100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Interactieve Televisie

De mogelijkheden van Interactieve Televisie zijn eindeloos. Zo kun je je favoriete programma opnemen, maar ook online televisie kijken. In de categorie Interactieve Televisie beantwoorden we al je vragen over dit medium, maar je kunt hier bijvoorbeeld ook informatie vinden over de verschillende televisie zenders.

Wat is de Youfone TV app?
3 minuten en 30 seconden

Wat is de Youfone TV app?

Veel internetproviders bieden tegenwoordig een TV app aan. Maar wat houdt dit precies in? Door de TV app te gebruiken kun je ook via je telefoon tv kijken, altijd en overal! Youfone heeft de ‘Youfone TV app’. Maar wat kun je allemaal met deze TV app en hoe werkt het? Wij leggen het uit!

Lees verder
Wat is ESPN Watch?
3 minuten en 28 seconden

Wat is ESPN Watch?

Ben jij een sportliefhebber? Dan heb je vast wel eens van ESPN gehoord. ESPN is namelijk een groep van televisiezenders, gericht op sportcompetities. Deze groep biedt vier televisiekanalen, namelijk ESPN, ESPN 2, ESPN 3 en ESPN 4. Naast deze kanalen is er ook nog een online platform, ESPN Watch! Maar wat is ESPN Watch precies?

Lees verder
Hoe kan ik inloggen op NPO Plus?
4 minuten en 3 seconden

Hoe kan ik inloggen op NPO Plus?

NPO Plus is de streamingdienst van de NPO. Hier kijk je alles van de NPO, met het gemak van streaming. Je geniet onbeperkt van series, films en documentaires. Daarnaast kijk je ook naar je favoriete programma’s en dat helemaal reclamevrij. Wij krijgen heel vaak vragen over het inloggen bij NPO Plus, daarom leggen wij hoe je je kunt registreren en hoe je kunt inloggen!

Lees verder
Gastblog: zonder Coaxkabels te trekken tv-kijken via Ziggo met Google TV
7 minuten en 0 seconden

Gastblog: zonder Coaxkabels te trekken tv-kijken via Ziggo met Google TV

Eind 2021 ben ik in mijn nieuwbouwwoning gaan wonen. Bij de bouw heb ik ervoor gekozen om in iedere kamer loze leidingen te laten leggen, zodat ik daar UTP-kabels doorheen kon trekken. Na dit gedaan te hebben en gekozen te hebben voor een internetabonnement van Ziggo, bleek echter dat de Mediabox aangesloten moet zijn met een coaxkabel. Daar had ik niet over nagedacht. De kabel is wel aangesloten in de meterkast door Ziggo, maar ik heb geen coaxkabels getrokken in huis en had ook niet zo’n zin om dat alsnog te gaan doen. Na een paar uur speuren op internet vond ik de oplossing: Google TV!

Lees verder
Een 2e tv aansluiten bij Ziggo
3 minuten en 41 seconden

Een 2e tv aansluiten bij Ziggo

Wil jij voordat je gaat slapen nog even tv kijken vanuit bed? Of heb jij een tv in de keuken en wil je graag tijdens het koken iets bekijken? Dit kan bij Ziggo op meerdere manieren, bijvoorbeeld door de Ziggo GO app, door een Ci+ Module of door het aansluiten van een 2e tv! Ben je benieuw hoe je een 2e tv aan kunt sluiten? Wij leggen het je uit!

Lees verder
Wat is een Android TV Stick?
3 minuten en 5 seconden

Wat is een Android TV Stick?

Op het gebied van televisie en films hebben we allemaal hoge verwachtingen. Gelukkig zijn er ook steeds meer ontwikkelingen die deze verwachtingen na streven, zoals streamingdiensten, Smart tv’s en ook de Android TV Stick. Door middel van deze TV Stick kun jij streamen via je televisie, maar dit is niet het enigste. Wat is de Android TV Stick precies?

Lees verder

Interactieve televisie: digitale tv tegen de beste prijs

Interactieve televisie is voor velen al echt onmisbaar geworden. Het oude vertrouwde analoge televisie is dan ook flink afgenomen. In de basis heeft het niets met je televisie te maken, maar vooral met de manier waarop je televisiekijkt. Wat is interactieve televisie nu precies en waar kun je terecht voor interactieve televisie tegen een aantrekkelijke prijs? Wij vertellen je hier graag meer over.

Wat is interactieve televisie?

Voorheen was tv kijken heel standaard. Je had een televisie op de kast staan, met een behoorlijke kont, en als je geluk had kon je met een afstandsbediening van zender wisselen. In de basis was tv kijken voor iedereen hetzelfde. Tegenwoordig is dit heel anders. Je hebt geen televisiegids meer nodig, want je hebt gewoon een ingebouwde televisiegids in je tv. Heb je een tv-programma gemist? Dan kun je het gewoon terugkijken. Er is lang niet meer alleen analoog tv kijken. We kennen ook glasvezel tv en we kunnen online tv kijken. Digitale tv is tegenwoordig veel ‘gewoner’ dan analoge tv. Interactieve televisie is een televisietechniek die interactie tussen de kijker en de scherminformatie mogelijk maakt. Dit gebeurt met behulp van een digitale decoder. Interactieve televisie is alleen mogelijk met een internetaansluiting. Dit kan glasvezel, DSL of kabel internet zijn.

