• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!

Wat is VPN?

Maandag 17 september 2018 1 minuut en 51 seconden leestijd
Laatste update: Vrijdag 15 mei 2020

Wat is VPN?

Veiligheid en privacy worden steeds belangrijker op het internet. We zijn steeds meer online, delen van alles met elkaar en ook betalingen gaan over het net. Lekker makkelijk natuurlijk, maar helaas zijn er ook kwaadwillende mensen die graag jouw gegevens achterhalen.

Hoe werkt VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, ook wel Virtueel privénetwerk genoemd. Dit is een verbinding die de gebruiker een beveiligde en anonieme toegang tot een netwerk biedt. Daarmee maakt VPN de internetverbinding veiliger. VPN beschermt online jouw gegevens.

Je VPN verbinding werkt op de achtergrond, er zal dus niets veranderen in het gebruik van je computer. Omdat je internetverkeer wordt versleuteld kunnen andere partijen zoals hackers, internetproviders, overheden, websites, maar bijvoorbeeld ook je werkgever niet meer zien waar jij mee bezig bent op het internet. Ook wordt je locatie verborgen.

Hoe maak je gebruik van VPN

Het is tegenwoordig erg makkelijk om zelf een VPN verbinding op te zetten. Je maakt eerst verbinding met het openbare internet via je internetprovider, daarna start je via de bijgeleverde software een VPN verbinding met een VPN-server. De VPN-software die op je server staat start de beveiligde verbinding waardoor je op je eigen beveiligde VPN-netwerk komt.

Wil jij gebruik maken van een VPN verbinding? Dan is de makkelijkste manier om daarvoor een abonnement af te sluiten bij een aanbieder van VPN verbindingen. Er zijn heel veel VPN-providers die wereldwijd VPN-servers aanbieden waar jij gebruik van kunt maken. Een aantal van die VPN-aanbieders zijn ExpressVPN, CyberGhost en NordVPN.

Waarom kiezen voor een VPN verbinding?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen gebruik maken van een VPN verbinding. Zo is een belangrijke reden dat je dankzij VPN anoniem bent op het internet, niemand kan zien waar je vandaan komt en wat je locatie is.

Een andere belangrijke reden is veiligheid. Andere partijen, waaronder hackers, bedrijven en overheden, kunnen niet zien wat jij doet.

Daarnaast kun je dankzij VPN veilig en anoniem downloaden. Niemand kan zien wat jij downloadt.

Zoals gezegd kun je zelf een VPN verbinding regelen. Maar dan heb je natuurlijk nog steeds een internetabonnement nodig. Daar kunnen wij je bij helpen. Doe onze postcode check en ontdek welke internet providers en internet pakketten leverbaar zijn op jouw adres.