100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wat is de cloud?

Dinsdag 31 juli 2018 1 minuut en 39 seconden leestijd

Wat is de cloud?

Je foto’s en filmpjes opslaan in de cloud, werken in de cloud. Het klinkt heel mooi, maar wat is het nu precies? Simpel gezegd is het werken in de cloud het opslaan en opvragen van bestanden, gegevens en software op een andere plek dan op je eigen locatie. De plek waar je gegevens worden opgeslagen is vaak onzichtbaar en onbekend en wordt daarom de cloud (wolk) genoemd.

Het mooie hieraan is dat waar je ook bent je overal je bestanden op kunt slaan en ook weer kunt gebruiken. Overal ter wereld zijn er gigantische computers, oftewel datacentra en servers, waarmee wij via internet zijn verbonden. Deze computers zijn de basis voor cloud opslag.

Is opslaan in de cloud veilig?

Ja, opslaan in de cloud is heel veilig. Het is in het voordeel van alle cloud bedrijven om jouw gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Je bestanden die in de cloud staan opgeslagen worden versleuteld opgeslagen en datacentra zijn erg goed beveiligd tegen hackers. Het aller veiligste blijft het om al je bestanden op een harde schijf op te slaan en in een kluis te leggen, maar vind je dit toch wat te veel moeite dat is opslaan in de cloud een goede optie.

Voordelen van de cloud

Het is natuurlijk handig dat je waar je ook bent je bestanden op kunt staan en ze ook weer kunt openen. Dit heeft bijvoorbeeld grote voordelen wanneer je thuis werkt. Maar ook is het leuk om dankzij de cloud foto’s met vrienden te delen. Ben je bijvoorbeeld een weekend weg geweest dan kan iedereen de foto’s die zijn gemaakt toevoegen aan de cloud zodat jullie er allemaal bij kunnen.

Zelf gebruik maken van de cloud

Ben je na het lezen van dit bericht ook enthousiast over het gebruik van de cloud? Wacht dan niet langer en maak een account aan. De meest gebruikte clouddiensten zijn: Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox en iCloud.