Tegenwoordig heb je bij de meeste internet aanbieders ook de optie om naar interactieve tv te kijken door middel van een tv app. Met de tv app kun je overal waar je wilt live tv kijken. Ook kun je via de tv app je favoriete programma’s terugkijken en opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld in de trein alvast die film opnemen die je echt wilt kijken en kun je onderweg gewoon kijken naar een sportwedstrijd die je niet wilt missen.

Wat is een mediabox?

Voorheen konden we alleen televisiekijken wanneer we een kabel aan de achterzijde van de televisie stopten. Het andere eind van de kabel verdween in een kastje aan de muur. Interactieve televisie werkt heel anders. We hebben nu vooral te maken met mediaboxen. Wat is een mediabox nu precies? Een mediabox is een kastje dat bestanden om kan zetten in een goede weergave op je televisie. Hierbij kan het gaat om audiobestanden, die vervolgens omgezet kunnen worden naar afspeelbare bestanden via de speakers van je televisie. Het kan natuurlijk ook gaan om beeldbestanden, welke je vervolgens op je televisiescherm ziet. Mediaboxen bieden eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om televisie kijken en muziek luisteren via je televisie. Mediaboxen staan ook bekend onder tal van andere termen, zoals tv-boxen, digitale decoders, mediaspelers en stream kasten.

Analoge tv is eigenlijk geen optie meer

Interactieve tv is voor velen heel aantrekkelijk, maar er zijn ook mensen die liever vasthouden aan analoge televisie. Helaas komt er voor deze mensen, voornamelijk ouderen, een einde aan het zogenaamde analoge tijdperk. Al veel providers hebben analoge tv helemaal verwijderd uit het aanbod. Aanbieder Caiway biedt al geen analoge televisie meer sinds 2010. DELTA is ook een partij die helemaal stopt met het aanbieden van analoge tv en ook bekendere, grotere partijen stoppen ermee. Zo heeft Ziggo ook aan klanten laten weten dat zij nu echt afscheid moeten nemen van analoge tv. Waarom? Omdat er op het netwerk capaciteit vrij moet worden gemaakt voor nieuwe ontwikkelingen. Voor de ruimte van 1 analoge zender kunnen er 5 digitale zenders uit worden gezonden. Analoge tv neemt dus gewoonweg te veel ruimte in beslag op het netwerk.

Welke tv-aanbieders zijn er allemaal?

Wil je kiezen voor interactieve televisie, of moet je overstappen op interactieve televisie omdat analoge tv verdwijnt? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je bij een goede aanbieder terecht komt. Interactieve televisie kun je krijgen bij heel veel verschillende tv-aanbieders, maar ze bieden lang niet allemaal hetzelfde. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillen te ontdekken in de tarieven. Je kunt terecht bij zowel bekende en grote tv-aanbieders als bij kleinere, minder bekende aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan:

Hoe vind je een goedkoop tv-abonnement?

De overstap naar interactieve televisie maakt alles anders, zeker als je alleen nog analoge televisie hebt gehad. Je krijgt veel extra mogelijkheden als je eenmaal interactieve televisie hebt. Toch wil je er niet de hoofdprijs voor betalen. Over het algemeen is digitale tv duurder dan analoge tv, maar je kunt er wel voor zorgen dat het verschil minimaal blijft. Je kunt zeker een goedkoop tv-abonnement voor interactieve tv vinden. Het is altijd goed om abonnementen voor tv te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs van het abonnement, maar vergelijk ook wat je er precies voor terug krijgt. De ene aanbieder biedt veel meer in een voordelig pakket dan de andere aanbieder doet in een duurder pakket. Neem dus even de tijd om de tv-abonnementen voor interactieve tv te vergelijken. Zo kun je altijd een goedkoop tv-abonnement afsluiten dat bij je past.

Alles-in-1 abonnementen vergelijken

Je kunt een abonnement voor interactieve tv bij de meeste providers alleen in combinatie met een internet abonnement afsluiten. Maar het is ook mogelijk om een alles-in-1 abonnement af te sluiten. Hierbij krijg je niet alleen interactieve televisie, maar ook internet en bellen zitten bij deze abonnementen inbegrepen. Vaak is dit voordeliger. Uiteraard kun je ook alles-in-1 abonnementen vergelijken op basis van prijs en inhoud. Dat doe je heel makkelijk met onze gratis postcodecheck.

Let altijd goed op wat je erbij krijgt

We noemden het net al even. Het is altijd belangrijk om goed te kijken naar wat je precies bij een abonnement krijgt. Kijk nooit alleen naar de prijs, maar ook zeker naar de inhoud. Sluit je bij KPN een abonnement af? Dan krijg je van deze provider over het algemeen een Experia Box. Hier zijn meerdere varianten van. Vaak krijg je een Experia Box die op de USB-aansluiting aan te sluiten is via een USB dongel met simkaart. Deze variant is zeer zuinig in gebruik en kent veel mogelijkheden. Kies je voor interactieve tv van Ziggo? Dan ontvang je van deze provider vaak een Mediabox XL of de nieuwe Mediabox Next. Natuurlijk zijn dit slechts voorbeelden van verschillen. Check daarom altijd wat je precies krijgt bij je abonnement.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking