100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat zijn de voordelen van een Refurbished iPhone?

Donderdag 17 September 2020 3 minuten en 6 seconden leestijd

Wat zijn de voordelen van een Refurbished iPhone?

Je bent toe aan een nieuwe iPhone, iPad of Macbook. Helaas is je portemonnee daar vaak iets minder goed op voorbereid. Een nieuwe iPhone kost je vaak al €500,- of meer, een nieuwe iPad rond de €400,- en een nieuwe Macbook €1000,-. En wil je het allernieuwste model? Dan lopen de prijzen al helemaal hoog op. Het is daarom helemaal niet gek om je eens wat verder te verdiepen in de wereld van de Refurbished-apparaten. Providercheck zocht het voor je uit en vertelt je alles wat je moet weten. 

Wat is Refurbished?

De Nederlandse vertaling voor Refurbished is ‘gereviseerd’. Dat zegt je misschien niet gelijk iets maar wanneer je dat woord verder uitdiept, is het snel duidelijk. In de IT- en computerwereld is het een term die al een langere tijd wordt gebruikt. Deze term wordt gebruikt voor producten die na gebruik worden gecontroleerd, wanneer nodig gerepareerd, en opnieuw worden aangeboden en verkocht.

Sinds een aantal jaar geleden gebruiken steeds meer mensen smartphones, tablets en laptops. Zowel de online als fysieke winkels krijgen vaak te maken met apparaten die worden teruggebracht en restvoorraden waar ze moeilijk van af kunnen komen. Steeds meer bedrijven zien dat als een kans en gebruiken deze apparaten. Deze bedrijven specialiseren zich in ‘reversed logistics’. Dit staat voor het terughalen van apparaten die niet meer (als nieuw) verkocht kunnen worden. Een van deze bedrijven is Fixje. Zij zijn een leverancier voor het verkopen van Refurbished Apple-apparaten zoals de IPhone, IPad en Macbook.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een Refurbished toestel?

Het kopen van een Refurbished toestel is vaak erg aantrekkelijk en heeft veel voordelen. Wij zetten deze voordelen graag voor je op een rij.

Een lagere prijs
Prijstechnisch is het kopen van een Refurbished toestel veel aantrekkelijker dan het kopen van een nieuw toestel. Zo heb je bijvoorbeeld een al een Refurbished IPhone 8 vanaf €339,- bij FixjeiPhone. Terwijl de kosten van een nieuwe IPhone vaak hoog op kunnen lopen.

Twee jaar garantie
Wanneer je je toestel bij FixjeiPhone koopt, ben je gegarandeerd van een goede aankoop. Je hebt namelijk twee jaar lang garantie op je IPhone, IPad of Macbook.

Compleet gecontroleerd op wel 50 punten
Alle Refurbished producten die worden aangeboden, zijn gecheckt op 50 punten. Hierdoor zijn ze uitgebreid gecontroleerd en weet je zeker dat je een goede aankoop doet.

Refurbished keurmerk
Dit is een keurmerk dat staat voor vier beloftes. Met dit keurmerk geeft FixjeiPhone je extra zekerheid.

  1. Altijd twee jaar garantie. Dit is ook op de accu en accessoires.
  2. Elk toestel wordt op minimaal 50 punten gecontroleerd op zowel hardware als software (goedgekeurd door TÜV Nederland).
  3. De Refurbished toestellen zijn daadwerkelijk A-grade toestellen.
  4. FixjeiPhone is door EDR credit services financieel solide verklaard.

Wat zijn de voordelen t.o.v. een tweedehands toestel?

Je kan er ook voor kiezen om je toestel tweedehands aan te schaffen. Hier zitten echter wel wat nadelen aan. Zo heb je uiteraard geen garantie. Wanneer je toestel kapot gaat, heb je vaak niemand om op terug te vallen en zal je zelf voor de reparatiekosten op moeten draaien. Hierdoor kan je goedkopere toestel erg duur uit gaan vallen. Ook weet je niet wat er met een toestel is gebeurd. Het kan zijn dat deze al eerder is gerepareerd en andere onderdelen bevat of zelfs niet goed werkende functies.

Een nieuw toestel en het milieu zo min mogelijk belasten?

Dat kan met een Refurbished toestel. Want waarom zou je een nieuw toestel kopen wanneer een Refurbished toestel net zo goed is? Wanneer je er voor kiest om een Refurbished toestel te kopen, draag je bij aan een beter milieu. En aan alle Refurbished toestellen zie je vrijwel geen gebruikssporen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking