100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032
Je bevindt je hier: Home / Kennisbank / Providers

Providers

In Nederland is een groot aantal internet providers actief met veel overeenkomsten, maar ook veel verschillen. In de categorie Providers vind je informatie over de verschillende providers, actief in Nederland, en lees je wat zij jou te bieden hebben.

Slechte wifi bij KPN - Wat te doen?

Leestijd: 3 minuten en 31 seconden

Slechte wifi bij KPN - Wat te doen?

Heb jij een internetabonnement bij KPN maar heb jij last van slechte wifi? Wij gaan proberen jou hierbij te helpen. We kunnen stap voor stap proberen het probleem op te lossen. Werkt dit niet? Dan hebben wij nog andere tips. Lees snel verder!
Wat zijn de voordelen van een zakelijke KPN abonnement?

Leestijd: 3 minuten en 22 seconden

Wat zijn de voordelen van een zakelijke KPN abonnement?

KPN is hét netwerk van zakelijk Nederland. Heb jij een kantoor en wil jij graag goed internet afsluiten? Dan is KPN Zakelijk echt iets voor jou. Wat is KPN zakelijk en wat zijn de voordelen?
Hoe installeer je de Ziggo modem & digitale tv

Leestijd: 3 minuten en 38 seconden

Hoe installeer je de Ziggo modem & digitale tv

Heb jij een Ziggo abonnement afgesloten en wil je nu het Ziggo kastje aansluiten? Wij gaan jou uitleggen hoe je dit moet gaan doen. Het duurt ongeveer een half uurtje dus neem de tijd. Heb je ook tv afgesloten en wil je weten hoe je Ziggo tv kunt installeren?
Hoe zeg je je KPN, Ziggo of T-Mobile abonnement op?

Leestijd: 4 minuten en 54 seconden

Hoe zeg je je KPN, Ziggo of T-Mobile abonnement op?

Wil jij je internetabonnement opzeggen? Dat is soms best een lastige klus. Lees snel verder voor onze tips om je abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile of Caiway op te zeggen.
Bij welke providers kan ik gebruikmaken van Programma Gemist?

Leestijd: 5 minuten en 6 seconden

Bij welke providers kan ik gebruikmaken van Programma Gemist?

Programma Gemist is een populaire functie die meerdere internetproviders aanbieden. Een programma terugkijken wanneer het jou uitkomt is voor veel mensen wenselijk. Wat zijn de mogelijkheden bij jouw provider voor het terugkijken van programma’s? Wij vertellen je hier graag meer over in dit bericht.
Welke provider heeft de minste storingen?

Leestijd: 4 minuten en 19 seconden

Welke provider heeft de minste storingen?

Heeft jouw internetprovider wel eens storingen? Wil je graag overstappen naar een ander provider of wil je graag een abonnement afsluiten bij een provider met de minste storingen? Wij hebben de gemelde storingen in 2020 per provider voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder!
Ziggo & Vodafone abonnement? Deze voordelen krijg je!

Leestijd: 3 minuten en 30 seconden

Ziggo & Vodafone abonnement? Deze voordelen krijg je!

Heb je al een mobiel abonnement bij Vodafone? Sluit dan ook een thuis internet abonnement af bij Ziggo en ontvang een mooie combivoordeel! Hoe krijg jij deze combivoordeel? En welke korting ontvang je dan?
Wat is een internet provider?

Leestijd: 7 minuten en 1 seconde

Wat is een internet provider?

Je moet tegenwoordig voor heel veel handelingen verbinding maken met het internet. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Whatsapp, het kijken van een serie via Netflix of kleding bestellen via een webwinkel. Je kunt verbinding maken met het inderdaad door een abonnement bij een internet provider af te sluiten. Maar wat is een internet provider nu eigenlijk? Wij leggen het je uit!
KPN of Ziggo - Wat zijn de voor- en nadelen van de providers?

Leestijd: 5 minuten en 58 seconden

KPN of Ziggo - Wat zijn de voor- en nadelen van de providers?

KPN en Ziggo zijn twee grote spelers in de markt voor internet en tv. Maar wat zijn de voordelen van KPN en wat zijn de voordelen van Ziggo? In dit kennisbankbericht zetten we de voordelen en de verschillen voor jou op een rijtje. KPN vs Ziggo, wat zijn de grote verschillen?

Providers: welke zijn er en wat is het meest voordelig?

Providers zijn er tegenwoordig in veel verschillende varianten. Zo kennen we bijvoorbeeld de internetproviders, de televisieproviders en de providers van mobiele abonnementen. Kijken we alleen naar de internetproviders, dan zien we dat je meer dan voldoende te kiezen hebt. Er zijn erg veel providers actief in Nederland, van heel bekende en grote partijen tot kleinere en minder bekende providers. Wat is een internetprovider nu precies en hoe sluit je het meest voordelige abonnement af? Hier vertellen wij je graag meer over.

Wat is een provider precies?

