ontvangen. Het is een draad met een soort glas aan de binnenkant. Informatie wordt door middel van een knipperend laserlicht verstuurt. Hoe sneller dit licht knippert hoe sneller het verstuurt wordt. De up- en downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar.
  • Kabelinternet: Dit is internet via het traditionele kabeltelevisienetwerk. De snelheid is hoog, maar de up- en downloadsnelheid zijn niet gelijk aan elkaar.

Door de check te doen kun jij zelf abonnementen vergelijken. Zo is het aan jou of  je alleen internet wilt of dat je ook tv en bellen erbij wilt en kun je kijken welke snelheid er haalbaar is op jouw adres en wat voor jou een goede snelheid is. Onze vergelijker maakt het voor jou makkelijk om een goed internetabonnement te vinden.

Zijn er ook providers die onbeperkt mobiel internet aanbieden?

De meeste internetproviders bieden ook onbeperkte mobiele abonnementen. Dit in combinatie met telefoon of zonder telefoon. Zonder telefoon wordt ook wel sim only genoemd. Bij de meeste mobiele providers heb je de keuze tussen onbeperkt of tussen een maximaal aantal data dat je kunt gebruiken. Tegenwoordig is er ook bijna overal wifi waar je verbinding mee kunt maken. Zolang jij van wifi gebruik maakt gaat er geen data van je abonnement af.

Heb jij al een mobiel abonnement en ga je ook internet voor thuis afsluiten dan kun je bij veel providers profiteren van Combivoordeel. Bij een combivoordeel pakket maak je een combinatie van thuis internet en mobiel internet. Wanneer je dit doet krijg je van veel providers een korting op je abonnement. Je ontvang een combivoordeel bij de volgende providers:

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking