100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is een draadloos modem?

Donderdag 13 September 2018
Laatste update: Donderdag 14 Mei 2020 1 minuut en 9 seconden leestijd

Wat is een draadloos modem?

Steeds meer apparaten in huis zijn tegenwoordig draadloos. Waarom je modem dan nog niet? In dit bericht vertellen we je meer over de mogelijkheden van een draadloos modem.

Wat is een draadloos modem?

Allereerst vertel ik je wat een modem precies is. Je hebt een modem nodig om te kunnen internetten. Een modem zet het signaal van je internetprovider om in een internetsignaal. Ook zorgt je modem ervoor dat het signaal dat je naar buiten uitzendt vanuit je woning naar je internetprovider gaat.

Simpel gezegd is een draadloos modem een apparaat dat ervoor zorgt dat je draadloos internet in je woning hebt. Je hoeft bijvoorbeeld niet langer je pc met een kabel aan je modem aan te sluiten. Dankzij een draadloos modem heb je overal in huis internet dat je kunt gebruiken op je laptop, smartphone, pc en tablet.

Tegenwoordig zie je vaak een draadloos modem en router in één. De router zorgt ervoor dat je meerdere internetverbindingen kunt maken met één internetaansluiting. En dat is weer handig met alle apparaten die we tegenwoordig gebruiken.

Wil jij ook een draadloos modem?

Er zijn internet providers die een gratis draadloos modem aanbieden bij het abonnement dat je bij hen afsluit of hier een kleine vergoeding voor vragen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn op jouw adres? Doe dan onze postcodecheck en ontdek wat de verschillende internetproviders jou bieden.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking