• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032

Snelheidsverlies bij ADSL en VDSL-verbindingen

Dinsdag 10 mei 2016 1 minuut en 51 seconden leestijd
Laatste update: Vrijdag 15 mei 2020

Snelheidsverlies bij ADSL en VDSL-verbindingen

Wij hebben in het verleden al een keer een stuk geschreven over ADSL en de verliezen na bepaalde afstanden. Nu werken de providers tegenwoordig al met een nieuwe technologie waardoor deze data in vele steden en dorpen een beetje verouderd is.

ADSL VDSL VDSL2 wat betekent dit nou allemaal voor mij als consument?
In het kort heeft dit te maken met de snelheid die door de koperkabel naar uw voordeur kan komen. Deze technologieën helpen echter alleen verbindingen met een koperkabel korter dan +/- 1600 meter. Na deze afstand zijn de prestaties nagenoeg gelijk.

Wijkcentrale of straatkast/wijkkast?
Op het moment dat er VDSL wordt aangeboden komt de verbinding niet vanaf de centrale maar vanaf een kast in de buurt. Wat dit precies betekent voor de verbinding? De verbinding is vanaf de centrale tot aan de kast van glasvezel. Dus in plaats van een hele lange kabel vanaf de centrale is het kopergedeelte nog maar vanaf de kast naar je huis. Kortere afstand betekend voor jou een hogere snelheid.

Hoe zit het dan met Ziggo?
Ziggo heeft zijn eigen bekabelde netwerk wat voor 97% uit glasvezel bestaat. Slechts de laatste 300 meter wordt overbrugd door een coaxkabel en daarmee is het verlies minimaal. Via deze lijn is momenteel een maximumsnelheid mogelijk van 300Mbit/s..

 

Technologie Snelheid bij de bron Afstandsinvloed
ADSL2 12Mbit/s 1Mbit/s na 5.3 km
ADSL2+ 24Mbit/s Na 1200 meter gelijk aan ADSL2
VDSL 50Mbit/s Na 1 km gelijk aan ADSL2+
VDSL2 100Mbit/s Na 1.6 km gelijk aan ADSL2+

Maar wat voor snelheid ga ik nu precies halen?
Via onze website is het met een postcodecheck al te berekenen wat er qua snelheid vanuit de provider geleverd kan worden op basis van de afstand en technologie die gebruikt wordt. De postcodecheck geeft de afstanden aan tot aan de centrales – Afstanden tot aan de straat/wijkkasten staan niet op deze pagina aangegeven. Echter is ons systeem zich er wel van bewust en gebruikt deze data om zo een accurate berekening te maken. Met onze gemakkelijke sorteermethodes (Zoals getoond in het plaatje) krijg je op een duidelijk manier de werkelijke snelheden op jouw adres. Dus geen moeilijke berekeningen – Die hebben wij alvast voor je gedaan!

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.