100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe kun je langzaam internet boosten?

Donderdag 13 September 2018
Laatste update: Vrijdag 15 Mei 2020 2 minuten en 34 seconden leestijd

Hoe kun je langzaam internet boosten?

Wat is er irritanter dan langzaam internet? Je wilt een video kijken, maar het beeld blijft haperen en waarom doet die downloadt er zo lang over. Hier zit je niet op te wachten. Wij begrijpen dat helemaal. Daarom lees je in dit bericht onze tips om langzaam internet te boosten.

Hoe komt mijn internet langzaam?

Er zijn verschillende redenen voor langzaam internet boosten. Zo speelt bij ADSL en VDSL de afstand van de wijkcentrale tot de internetaansluiting in je woning een rol. Hoe groter de afstand tot de wijkcentrale, hoe langzamer je internetverbinding.

Maar ook binnenshuis zijn er verschillende redenen waarom je internet traag kan zijn. Veel mensen maken in hun woning gebruik van Wifi. Hiermee kun je met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van het internet-signaal. Wat hierbij wel meespeelt is waar je modem en/of router is geplaatst in de woning. Ook hier speelt afstand weer mee, maar ook dikke muren en plafonds en andere apparaten die het signaal verstoren.

Dan is er nog een belangrijk punt. Internet providers beloven je een bepaalde internetsnelheid, maar vaak wordt deze snelheid niet gehaald. Dit komt onder andere door bovenstaande punten. Wanneer je internet ontvangt via de kabel of glasvezelinternet dan kan in veel gevallen wel de beloofde internetsnelheid worden behaald. Benieuwd wat de internetsnelheid is die je momenteel ontvangt? Doe dan onze Speedtest.

Aan de slag met langzaam internet boosten?

Voordat je kunt starten met langzaam internet boosten moet je natuurlijk weten wat de oorzaak is van je langzame internetverbinding. Allereerst test je met de speed test of de oorzaak bij je internet provider ligt. Hoe je dit precies aanpakt, lees je in ons kennisbankbericht Waarom is mijn internet traag?

Ook door een check te doen van je Wifi-signaal kun je langzaam internet boosten. Staat je modem en/of router bijvoorbeeld in de meterkast, probeer dan eens wat het met de internetsnelheid doet wanneer je deze buiten de meterkast plaatst Je zou het modem en/of router wat hoger kunnen zetten zodat de radiostralen langs minder obstakels hoeven. Blijft je Wifi-signaal slecht, dan is een Wifi-repeater misschien een idee voor jou. En ben je Ziggo klant? Zij bieden een Ziggo Wifibooster aan die je signaal kan verbeteren.

Heb je een wat oudere pc? Dan kun je daarmee ook langzaam internet boosten. Deze zorgt er namelijk vaak voor dat je internetervaring langzaam is. Je kunt bijvoorbeeld je geheugen upgraden. Lukt dit niet zelf dan doen veel winkeliers dat graag voor je. Daarnaast is het handig als je pc bij het opstarten niet te veel programma’s laadt.

Ben je aan de slag gegaan met langzaam internet boosten en mag het nog wel een stukje sneller, dan zou je ervoor kunnen kiezen om over te stappen naar een internetabonnement met een hogere internetsnelheid. Wanneer je de postcode check doet zie je in één overzicht wat de mogelijkheden zijn op jouw adres. Ook kun je daar selecteren naar welke internetsnelheid jouw voorkeur uitgaat. Benieuwd welke internetsnelheid je nu echt nodig hebt? Dat lees je in ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig?

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking