100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is ESPN Watch?

Vrijdag 21 Januari 2022 3 minuten en 28 seconden leestijd

Wat is ESPN Watch?

ESPN Watch is het online platform van ESPN, waarop je live toegang krijgt tot alle ESPN-kanalen die deel uitmaken van jouw abonnement. Dit kun je bekijken via mobiel, laptop of tablet. Je hebt wel een ESPN abonnement nodig bij een internetprovider om te kunnen genieten van het aanbod van ESPN Watch. Dit doe je bij de meeste providers door het ESPN zenderpakket aan te zetten. Je kunt er dus helaas niet voor kiezen om ESPN Watch apart als streamingdienst af te sluiten.

Hoe kijk je ESPN Watch?

Je kunt ESPN Watch bekijken via je browser, maar je kunt ook de app downloaden. Deze app is te vinden in de Google Play Store en in de Apple Store. Om naar ESPN Watch te kijken moet je altijd ingelogd zijn. Ook moet je al een ESPN Compleet abonnement hebben. Dit abonnement kun  je via jouw internetprovider aanzetten.

Op het web of in de app kun je inloggen. Wanneer je bent ingelogd kun je live tv kijken, maar kun je ook veel dingen terugkijken. Denk hierbij aan programma’s, wedstrijden of documentaires.

Wil jij graag kijken op groot scherm? ESPN Watch is Compatibel met de Google Chromecast en met de Apple TV. Helaas is het nog niet mogelijk om op je smart TV de ESPN Watch app te downloaden. Je hebt dus altijd een smartphone of tablet nodig om ESPN te streamen naar je televisie.

Om naar ESPN Watch te kijken is het belangrijk dat jij het ESPN Compleet abonnement hebt. Heb jij nog geen tv abonnement? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen. Hierdoor kun jij internet en tv vergelijken en het abonnement afsluiten dat het beste bij jou past.

Wat is de geschiedenis van ESPN Watch?

ESPN Watch is op 25 oktober 2010 opgericht in Amerika. Time Warner Cable werd de eerste aanbieder van kabeltelevisie die ESPN aanbood. In 2011 werd er al een mobiele app uitgebracht met de naam WatchESPN.

In Nederland hadden wij nog geen ESPN. Wij keken sinds 2008 naar Eredivisie Live. Deze zender was onderdeel van Eredivisie Media & Marketing (EMM). In 2013 ging FOX Sports van start als opvolger van Eredivisie Live. Sindsdien was 51% van de EMM in handen van 21st Century Fox. In 2019 kwam 21st Century Fox in handen van The Walt Disney Company. The Walt Disney Company is ook mede eigenaar van ESPN. In 2020 werd bekendgemaakt dat FOX Sports verder zou gaan onder de naam ESPN.

FOX Sport had 6 zenders, in eerste instantie bleef het zenderaanbod hetzelfde. In 2021 is dit aanbod gewijzigd van 6 naar 4 zenders. Dit had te maken met het verdwijnen van de uitzendrechten van de Bundesliga en omdat er op deze zenders veel herhalingen te zien waren van de andere zenders. Hiermee is ook de abonnementsstructuur bij internetproviders veranderd. Voorheen kon je kiezen tussen een Eredivisie- en een internationaal abonnement. Nu is er alleen nog een ESPN Compleet abonnement beschikbaar.

Wat is ESPN?

ESPN is een groep van 4 televisiezenders die gericht zijn op sportcompetities. Deze zenders zijn via Eredivisie Media & Marketing in handen van Eredivisie CV en The Walt Disney Company. De volgende zenders vallen onder ESPN: ESPN, ESPN 2, ESPN 3 en ESPN 4. Daarnaast is er ook nog ESPN Watch, zodat je altijd en overal naar sport kunt kijken en je geen wedstrijd hoeft te missen. Je kunt ESPN bij de meeste internetproviders bekijken in je tv pakket door het extra tv pakket ESPN Compleet aan te schaffen. Bij sommige internetproviders ontvang je ESPN al in je basispakket.

Wanneer jij echt van voetbal en sport houdt is ESPN het ideale zenderpakket voor jou. Je kijkt namelijk naar Nederlandse voetbal, naar internationale topvoetbal, naar Amerikaanse sportcompetities en naar spraakmakende voetbalprogramma’s. Met ESPN ontvang je niet alleen de vier zenders, maar ook nog eens ESPN Watch. Zo kun je altijd en overal naar de ESPN-kanalen uit je tv abonnement kijken.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking