100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Welke provider heeft de minste storingen?

Donderdag 18 Maart 2021 4 minuten en 19 seconden leestijd

Welke provider heeft de minste storingen?

Het kan wel eens voorkomen dat een internetprovider een storing heeft. Wil jij graag een abonnement afsluiten bij een provider met de minste storingen? Wij brengen jou in dit kennisbankbericht op de hoogte van de storingen die in 2020 per provider gemeld zijn. Lees snel verder!

De internetproviders die wij aanbieden zijn Budget, Caiway, Delta, KPN, Online, Solcon, T-Mobile, XS4ALL, Youfone en Ziggo. Wij hebben de storingen van deze providers voor jou op een rijtje gezet. Let op, het gaat wel om het aantal gemelde storingen. Onze bron is allestoringen.nl.

Ziggo Storing

Ziggo is een aanbieder van internet, tv en bellen. Bij Ziggo is het aantal internet storing het hoogst met 76% van de gemelde Ziggo storingen. Op de tweede plek komt tv met 14% van de gemelde storingen. Daarnaast komt wifi storing ook wel eens voor, maar dit is maar 8% van de meldingen. Dan blijft er nog 2% over, dit kan bijvoorbeeld bij Ziggo storing op de telefoon zijn. De meest gemelde plaatsen met storingen bij Ziggo zijn Amsterdam, Maarssen, Rotterdam, Arnhem, Ede, Amersfoort, Utrecht, Maastricht en Dordrecht. Ziggo had in 2020 gemiddeld ongeveer 23 storingen per maand. Storingen kunnen soms veroorzaakt worden door Ziggo onderhoud. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er monteurs ruimte voor meer HD-kanalen of sneller internet maken.

KPN Storing

KPN heeft de meeste problemen met haar vast internet, op de tweede plek staat vast tv. De meest gemelde plaatsen die storingen hebben bij KPN zijn Amsterdam, Den Haag, Maarssen, Utrecht, Hilversum, Eindhoven, Rotterdam, Nieuwegein en Soest. KPN had in 2020 gemiddeld ongeveer 19 storingen per maand.

T-Mobile Storing

71% van de storingen die bij T-Mobile plaats vinden zijn storingen bij vast internet. Slechts 6% van de storingen zijn storingen bij vast TV. De meeste gemelde plaatsen met storingen bij T-Mobile zijn Amsterdam, Maarssen, De Meern, Rotterdam, Arnhem, Almere, Utrecht, Ede en Alphen aan den Rijn. In 2020 had T-Mobile gemiddeld ongeveer 15 storingen per maand.

Caiway storing

De meeste storingen die bij Caiway plaatsvinden zijn storingen op de televisie, namelijk 55%, en op het internet, namelijk 43%. Maar 1% van de storingen vinden plaats  bij telefoon. De plaatsen met de meest gemelde storingen bij Caiway zijn Amsterdam, Utrecht, Almelo, Almere, Maarssen, Rotterdam Schiedam, Arnhem en Alphen aan den Rijn. Caiway telt in 2020 gemiddeld ongeveer 12 storingen per maand.

Delta storing

De storingen die bij Delta voorkomen zijn vooral problemen met het internet, dit is namelijk 85%. Nu is Delta ook een aanbieder van energie, dus 6% van de storingen hebben ook met stroom te maken. De meest gemelde plaatsen met storingen van Delta zijn Rotterdam, Vlissingen, IJsselstein, Amsterdam, Goes, Hulst, Middelburg, Uithoorn en Vlaardingen. In 2020 telde Delta gemiddeld per maand ongeveer 8 storingen.

Online.nl storing

68% van de storingen bij online zijn een internetstoring. De meest gemelde plaatsen waar storingen voorkomen zijn Amsterdam, Soesterberg, Ede, Rotterdam, Hilversum, Maarssen, Utrecht, Ridderkerk en Naarden.  In 2020 had Online gemiddeld ongeveer 5 gemelde storingen per maand.

Solcon storing

De meest gemelde storingen bij Solcon zijn TV storingen, namelijk 50%. 37% van de storingen gaan over glasvezelinternet en 12% van de storingen gaan over ADSL internet. De meest gemelde plaatsen waar storingen plaats vinden zijn Amsterdam, IJmuiden, Alten, Rotterdam, Utrecht, Nieuw-Lekkerland, Arnhem en Lelystad. Solcon had in 2020 gemiddeld ongeveer 1 storing per maand.

XS4ALL storing

52% van de gemelde storingen bij XS4ALL hebben te maken met het glasvezelinternet en 30% van de storingen hebben te maken met ADSL internet. De meest gemelde plaatsen met storingen zijn Amsterdam, Naarden, Groningen, Rotterdam, Zaandam, Arnhem, Utrecht, Vinkeveen en IJmuiden. XS4ALL had gemiddeld in 2020 ongeveer 2 storingen per maand.

Youfone storing

Youfone heeft heel weinig storingen. Als je naar 2020 kijkt komen het aantal storingen niet eens op 1x per maand. Youfone heeft de meeste problemen met internet en algehele storingen, beide 40% van haar storingen. Daarnaast hebben 20% van de storingen te maken met mobiel.

Budget storing

Bij Budget gaat 54% van de gemelde storingen over TV en 45% van de gemelde storingen gaat over gas. Budget levert namelijk ook energie. Getallen over het aantal storingen per maand bij Budget zijn niet bekend.

Wat is de beste internetprovider?

Zoals je hierboven kunt lezen zijn er een aantal internetproviders waar vrijwel geen storingen voorkomen en een aantal providers waar iets meer storingen voorkomen. Het is niet zo dat de storing altijd een landelijke storing is, het kan namelijk ook een plaatselijke storing zijn. Daarnaast zijn dit het aantal gemelde storingen. Het zou kunnen dat er ook storingen voorkomen die niet gemeld worden. De grotere providers hebben iets meer storingen. Dit is ook niet gek omdat er meer mensen gebruik moeten maken van het netwerk.

Wanneer jij internet af wilt sluiten adviseren wij altijd om de gratis postcodecheck op onze website te doen. Door middel van deze check zie jij welke internetproviders internet op jouw adres leveren en welk soort internet er beschikbaar is.

De beste internetprovider is voor iedereen anders, omdat dit heel objectief is. Dit ligt ook aan meerdere factoren, namelijk welk soort internet je graag wilt, welke snelheden je wilt en welk internet-pakket je af wilt sluiten. Je moet dus een keuze maken die voor jou goed voelt.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op Facebook, Instagram en Twitter.

Bron: www.allestoringen.nl

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking