• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel abonnement bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

Wat is ISDN?

1 minuut en 6 seconden leestijd

Wat is ISDN?

ISDN oftewel Integrated Services Digital Network is een vorm van digitale telefonie. Je kunt met ISDN gelijktijdig over dezelfde telefoonlijn meerdere telefoongesprekken en datadiensten voeren. ISDN stuurt data digitaal over de lijn waardoor de capaciteit beter wordt benut.

In de jaren 90 was ISDN erg populair omdat het mogelijk was om tegelijkertijd te internetten en bellen. Daarna volgde breedband internet via de kabel en ADSL. Daardoor werd ISDN eigenlijk onnodig.

Bij veel providers kun je inmiddels niet meer kiezen voor telefonie over de ISDN lijn.  

ISDN stopt

Maar waarom? ISDN is een relatief dure dienst. Door het veelzijdigere en goedkopere VoIP-telefonie zijn de prijzen voor telefonie via ISDN onder druk komen te staan. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom het gebruik van ISDN sterk is afgenomen.

Op dit moment zijn het vooral bedrijven die nog bellen via ISDN. Telefonie via ISDN is stabiel, wat voor een bedrijf natuurlijk erg belangrijk is. Ook wordt ISDN nog gebruikt voor datadiensten als PIN- of alarmsystemen.

Per 1 september 2019 stopt de dienstverlening van het ISDN-netwerk volledig en vervangen door internetbellen, oftewel VoIP.

Maak je momenteel nog gebruik van een ISDN lijn en wil je overstappen let er dan op dat je eerst een analoge lijn aanvraagt voordat je ADSL aanvraagt.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op jouw adres? Doe dan onze postcode check.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.