Netflix en Videoland kijken zonder Smart TV? Zo werkt het!

Donderdag 9 Januari 2020
Laatste update: Vrijdag 25 Februari 2022 3 minuten en 17 seconden leestijd

Netflix en Videoland kijken zonder Smart TV? Zo werkt het!

Heb je geen Smart TV maar wil je toch graag je favoriete serie op groot scherm kijken? Dit is mogelijk en wij vertellen je graag hoe je dit precies kunt doen.

Bij een Smart TV heb je altijd een store waar je apps kunt downloaden. Denk hierbij aan apps zoals Netflix en Videoland. Dit maakt het heel erg makkelijk om met een knop op de afstandsbediening naar je favoriete films en series te kijken. Heb jij geen Smart TV of is jouw Smart TV verouderd en kun je er niet alle apps op downloaden? Toch is er een andere manier om jouw serie op groot scherm te bekijken, maar hoe?

Wat is een Smart TV eigenlijk? Dit is een televisie die op een makkelijke manier kunt verbinden met het internet. Het is een slimme televisie doordat er een besturingssysteem is toegevoegd. Met zo een slimme tv kun je veel meer dan alleen maar tv kijken, je kunt ook apps downloaden en surfen op het internet. Als je geen Smart TV hebt zijn er meerdere manieren om alsnog te genieten van bijvoorbeeld Netflix op groot scherm. Wij leggen vier alternatieven voor jou uit! Dit zijn streamen via je smartphone of tablet, kijken via je internetprovider, Kijken via een HDMI-kabel of kijken via je spelcomputer.

Streamen via je smartphone of tablet

De allereerste manier hoe jij jouw favoriete film of serie kunt kijken op groot scherm is door te streamen via je smartphone of tablet. Hiervoor heb je wel een Apple TV  of een Chromecast nodig. Je download de app op je smartphone tablet, bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime. Het is belangrijk dat jouw apparaat en je Apple TV of Chromecast met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Wanneer ze op hetzelfde netwerk zitten kunnen ze verbinding met elkaar maken. Via de app op je smartphone kun je op een icoontje klikken zodat je deze verbinding kunt maken. Wanneer je nu een film afspeelt, speelt deze automatisch af op groot scherm.

Als jij er voor kiest om te streamen via je smartphone of tablet is het wel van belang dat je een goede internetverbinding hebt. Je wilt natuurlijk wel kunnen kijken naar scherm beeld en je wilt ook niet dat je film tussendoor elke keer stopt omdat hij moet laden. Je kunt bij ons onze gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er leverbaar zijn op jouw adres en elke snelheden er haalbaar zijn.

Via je internetprovider

Heb jij geen Google Chromecast of Apple TV? Dan zijn er nog meer manieren. Er zijn ook een aantal internetproviders die apps beschikbaar bieden in het TV-menu. Je kunt dan dus toch je favoriete serie kijken zonder dat je hier een Smart TV voor nodig hebt. De volgende providers bieden dit aan:

HDMI-kabel

Dan kun je ook nog naar Netflix kijken door middel van een HDMI kabel. Het is misschien niet de meest handige manier maar zeker wel een van de makkelijkste. Ga via je laptop naar de site die jij graag op de tv wilt zien. Sluit je laptop, via een HDMI-kabel, aan je televisie. Doe je laptop bijna helemaal dicht en je kunt via groot scherm genieten van je film of serie.

Via je XBOX of Playstation

Heb jij een XBOX of Playstation? Via deze spelcomputers kun jij heel makkelijk een app downloaden en deze bekijken. Je download de app, logt in met je gegevens en kijkt direct naar je favoriete programma’s. Sneller internet voor soepeler streamen? Ontdek de best haalbare snelheid op jouw adres!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.