100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Providers

In Nederland is een groot aantal internet providers actief met veel overeenkomsten, maar ook veel verschillen. In de categorie Providers vind je informatie over de verschillende providers, actief in Nederland, en lees je wat zij jou te bieden hebben.

13456....9
Wat is Freedom internet?
3 minuten en 45 seconden

Wat is Freedom internet?

Sinds 2020 is er een nieuwe internetprovider op de internet & tv markt, namelijk Freedom Internet. Freedom internet is veilig, vrij en goed internet voor en door bewuste mensen. Freedom biedt internet, tv, bellen en webshosting. Wat maakt Freedom internet zo speciaal?

Lees verder
Zijn er providers die onbeperkt internet aanbieden?
3 minuten en 0 seconden

Zijn er providers die onbeperkt internet aanbieden?

Ben jij op zoek naar een internetprovider voor thuis internet? Vraag jij je af of er ook providers zijn die onbeperkt internet aanbieden? Wij hier kort en bondig antwoord op geven, dat is namelijk JA. Bij alle internetproviders die je bij ons kunt vergelijken sluit je onbeperkt internet (en tv en bellen) af voor thuis.

Lees verder
Wat te doen aan slechte wifi bij Ziggo of KPN
3 minuten en 18 seconden

Wat te doen aan slechte wifi bij Ziggo of KPN

Wanneer je een internetabonnement afsluit bij een internetprovider zoals Ziggo of KPN verwacht je goed internet. Het kan wel eens voorkomen dat je toch slechte wifi hebt. Hoe komt dit en hoe kun je dit oplossen? Wij leggen het uit in dit kennisbankbericht!

Lees verder
Hoe stel je je wifi in bij Ziggo?
3 minuten en 34 seconden

Hoe stel je je wifi in bij Ziggo?

Neem jij internet af bij Ziggo maar weet je niet hoe je je wifi instelt? Je kunt je wifi precies zo installeren zoals jij dat wilt. Ziggo heeft hier een handige handleiding voor en wij lichten deze handleiding stap voor stap toe. Na dit kennisbankbericht heb jij je wifi geïnstalleerd en kun je genieten van draadloos internet!

Lees verder
Hoe wijzig je je abonnement bij Ziggo?
3 minuten en 8 seconden

Hoe wijzig je je abonnement bij Ziggo?

Heb jij een internetabonnement bij Ziggo en zou je deze graag willen wijzigen? Dan hebben wij goed nieuws, dit is altijd mogelijk en je kunt het ook nog eens zelf doen. Hiervoor hoef je dus niet te bellen naar de klantenservice en kan je het aanpassen doen wanneer het jou uitkomt. Maar hoe doe je dat? Wij leggen het je uit.

Lees verder
Hoe geef je je verhuizing door aan Ziggo?
3 minuten en 10 seconden

Hoe geef je je verhuizing door aan Ziggo?

Een nieuw huis is natuurlijk super leuk! Maar als je de sleutel hebt gekregen moet je opeens van alles regelen. Zo moet je ook je adreswijzigingen doorgeven. Je hebt bij je internetprovider een contract en wanneer je verhuist wil je wel graag je internet mee kunnen nemen. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als je opeens aan twee internetcontracten vast zit. Maar hoe voorkom je dit? Wij leggen het je uit!

Lees verder
13456....9

Providers: welke zijn er en wat is het meest voordelig?

Providers zijn er tegenwoordig in veel verschillende varianten. Zo kennen we bijvoorbeeld de internetproviders, de televisieproviders en de providers van mobiele abonnementen. Kijken we alleen naar de internetproviders, dan zien we dat je meer dan voldoende te kiezen hebt. Er zijn erg veel providers actief in Nederland, van heel bekende en grote partijen tot kleinere en minder bekende providers. Wat is een internetprovider nu precies en hoe sluit je het meest voordelige abonnement af? Hier vertellen wij je graag meer over.

Wat is een provider precies?

Een internetprovider, of kortweg een provider, is een partij die jouw internet aanbiedt. Volgens de officiële beschrijving kan een provider een persoon of en bedrijf zijn. Voor internet geldt over het algemeen dat je van internet wordt voorzien door een bedrijf. Een internetprovider is dus een bedrijf dat ervoor zorgt dat jij gebruik kunt maken van internet. Dit klinkt heel standaard, maar dat is het eigenlijk niet. Er zijn namelijk zeker verschillen te ontdekken onder de internetproviders die in Nederland actief zijn. Zo is bijvoorbeeld niet elke internetservice hetzelfde. Je kunt internet hebben via een glasvezelnetwerk, kabel, maar DSL-internet komt ook veel voor. De verschillende diensten van internetproviders kunnen we onderverdelen in drie groepen en daarmee zijn er eigenlijk drie soorten internetproviders.

