100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Openstellen van de kabel is te duur te complex voor nieuwkomers

Tuesday 4 November 2014 0 minuten en 39 seconden leestijd

Openstellen van de kabel is te duur te complex voor nieuwkomers

Volgens de Autoriteit Consument en Markt is het opstellen van de kabelnetwerken in Nederland te duur en te complex. Dit wordt veroorzaakt door eurodocsis 3-standaard die de kabelaars gebruiken.

ACM concludeert dit op basis van een onderzoek door WIK Consult. De eurodocsis 3-standaard heeft een technische opbouw waardoor “ontbundelde” toegang niet mogelijk is op de Nederlandse kabelnetwerken.

WIK Consult concludeert dat er in de huidige docsis-standaarden geen mogelijkheden zijn opgenomen om verschillende aanbieders met een kabelmodem te laten werken. Het is mogelijk dat toekomstige docsis standaard wel mogelijkheden bieden voor het aanbieden meerdere virtuele providers.

KPN gaf eerder aan dat ze het oneerlijk vindt dat zij het netwerk wel open moeten houden en dat het nieuwe Ziggo dit niet hoeft te doen. Het verschil is dat KPN gebruik maakt van een koper en glasvezelnetwerk dat makkelijker open te stellen is voor concurrenten. Het is op dit moment dus onwaarschijnlijk dat er nieuwkomers bijkomen op de Nederlandse kabelmarkt.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking