100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Techniek

Er zijn verschillende technieken zoals ADSL, Kabel en Glasvezel waarmee jij je internet verbinding in huis ontvangt. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Of ben je benieuwd hoe het zit met de afstand van je internetaansluiting tot de wijkcentrale? Antwoord op deze vragen en nog veel meer vind je in de rubriek Techniek.

Wat is Cloud Gaming?
5 minuten en 8 seconden

Wat is Cloud Gaming?

Cloud Gaming is een nieuwe trend in de gaming-industrie. Er zijn grote bedrijven zoals Microsoft, Sony, Apple en Google die aan producten werken rondom Cloud Gaming. Je kunt direct streamen en hebt geen gedoe met het downloaden of installeren. Maar wat is Cloud Gaming precies? En waarom is het zo interessant? Wij leggen het uit!

Lees verder
Wat is Ultra HD-HDR?
3 minuten en 59 seconden

Wat is Ultra HD-HDR?

De term HDR hoor je de afgelopen jaren steeds vaker. HDR staat voor High Dynamic Range en zorgt voor een groter en gedetailleerder kleurgebruik. Deze term wordt gebruikt voor fotografie, maar ook als eigenschap van tv’s, films en series. Maar wat is HDR precies en wat zijn de voordelen? Wij leggen het jou uit!

Lees verder
Wat is een besturingssysteem?
3 minuten en 29 seconden

Wat is een besturingssysteem?

Wanneer je een telefoon of een computer gebruikt maak je automatisch gebruik van een besturingssysteem. Een besturingssysteem stuurt namelijk de hardware aan. Het is een geheel van meerdere programma’s die met elkaar samenwerken. Het klinkt heel ingewikkeld, maar wij leggen het nog verder voor je uit!

Lees verder
Wat is Apple Airplay?
3 minuten en 18 seconden

Wat is Apple Airplay?

Streamen is iets wat steeds populairder wordt. Apple Airplay is een techniek van Apple om het beeld of geluid van je Apple apparaat naar een ander apparaat te streamen. Zo maak je bijvoorbeeld van je huiskamer een thuisbioscoop of een dansvloer. Maar hoe werkt Apple Airplay en wat kun je er precies mee?

Lees verder
Wat zijn de beste manieren om films te streamen naar je tv?
4 minuten en 0 seconden

Wat zijn de beste manieren om films te streamen naar je tv?

We zijn allemaal wel bekend met streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Amazon Prime. Door middel van deze diensten kun jij, wanneer je een abonnement hebt, onbeperkt films en series kijken. Ideaal voor een filmavondje op de bank of voor wanneer er even niets leuks op tv is. Maar hoe krijg je deze films en series vanaf je telefoon te zien op een groot tv scherm? Wij leggen het je uit!

Lees verder
Wat is WebOS bij LG?
3 minuten en 21 seconden

Wat is WebOS bij LG?

WebOS is het smart platform van LG Smart TV’s. Je hebt hiermee toegang tot apps, websites, spraakbediening en streamingmogelijkheden. Elk merk heeft zijn eigen besturingssysteem op de smart-tv en van LG is dit WebOS. Maar wat is een besturingssysteem eigenlijk? En hoe werkt WebOS?

Lees verder