100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Sneller internet met Vplus

Donderdag 17 Mei 2018
Laatste update: Woensdag 2 Maart 2022 3 minuten en 15 seconden leestijd

Sneller internet met Vplus

Via dochterbedrijf KPN Wholesale KPN Vplus (oftwel Super Vectoring) internet gaan leveren aan providers die internet via hun netwerk aanbieden. Wanneer je via de koperlijn van KPN internet ontving, kon je een maximale internetsnelheid van 100 Mbp/s ontvangen. Dit is wel afhankelijk van de afstand tussen je woning en de straatkast van KPN. Hoe groter de afstand, hoe lager de internetsnelheid die je in de praktijk kunt behalen. 

Met Vplus internet kun je een internetsnelheid van maximaal 200Mbp/s via een enkele koperdraad behalen. KPN Wholesale stelt Vplus internet voor zowel beginnende en kleinere aanbieders als voor grotere aanbieders beschikbaar.

Sinds 24 mei 2018 kunnen providers Vplus internet bij KPN Wholesale inkopen. 

Wat is Vplus internet

Vplus internet is supersnel internet via de koperlijn, oftewel de telefoonlijn. KPN heeft veel geld geïnvesteerd in het opwaarderen van hun eigen kopernetwerk om Vplus internet en ook bonded Vplus internet in woningen te kunnen leveren.

Vplus is een uitbreiding op de vdsl-vectoring. Wat er gebeurd met deze nieuwe techniek, is dat de gebruikte frequentie verdubbeld wordt van 17,6 naar 35MHz. Hierdoor kan ook de bandbreedte van 100 Mbit/s verdubbeld worden naar 200 Mbit/s. De uploadsnelheid ligt wel een stuk lager. Bij een normale DSL verbinding wordt de datastroom vanaf het hoofdverdeelpunt naar een verdeelkast gestuurd en vanuit daar weer via een koperen kabel naar de aansluiting geleid. In de verdeelkast staat een DSLAM die de verstoringen in de koperen lijn meet en een tegenstelt signaal verstuurd. Hierdoor wordt de storing in de lijn geneutraliseerd waardoor er snelheden tot 100 Mbit/s mogelijk zijn.  Bij Vplus wordt de frequentie vanuit de DSLAM verhoogt, waardoor er een hogere snelheid mogelijk is.

Om te profiteren van deze snelheden heb je wel een router nodig die deze techniek ondersteunt. Niet alle internetproviders ondersteunen deze techniek. De internetproviders die deze techniek wel ondersteunen zijn KPN en Solcon

Bonded Vplus internet

Na het aanbieden van Vplus internet heeft KPN een volgende stap gezet met het aanbieden van de bonded Vplus-techniek. De koperlijn die nu al naar je woning loopt heeft altijd twee koperdraden. Als er één kapotgaat wordt de tweede gebruikt. Dit scheelt een hoop graafwerk in het geval er iets kapotgaat. Bij de Vplus bondingtechniek ontvang je internet over beide koperdraden tegelijk. Je kunt daardoor 2x zo snel internet ontvangen en een internetsnelheid van 400Mbp/s behalen. De maximale internetsnelheid gaat dan flink omhoog naar zo’n 400Mbp/s. Op dit moment biedt alleen KPN Bonded Vplus internet aan.

Vplus internet voor jou

VPlus internet is een nieuwe techniek waarmee de bestaande straatkasten die momenteel al 100Mbp/s kunnen behalen dankzij Vplus internet naar een snelheid van 200Mbp/s kunnen gaan. 

Vplus internet is al beschikbaar sinds mei 2018. Het is dus sinds mei 2018 ook mogelijk om een dsl abonnement af te sluiten bij KPN met een hogere snelheid dan 100 Mbit/s. Wanneer alleen DSL op jouw adres beschikbaar is, is dit een hele goede optie voor jou.

Wil je zelf gebruik maken van supersnel internet? Je kunt bij ons op de site onze gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er leverbaar zijn op jouw adres en welke snelheden ze kunnen bieden. Tegenwoordig zijn er met glasvezel- en kabel internet zelfs snelheden mogelijk tot en met 1 Gbit/s. Voor elk huishouden is dus wel de geschikte snelheid te vinden. Ook kun je door middel van onze check kijken welk abonnement het beste bij je past, zoals ‘alleen internet’ of ‘internet en tv’.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking