100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Sneller internet met Vplus

Donderdag 17 mei 2018 2 minuten en 14 seconden leestijd

Sneller internet met Vplus

Via dochterbedrijf KPN Wholesale gaat KPN Vplus (oftwel Super Vectoring) internet leveren aan providers, die internet via hun netwerk aanbieden.
Momenteel kun je wanneer je je internet via de koperlijn van KPN ontvangt een internetsnelheid van zo’n 100Mbp/s ontvangen. Dit is wel afhankelijk van de afstand tussen je woning en de straatkast van KPN. Hoe groter de afstand, hoe lager de internetsnelheid die je in de praktijk kunt behalen. 

Met Vplus internet kun je een internetsnelheid van maximaal 200Mbp/s via een enkele koperdraad behalen. KPN Wholesale gaat Vplus internet voor zowel beginnende en kleinere aanbieders als voor grotere aanbieders beschikbaar stellen.

Vanaf 24 mei kunnen providers Vplus internet bij KPN Wholesale inkopen. Het is vanaf dat moment mogelijk om Vplus internet op zo’n 620.000 adressen in Nederland te leveren. Dit gaan in de loop van 2018 nog meer adressen worden.

Wat is Vplus internet

Vplus internet is supersnel internet via de koperlijn, oftewel de telefoonlijn. KPN investeert momenteel veel geld in het opwaarderen van hun eigen kopernetwerk om Vplus internet en straks ook bonded Vplus internet in woningen te kunnen leveren.
KPN noemt de grote investeringen die zij nu doen als een van de belangrijkste redenen voor de aankomende prijsverhoging op 1 juli.

Bonded Vplus internet

Na het aanbieden van Vplus internet gaat KPN een volgende stap zetten met het aanbieden van de bonded Vplus-techniek. De koperlijn die nu al naar je woning loopt heeft altijd twee koperdraden. Als er één kapotgaat wordt de tweede gebruikt. Dit scheelt een hoop graafwerk in het geval er iets kapotgaat. Bij de Vplus bondingtechniek ontvang je internet over beide koperdraden tegelijk. Je kunt daardoor 2x zo snel internet ontvangen en een internetsnelheid van 400Mbp/s behalen. De maximale internetsnelheid gaat dan flink omhoog naar zo’n 400Mbp/s. Op dit moment mogen alleen KPN en XS4ALL Bonded Vplus internet aanbieden.

Vplus internet voor jou

VPlus internet is een nieuwe techniek waarmee de bestaande straatkasten die momenteel al 100Mbp/s kunnen behalen dankzij Vplus internet naar een snelheid van 200Mbp/s kunnen gaan. Dit geldt niet alleen voor KPN, maar bijvoorbeeld ook voor T-Mobile.  

Zoals gezegd is Vplus internet vanaf 24 mei beschikbaar. Vanaf 1 juli ga je daar meer van merken. Vanaf die datum ontvang je namelijk, wanneer beschikbaar op jouw adres, supersnel Vplus internet. Je hoeft daar zelf niets voor te doen, je internetsnelheid gaat automatisch omhoog.

Wil je zelf gebruik maken van supersnel internet? Doe dan nu de postcode check op onze website en zie welke internetprovider de hoogste internetsnelheid heeft op jouw adres.