3 soorten internetproviders

Er zijn dus drie soorten internetproviders. Deze kennen we onder de termen IHP, ISP en IAP. IHP staat voor Internet Hosting Provider. Je hebt deze variant nodig wanneer je een eigen website wilt maken. Je hebt dan namelijk een eigen plek nodig op de server van de internetprovider. Op deze plek komt jouw website te staan. Wil je dus een ‘eigen stukje internet’, dan heb je een IHP nodig. ISP staat voor Internet Service Provider. Deze internetprovider bied je de mogelijkheid om een eigen mailadres bij de provider te registreren. Hier zijn enkele bekende voorbeelden van, zoals Microsoft, Yahoo en Google (Gmail). Tot slot is er IAP, wat staat voor Internet Access Provider. Deze internetprovider zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van internet, zowel bekabeld als draadloos.

Welke providers zijn er?

In Nederland zijn er aardig wat internetproviders actief. Als je een internetabonnement af wilt sluiten, dan heb je dus meer dan voldoende keuze. Het is goed om de verschillende internetproviders te vergelijken, zowel op prijs als op inhoud van het abonnement. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste én voor jou meest voordelige keuze maakt. In Nederland kennen we zowel grote providers als kleinere partijen die jou ook prima van internet kunnen voorzien. We kennen bijvoorbeeld de volgende internetproviders:

Wat is combinatievoordeel?

Je kunt natuurlijk een abonnement afsluiten bij een internetprovider waarbij je daadwerkelijk alleen internet krijgt of de combinatie internet en tv, internet en bellen of internet, tv en bellen. Maar het is ook mogelijk om te profiteren van combinatievoordeel. Wat is combinatievoordeel nu precies? Veel internetproviders bieden ook abonnementen voor mobiele telefonie. Je krijgt combinatievoordeel wanneer je mobiel en thuis internet met elkaar combineert. Dit brengt diverse voordelen met zich mee. Zo heb je maar met één aanspreekpunt te maken. Je kunt voor alle services naar dezelfde klantenservice bellen. Ook krijg je maar één factuur per maand, waarop alle diensten gespecificeerd staan vermeld. Combinatievoordeel zorgt in de meeste gevallen zeker ook voor financieel voordeel. Een abonnement met meerdere diensten is vaak goedkoper dan voor elke dienst een apart abonnement. En dan krijg je vaak ook nog cadeaus als een gratis extra zender-pakket. Wist je dat providers als Budget, Delta en Oxxio ook energie leveren? Dat is nog eens alles onder één dak onderbrengen en extra voordeel voor jou.

Alles-in-1 abonnementen: internet, tv en bellen thuis

De alles-in-1 abonnementen worden steeds populairder. Voorheen was het heel gewoon om een provider te hebben voor televisiezenders en een andere provider voor internetdiensten. Om te kunnen bellen maakten we dan weer gebruik van de diensten van een telecombedrijf. Door de jaren heen zijn er steeds meer bedrijven ontstaan die alle services aanbieden binnen een enkel pakket. Alles onderbrengen bij één provider geeft veel voordelen. Het belangrijkste voordeel ligt toch wel op het financiële vlak. Je kunt makkelijk tientjes tot wel honderden euro’s per jaar besparen door te kiezen voor een alles-in-1 abonnement.

Wat is de goedkoopste internetprovider?

Het is niet eenvoudig te zeggen wat de goedkoopste internetprovider of provider van alles-in-1 abonnementen is. Dit heeft puur te maken met het feit dat de tarieven van de aanbieders voortdurend veranderen. Elke provider heeft te maken met sterke concurrentie en dit zorgt voor constante prijsaanpassingen. Het loont daarom altijd de moeite om de internetproviders te vergelijken op het moment waarop je een nieuw abonnement wilt afsluiten. Vervolgens is het aan te raden om jaarlijks opnieuw te vergelijken om te zien of je kunt besparen door over te stappen naar een andere provider. Met behulp van onze gratis postcodecheck heb je dat zo gedaan.

Genieten van snelle WiFi in huis

We hechten steeds minder waarde aan bellen via een vaste telefoon. We hebben immers allemaal wel een smartphone. Daarentegen hechten we steeds meer waarde aan snel internet thuis. Je wilt zeker zijn van snelle WiFi in huis. Het is daarom goed om hier extra aandacht aan te besteden bij het kiezen van een provider. De ene internetprovider garandeert een veel hogere snelheid en een veel betere stabiliteit dan de andere partij. Vergelijk dus altijd goed, zodat je zeker weet dat je tegen een aantrekkelijke prijs kunt genieten van snel en stabiel internet in huis.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking