100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Tips voor een snellere internetverbinding

Woensdag 19 maart 2014 0 minuten en 58 seconden leestijd

Tips voor een snellere internetverbinding

Iedereen wil wel een snellere internetverbinding zonder extra te betalen. Hieronder leggen wij uit hoe een langzame verbinding kan ontstaan en wat je er aan kunt doen.

WiFi vs Kabel

Gebruikt u alleen maar WiFi en valt de snelheid tegen? Probeer dan eens verbinding te maken via alleen de kabel. Hierdoor heeft u geen vertraging van de router die tussen het draadloos internet en het internet zit. Met een kabel heeft u directe toegang tot het internet en over het algemeen de hoogste snelheid.

Piek- en daluren

Vooral tijdens bepaalde uren last van een trage verbinding? De ADSL netwerken zijn gedeelde netwerken en kunnen tijdens de piekuren vol lopen als teveel mensen er gebruik van maken. Dit is op te lossen met een nieuwe abonnement via de kabel of glasvezel. Hiermee deel je niet langer je verbinding en heb je ook geen last van de piekuren.

Lokale bekabeling

Naast het gebruik van WiFi en de piek- en daluren is de lokale bekabeling ook een factor die je internetsnelheid aanzienlijk kan vertragen. Sommige internet providers gebruiken een verouderde infrastructuur in kleine steden. Deze infrastructuur vertraagt het netwerk en zorgt ervoor dat je niet de optimale snelheid kunt bereiken.

Een goed alternatief is dan glasvezel. Met glasvezel internet heb je een glasvezelkabel in huis liggen en heb je meteen razendsnel internet, zowel up als down.