Een internetprovider, of kortweg een provider, is een partij die jouw internet aanbiedt. Volgens de officiële beschrijving kan een provider een persoon of en bedrijf zijn. Voor internet geldt over het algemeen dat je van internet wordt voorzien door een bedrijf. Een internetprovider is dus een bedrijf dat ervoor zorgt dat jij gebruik kunt maken van internet. Dit klinkt heel standaard, maar dat is het eigenlijk niet. Er zijn namelijk zeker verschillen te ontdekken onder de internetproviders die in Nederland actief zijn. Zo is bijvoorbeeld niet elke internetservice hetzelfde. Je kunt internet hebben via een glasvezelnetwerk, kabel, maar DSL-internet komt ook veel voor. De verschillende diensten van internetproviders kunnen we onderverdelen in drie groepen en daarmee zijn er eigenlijk drie soorten internetproviders.

3 soorten internetproviders

Er zijn dus drie soorten internetproviders. Deze kennen we onder de termen IHP, ISP en IAP. IHP staat voor Internet Hosting Provider. Je hebt deze variant nodig wanneer je een eigen website wilt maken. Je hebt dan namelijk een eigen plek nodig op de server van de internetprovider. Op deze plek komt jouw website te staan. Wil je dus een ‘eigen stukje internet’, dan heb je een IHP nodig. ISP staat voor Internet Service Provider. Deze internetprovider bied je de mogelijkheid om een eigen mailadres bij de provider te registreren. Hier zijn enkele bekende voorbeelden van, zoals Microsoft, Yahoo en Google (Gmail). Tot slot is er IAP, wat staat voor Internet Access Provider. Deze internetprovider zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van internet, zowel bekabeld als draadloos.

Welke providers zijn er?

In Nederland zijn er aardig wat internetproviders actief. Als je een internetabonnement af wilt sluiten, dan heb je dus meer dan voldoende keuze. Het is goed om de verschillende internetproviders te vergelijken, zowel op prijs als op inhoud van het abonnement. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste én voor jou meest voordelige keuze maakt. In Nederland kennen we zowel grote providers als kleinere partijen die jou ook prima van internet kunnen voorzien. We kennen bijvoorbeeld de volgende internetproviders:

Wat is combinatievoordeel?

Je kunt natuurlijk een abonnement afsluiten bij een internetprovider waarbij je daadwerkelijk alleen internet krijgt of de combinatie internet en tv, internet en bellen of internet, tv en bellen. Maar het is ook mogelijk om te profiteren van combinatievoordeel. Wat is combinatievoordeel nu precies? Veel internetproviders bieden ook abonnementen voor mobiele telefonie. Je krijgt combinatievoordeel wanneer je mobiel en thuis internet met elkaar combineert. Dit brengt diverse voordelen met zich mee. Zo heb je maar met één aanspreekpunt te maken. Je kunt voor alle services naar dezelfde klantenservice bellen. Ook krijg je maar één factuur per maand, waarop alle diensten gespecificeerd staan vermeld. Combinatievoordeel zorgt in de meeste gevallen zeker ook voor financieel voordeel. Een abonnement met meerdere diensten is vaak goedkoper dan voor elke dienst een apart abonnement. En dan krijg je vaak ook nog cadeaus als een gratis extra zender-pakket. Wist je dat providers als Budget, Delta en Oxxio ook energie leveren? Dat is nog eens alles onder één dak onderbrengen en extra voordeel voor jou.

Alles-in-1 abonnementen: internet, tv en bellen thuis

De alles-in-1 abonnementen worden steeds populairder. Voorheen was het heel gewoon om een provider te hebben voor televisiezenders en een andere provider voor internetdiensten. Om te kunnen bellen maakten we dan weer gebruik van de diensten van een telecombedrijf. Door de jaren heen zijn er steeds meer bedrijven ontstaan die alle services aanbieden binnen een enkel pakket. Alles onderbrengen bij één provider geeft veel voordelen. Het belangrijkste voordeel ligt toch wel op het financiële vlak. Je kunt makkelijk tientjes tot wel honderden euro’s per jaar besparen door te kiezen voor een alles-in-1 abonnement.

Wat is de goedkoopste internetprovider?

Het is niet eenvoudig te zeggen wat de goedkoopste internetprovider of provider van alles-in-1 abonnementen is. Dit heeft puur te maken met het feit dat de tarieven van de aanbieders voortdurend veranderen. Elke provider heeft te maken met sterke concurrentie en dit zorgt voor constante prijsaanpassingen. Het loont daarom altijd de moeite om de internetproviders te vergelijken op het moment waarop je een nieuw abonnement wilt afsluiten. Vervolgens is het aan te raden om jaarlijks opnieuw te vergelijken om te zien of je kunt besparen door over te stappen naar een andere provider. Met behulp van onze gratis postcodecheck heb je dat zo gedaan.

Genieten van snelle WiFi in huis

We hechten steeds minder waarde aan bellen via een vaste telefoon. We hebben immers allemaal wel een smartphone. Daarentegen hechten we steeds meer waarde aan snel internet thuis. Je wilt zeker zijn van snelle WiFi in huis. Het is daarom goed om hier extra aandacht aan te besteden bij het kiezen van een provider. De ene internetprovider garandeert een veel hogere snelheid en een veel betere stabiliteit dan de andere partij. Vergelijk dus altijd goed, zodat je zeker weet dat je tegen een aantrekkelijke prijs kunt genieten van snel en stabiel internet in huis.