100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Interactieve Televisie

De mogelijkheden van Interactieve Televisie zijn eindeloos. Zo kun je je favoriete programma opnemen, maar ook online televisie kijken. In de categorie Interactieve Televisie beantwoorden we al je vragen over dit medium, maar je kunt hier bijvoorbeeld ook informatie vinden over de verschillende televisie zenders.

Hoe koppel je NLZIET?
3 minuten en 13 seconden

Hoe koppel je NLZIET?

NLZIET is een Nederlands streamingdienst die zeer snel aan populariteit aan het winnen is. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst op je televisie is het echter wel noodzakelijk om deze te koppelen. We leggen je bij ProviderCheck.nl in dit artikel graag uit hoe je dat doet. Zo kun je lekker snel gaan kijken!

Lees verder
Waar kijk je The Last Of Us serie?
3 minuten en 43 seconden

Waar kijk je The Last Of Us serie?

Er is onlangs een nieuwe serie uitgekomen die je echt niet mag missen. Het gaat om de serie The Last Of Us. Dit is een overdonderende game verfilming. Game verfilmingen vallen vaak tegen, maar met deze serie wordt het tegendeel bewezen! Ben je benieuwd naar deze serie en naar hoe je hem kunt kijken? Lees dan snel verder!

Lees verder
Wat is Digitenne?
3 minuten en 39 seconden

Wat is Digitenne?

Ben je op zoek naar een nieuw tv abonnement en kom je de term Digitenne tegen? Dan wil je natuurlijk wel weten wat het betekent. Met Digitenne kijk je tv zonder tv aansluiting. Dit klinkt natuurlijk ideaal, maar wat houdt dat in en hoe kom je aan Digitenne? Wij leggen het uit!

Lees verder
Hoe kun je casten naar je tv?
3 minuten en 41 seconden

Hoe kun je casten naar je tv?

Heb jij zin om een avondje films of series te kijken via een streamingdienst? Dan kun je de film of serie streamen naar een groot scherm. Je kunt bijvoorbeeld met een Chromecast casten naar tv. Zo kun je lekker op de bank kruipen en genieten van je serie of film in het groot. Maar hoe kun je casten? Wij leggen het uit!

Lees verder
Onze top 10 series en programma’s op Discovery+
4 minuten en 14 seconden

Onze top 10 series en programma’s op Discovery+

Vind jij series en programma’s over het echte leven leuk? Met de streamingdienst Discovery+ ben je op het goede adres met content van onder andere Discovery, TLC, ID en Animal Planet. Het aanbod van Discovery+ is heel breed. Vind jij het lastig om te bepalen wat je wilt kijken? Wij hebben onze top 10 samengesteld om jou te helpen! Lees snel verder…

Lees verder
Onze Top 10 films op Pathé Thuis
4 minuten en 49 seconden

Onze Top 10 films op Pathé Thuis

Iedereen kent Pathé wel, de bekende bioscoop keten. Maar ken jij Pathé thuis ook? Met Pathé Thuis kun jij de nieuwste en beste films gewoon vanuit huis kijken. Dat wil jij toch ook? Omdat het team van ProviderCheck natuurlijk ook van heerlijke filmavondjes houdt hebben wij een top 10 van onze favoriete films samengesteld! Ben jij benieuwd naar onze top 10? Lees snel verder…

Lees verder

Interactieve televisie: digitale tv tegen de beste prijs

Interactieve televisie is voor velen al echt onmisbaar geworden. Het oude vertrouwde analoge televisie is dan ook flink afgenomen. In de basis heeft het niets met je televisie te maken, maar vooral met de manier waarop je televisiekijkt. Wat is interactieve televisie nu precies en waar kun je terecht voor interactieve televisie tegen een aantrekkelijke prijs? Wij vertellen je hier graag meer over.

Wat is interactieve televisie?

Voorheen was tv kijken heel standaard. Je had een televisie op de kast staan, met een behoorlijke kont, en als je geluk had kon je met een afstandsbediening van zender wisselen. In de basis was tv kijken voor iedereen hetzelfde. Tegenwoordig is dit heel anders. Je hebt geen televisiegids meer nodig, want je hebt gewoon een ingebouwde televisiegids in je tv. Heb je een tv-programma gemist? Dan kun je het gewoon terugkijken. Er is lang niet meer alleen analoog tv kijken. We kennen ook glasvezel tv en we kunnen online tv kijken. Digitale tv is tegenwoordig veel ‘gewoner’ dan analoge tv. Interactieve televisie is een televisietechniek die interactie tussen de kijker en de scherminformatie mogelijk maakt. Dit gebeurt met behulp van een digitale decoder. Interactieve televisie is alleen mogelijk met een internetaansluiting. Dit kan glasvezel, DSL of kabel internet zijn.

Tegenwoordig heb je bij de meeste internet aanbieders ook de optie om naar interactieve tv te kijken door middel van een tv app. Met de tv app kun je overal waar je wilt live tv kijken. Ook kun je via de tv app je favoriete programma’s terugkijken en opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld in de trein alvast die film opnemen die je echt wilt kijken en kun je onderweg gewoon kijken naar een sportwedstrijd die je niet wilt missen.

