• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel abonnement bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

Wat is een HDMI-kabel?

1 minuut en 10 seconden leestijd

Wat is een HDMI-kabel?

HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface. Dat klinkt vrij ingewikkeld. In dit bericht vertellen we je meer over wat een HDMI-kabel is, welke verschillende soorten er zijn en meer over draadloze HDMI-kabels.

Wat is een HDMI-kabel precies?

We vertelde je zojuist wat de betekenis is van de term ‘HDMI’. Maar wat houdt dit nu precies in? Een HDMI-kabel is een aansluiting voor video- en audiosignalen. Je kan met een HDMI-kabel, apparatuur aansluiten op een beeldscherm zoals bijvoorbeeld je televisie. Je kan dus via je laptop, met een HDMI-kabel, films en series kijken op de televisie zonder Smart TV.

Soorten HDMI-kabel

Er zijn enorm veel verschillende HDMI-kabels. De normale ‘standaard’ HDMI-kabels zijn geschikt genoeg om verschillende apparaten met elkaar te verbinden. Het grootste verschil zit hem dan ook vaak in de lengte en kwaliteit. Door deze standaard kabel worden High Defenition audiosignalen en Full HD videosignalen verzonden naar de televisie. Er zijn vier HDMI-kabels die geschikt zijn voor het aansluiten van een beeldscherm of tv:

  1. High Speed Ethernet
  2. High Speed zonder Ethernet
  3. Standard Speed met Ethernet
  4. Standard Speed zonder Ethernet

Draadloze HDMI-Streamer

Wil je liever geen kabel? Inmiddels is de technologie al zo ver dat er ook een draadloze HDMI-optie is. Je kan hierdoor in HD-kwaliteit genieten van beeld en geluid zonder lange kabels. Dit heet dan een HDMI-Streamer in plaats van een HDMI-kabel. Door middel van radiofrequenties ontvangt de ontvanger een signaal.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.