Je bevindt je hier: Home / Kennisbank / Techniek

Techniek

Er zijn verschillende technieken zoals ADSL, Kabel en Glasvezel waarmee jij je internet verbinding in huis ontvangt. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Of ben je benieuwd hoe het zit met de afstand van je internetaansluiting tot de wijkcentrale? Antwoord op deze vragen en nog veel meer vind je in de rubriek Techniek.

Wat is een livestream?

Leestijd: 4 minuten en 39 seconden

Wat is een livestream?

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker, een livestream. Vooral tijdens Covid-19 is de livestream in een stroomversnelling gekomen. Maar wat is een livestream nou eigenlijk precies? En waarom worden livestreams gemaakt? Wij leggen jou in dit kennisbankbericht alles uit over een livestream.
IPv4 vs IPv6, wat is het verschil en waarom maakt het uit?

Leestijd: 4 minuten en 21 seconden

IPv4 vs IPv6, wat is het verschil en waarom maakt het uit?

IPv4, IPv6, wat betekent het eigenlijk? Wat is het verschil en waarom maakt het uit? In dit kennisbankbericht leggen wij jou alles uit over het Internet Protocol. Na het lezen van dit bericht weet jij alles over IP.
Waar kan ik nog tv kijken via de kabel?

Leestijd: 3 minuten en 48 seconden

Waar kan ik nog tv kijken via de kabel?

Tegenwoordig hebben veel mensen DSL internet en wordt er ook steeds meer glasvezel internet aangelegd. Maar waar kun je nog tv kijken via de kabel? Bestaat kabel tv nog en wat is kabel tv eigenlijk? In dit kennisbankbericht beantwoorden wij deze vragen voor jou. Lees snel verder!
Wat is Hertz en waarom is het belangrijk voor je tv?

Leestijd: 4 minuten en 47 seconden

Wat is Hertz en waarom is het belangrijk voor je tv?

Intro: Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe televisie kom je de eenheid Hertz tegen. Maar wat is Hertz? Waarom is Hertz belangrijk en welke Hertz is belangrijk voor je tv? In dit bericht lees je alles over Hertz.
Wat is bluetooth?

Leestijd: 4 minuten en 14 seconden

Wat is bluetooth?

Bluetooth, wat is het precies? Wat zijn de voor-en nadelen? Hoe werkt het? Na het lezen van dit kennisbankbericht weet jij alles over bluetooth. Ook nieuwsgierig? Lees snel verder.
Wat is 4G+?

Leestijd: 1 minuut en 20 seconden

Wat is 4G+?

Supersnel 4G gebruiken? Dat kan met 4G+. In dit bericht vertellen we je meer over 4G plus, waar je het kan gebruiken, de voordelen hiervan en hoeveel sneller dit netwerk precies is.
Wat is 5G?

Leestijd: 2 minuten en 3 seconden

Wat is 5G?

Ben jij benieuwd wat 5G is en wanneer je 5G kan verwachten? Je leest er alles over in dit bericht. Ook lees je meer over 5G telefoons en waarom er nu eigenlijk 5G in Nederland komt.
Wat is een HDMI-kabel?

Leestijd: 1 minuut en 10 seconden

Wat is een HDMI-kabel?

Ben jij benieuwd wat een HDMI-kabel precies is en welke verschillende soorten er zijn? In dit bericht vertellen wij je er graag meer over. Ook vertellen we wat het verschil is tussen een HDMI-kabel en een HDMI-streamer.
Wat is het ISRA punt?

Leestijd: 5 minuten en 25 seconden

Wat is het ISRA punt?

Benieuwd waar je het ISRA punt kunt vinden? Dat lees je in dit bericht.