Wat is een mediabox?

Voorheen konden we alleen televisiekijken wanneer we een kabel aan de achterzijde van de televisie stopten. Het andere eind van de kabel verdween in een kastje aan de muur. Interactieve televisie werkt heel anders. We hebben nu vooral te maken met mediaboxen. Wat is een mediabox nu precies? Een mediabox is een kastje dat bestanden om kan zetten in een goede weergave op je televisie. Hierbij kan het gaat om audiobestanden, die vervolgens omgezet kunnen worden naar afspeelbare bestanden via de speakers van je televisie. Het kan natuurlijk ook gaan om beeldbestanden, welke je vervolgens op je televisiescherm ziet. Mediaboxen bieden eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om televisie kijken en muziek luisteren via je televisie. Mediaboxen staan ook bekend onder tal van andere termen, zoals tv-boxen, digitale decoders, mediaspelers en stream kasten.

Analoge tv is eigenlijk geen optie meer

Interactieve tv is voor velen heel aantrekkelijk, maar er zijn ook mensen die liever vasthouden aan analoge televisie. Helaas komt er voor deze mensen, voornamelijk ouderen, een einde aan het zogenaamde analoge tijdperk. Al veel providers hebben analoge tv helemaal verwijderd uit het aanbod. Aanbieder Caiway biedt al geen analoge televisie meer sinds 2010. DELTA is ook een partij die helemaal stopt met het aanbieden van analoge tv en ook bekendere, grotere partijen stoppen ermee. Zo heeft Ziggo ook aan klanten laten weten dat zij nu echt afscheid moeten nemen van analoge tv. Waarom? Omdat er op het netwerk capaciteit vrij moet worden gemaakt voor nieuwe ontwikkelingen. Voor de ruimte van 1 analoge zender kunnen er 5 digitale zenders uit worden gezonden. Analoge tv neemt dus gewoonweg te veel ruimte in beslag op het netwerk.

Welke tv-aanbieders zijn er allemaal?

Wil je kiezen voor interactieve televisie, of moet je overstappen op interactieve televisie omdat analoge tv verdwijnt? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je bij een goede aanbieder terecht komt. Interactieve televisie kun je krijgen bij heel veel verschillende tv-aanbieders, maar ze bieden lang niet allemaal hetzelfde. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillen te ontdekken in de tarieven. Je kunt terecht bij zowel bekende en grote tv-aanbieders als bij kleinere, minder bekende aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan:

Hoe vind je een goedkoop tv-abonnement?

De overstap naar interactieve televisie maakt alles anders, zeker als je alleen nog analoge televisie hebt gehad. Je krijgt veel extra mogelijkheden als je eenmaal interactieve televisie hebt. Toch wil je er niet de hoofdprijs voor betalen. Over het algemeen is digitale tv duurder dan analoge tv, maar je kunt er wel voor zorgen dat het verschil minimaal blijft. Je kunt zeker een goedkoop tv-abonnement voor interactieve tv vinden. Het is altijd goed om abonnementen voor tv te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs van het abonnement, maar vergelijk ook wat je er precies voor terug krijgt. De ene aanbieder biedt veel meer in een voordelig pakket dan de andere aanbieder doet in een duurder pakket. Neem dus even de tijd om de tv-abonnementen voor interactieve tv te vergelijken. Zo kun je altijd een goedkoop tv-abonnement afsluiten dat bij je past.

Alles-in-1 abonnementen vergelijken

Je kunt een abonnement voor interactieve tv bij de meeste providers alleen in combinatie met een internet abonnement afsluiten. Maar het is ook mogelijk om een alles-in-1 abonnement af te sluiten. Hierbij krijg je niet alleen interactieve televisie, maar ook internet en bellen zitten bij deze abonnementen inbegrepen. Vaak is dit voordeliger. Uiteraard kun je ook alles-in-1 abonnementen vergelijken op basis van prijs en inhoud. Dat doe je heel makkelijk met onze gratis postcodecheck.

Let altijd goed op wat je erbij krijgt

We noemden het net al even. Het is altijd belangrijk om goed te kijken naar wat je precies bij een abonnement krijgt. Kijk nooit alleen naar de prijs, maar ook zeker naar de inhoud. Sluit je bij KPN een abonnement af? Dan krijg je van deze provider over het algemeen een Experia Box. Hier zijn meerdere varianten van. Vaak krijg je een Experia Box die op de USB-aansluiting aan te sluiten is via een USB dongel met simkaart. Deze variant is zeer zuinig in gebruik en kent veel mogelijkheden. Kies je voor interactieve tv van Ziggo? Dan ontvang je van deze provider vaak een Mediabox XL of de nieuwe Mediabox Next. Natuurlijk zijn dit slechts voorbeelden van verschillen. Check daarom altijd wat je precies krijgt bij je abonnement.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking