Wat maakt Google Wifi populair?

Donderdag 22 Juli 2021 3 minuten en 35 seconden leestijd

Wat maakt Google Wifi populair?

Google Wifi is een mesh-systeem voor in huis. Wifi moet steeds beter en sneller werken, en Google is met haar tijd mee gegaan. Het Google Wifi is veel slimmer dan normale wifi en daarnaast is het ook stabiel en betrouwbaar. Het biedt meer bereik dan een traditionele router, maar hoe kan dat? En waarom is Google wifi zo populair? In dit kennisbankbericht leggen wij jou alles uit.

Wat is Google Wifi?

Google Mesh-wifi is een manier om meer bereik te creëren in huis dan met een traditionele router doordat er meerdere wifi-punten worden gebruikt. Deze punten worden samen een verbonden systeem dat door je hele huis voor een sterk signaal zorgt. Er zijn dus meerdere wifi-bronnen in je huis aanwezig. Doordat de Google Wifi door elk punt in je huis wordt uitgezonden heb je een betere dekking over een groter oppervlakte. Wanneer je een groot huis hebt kun je nog meer punten toevoegen voor een nog betere dekking.

De punten zijn draadloos met elkaar verbonden en zolang de punten niet te ver bij elkaar staan kunnen ze ook draadloos met elkaar communiceren. Je gegevens worden dus snel en efficiënt doorgegeven. Je hebt ook de mogelijkheid om voor een bedrade verbinding te kiezen. Je kun je punten bedraad aansluiten op een switch en je kunt de switch aansluiten op de LAN-poort van de router. Nu herkennen de bedrade punten de bedrade verbinding en geven het verkeer door via ehternet.

Hoe stel je Google Wifi in?

Je maakt binnen enkele minuten een Google wifi netwerk, zelfs als je niet goed bent met techniek. Je kunt je wifi installeren en beheren met de Google Home app, deze app moet je dan ook downloaden wanneer je gebruik wilt maken van Google Wifi. Sluit de Google Wifi aan op het stopcontact. Stel extra wifi-punten in via de Google home app. Zet de extra punten op een plek in huis waar extra dekking nodig is. Wanneer je dit hebt gedaan heb jij wifi in huis zonder problemen. Verbind de apparaten met het wifinetwerk om er gebruik van te kunnen maken. Je hebt nog wel een internetverbinding nodig van een internetprovider. Heb jij nog geen goede internetverbinding? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetprovider op jouw adres leverbaar is, welk soort internet er op jouw adres mogelijk is en welke internetsnelheden er haalbaar zijn op jouw adres.

Hoe bedien je Google Wifi via je telefoon?

Je kunt je Google Wifi netwerk bedienen via je telefoon door middel van de Google Home app. Je kunt hier ook prioriteit geven aan apparaten. Zo kun je zelf aangeven welk apparaat meer snelheid krijgt als dat nodig is. Naast het bedienen van je netwerk kun je ook als ouder zijnde bepalen hoelang je kinderen online zijn en kun je content blokkeren. Je kunt ook je wifi delen met je vrienden door een gastnetwerk aan te maken en het wachtwoord te delen. Je kunt altijd zien hoe snel je wifi is.

Wat zijn de voordelen van Google Wifi?

Google Wifi heeft veel voordelen, namelijk:

• Een flexibele dekking: Je kunt extra punten toevoegen voor een betere dekking, en je kunt de punten plaatsen waar jij wilt.
  • Je hebt een dekking tot wel 85m2 per wifi punt.
  • Elk wifi punt is geschikt voor maximaal 100 gekoppelde apparaten.
  • Als een punt ermee ophoudt wordt de communicatie doorgestuurd via een ander punt.
  • Alle punten zijn met elkaar verbonden.
  • 49% van de plastic onderdelen is gemaakt van gerecycled materiaal.
  • Bediening via je telefoon.

Wat zijn de nadelen van Google Wifi?

Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen, namelijk:

• Google Wifi houdt gebruikersstatistieken bij die naar Google doorgestuurd worden. Wie dit niet prettig vindt kan met de privacy-instellingen de app statistieken uitschakelen.
  • Je kunt Google Wifi alleen beheren als je een device hebt waar je de Google Home App op kunt downloaden. Heb jij bijvoorbeeld geen smartphone of tablet dan wordt het lastig.

Als je naar de voor- en nadelen van Google Wifi kijkt, zie je dat er meer voordelen zijn. Wat Google wifi zo populair maakt is o.a. het gebruiksgemak. Je kunt Google Wifi makkelijk instellen en gebruiken via de Google Home app en je kunt op een simpele manier een mesh-netwerk aanleggen in je woning.