100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Bellen

Maak je gebruik van vaste telefonie of wil je dit gaan doen binnen je internetabonnement? Antwoord op al je telefonie gerelateerde vragen vind je in de categorie Bellen. Je krijgt in deze categorie bijvoorbeeld antwoord op je vragen over digitale telefonie, VOIP, nummerbehoud, maar ook informeren we je of ‘onbeperkt bellen’ nu echt voordeliger is. Daarnaast vind je in deze categorie informatie over mobiel bellen en mobiel internet.

Hoe zeg ik een telefoon abonnement op?
3 minuten en 32 seconden

Hoe zeg ik een telefoon abonnement op?

Wil jij een mobiel abonnement graag stopzetten, maar weet je niet precies wat je rechten zijn en wat je kunt verwachten? Dan leggen we je bij ProviderCheck.nl graag uit hoe een telefoon abonnement opzeggen werkt.

Lees verder
Een databundel delen met Vodafone Red Together
3 minuten en 58 seconden

Een databundel delen met Vodafone Red Together

Maakt iedereen in jouw huishouden gebruik van dezelfde mobiele provider, namelijk Vodafone? Dan is het goed om te weten dat het mogelijk is om samen korting te krijgen door samen een databundel te delen. Dit heet een Vodafone Red Together abonnement, wat veel voordelen biedt voor gezinnen of studentenhuizen.

Lees verder
Bij welke providers is onbeperkt bellen mogelijk?
4 minuten en 55 seconden

Bij welke providers is onbeperkt bellen mogelijk?

De tijd van je druk maken over je belminuten is langzamerhand echt wel voorbij. Steeds meer mobiele providers bieden namelijk abonnementen aan met onbeperkt bellen. Daarmee kun je in theorie zoveel bellen als je wilt zonder dat je hierbij tegen hoge extra kosten aanloopt. Bij welke providers is dat echter mogelijk en wat kost dat dan?

Lees verder
Wat gebeurt er als mijn bundel op is?
5 minuten en 12 seconden

Wat gebeurt er als mijn bundel op is?

Neem je een mobiel abonnement, dan heb je altijd gekozen voor een bepaalde bundel. Maar wat er gebeurt als je over deze bundel heen gaat verschilt per provider. Als je een nieuw abonnement af gaat sluiten kan het belangrijk zijn om dit te weten, omdat de kosten in sommige gevallen flink op kunnen lopen. Wat kun je daarom verwachten?

Lees verder
Kies voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement
3 minuten en 3 seconden

Kies voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Het kiezen van een nieuwe provider voor je sim only abonnement kan soms best ingewikkeld zijn. Er zijn zoveel opties dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een van de belangrijke keuzes die je moet maken is echter de loopduur van je contract. Hierbij kun je niet alleen kiezen tussen een contract van bijvoorbeeld één of twee jaar, maar er zijn ook steeds meer providers die een maandelijks opzegbaar sim only abonnement aanbieden. Bij ProviderCheck.nl vertellen we je graag meer over de voor- en nadelen hiervan.

Lees verder
Telefoon doorschakelen, hoe werkt dat?
3 minuten en 3 seconden

Telefoon doorschakelen, hoe werkt dat?

Je telefoon door kunnen schakelen kan in verschillende situaties handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je op reis bent, als je telefoon tijdelijk niet beschikbaar is of wanneer je gewoon even niet gebeld wil worden. Bij ProviderCheck.nl leggen we je daarom graag uit hoe je je mobiele telefoon door kunt schakelen naar een andere telefoon of de voicemail.

Lees verder

Bellen: mobiele en vaste telefoonabonnementen

Bellen kan natuurlijk op meerdere manieren. We kunnen bellen met een vaste telefoon of met een mobiele telefoon, maar hier houden de mogelijkheden niet op. We kunnen tegenwoordig bijvoorbeeld ook online bellen. Er zijn meerdere apps en softwareprogramma’s die we kunnen gebruiken om te (video)bellen. Kortom, een belletje plegen is in deze tijd lang niet meer zo standaard als voorheen. Dit wekt natuurlijk wel de nodige vragen op, want wat is nu het meest voordelig en kun je nu beter bellen met een vaste telefoon of toch met een smartphone? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen op het gebied van telefonie.

Een mobiel abonnement of toch een vaste telefoon?

Kun je nu beter een mobiel abonnement afsluiten of toch blijven bellen via de huistelefoon? Dit is voor iedereen natuurlijk heel persoonlijk. Vind jij het helemaal niet erg om af en toe niet bereikbaar te zijn? Dan kun je het misschien prima af met enkel een vaste telefoon. Toch, steeds meer mensen willen gewoon een smartphone. Daar kun je immers niet alleen mee bellen, maar ook mee chatten, mailen en nog veel meer! Wil je een mobiel abonnement afsluiten? Dan heb je eindeloos veel mogelijkheden. Er zijn tal van providers en ontelbaar veel verschillende abonnementen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sim only abonnement of een abonnement met toestel.

Een sim only abonnement of een abonnement met toestel?

Een sim only abonnement is goedkoper dan een abonnement met een toestel. Hier is geen twijfel over mogelijk. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er in het abonnementsbedrag geen bedrag voor de afbetaling van een smartphone wordt berekend. Er zijn al sim only abonnementen voor twee euro per maand! Dan moet je natuurlijk wel zelf een smartphone kopen. Wil je liever een toestel bij je abonnement? Vrijwel alle toestellen, van onder meer Huawei, Samsung, Nokia en natuurlijk Apple, kunnen worden aangeschaft in combinatie met een abonnement. Je betaalt de telefoon dan maandelijks af aan de provider. Hou er wel rekening mee dat dit tegenwoordig wordt gezien als een lening, doordat het gaat om een aankoop op afbetaling. Je krijgt dus een BKR-registratie als je een abonnement met toestel neemt.

Combinatiedeals in de wereld van telefonie

Kun je niet kiezen tussen een smartphone abonnement of een abonnement voor bellen thuis? Dan zijn er ook diverse providers die beide opties aanbieden en waarbij je gebruik kunt maken van combinatiedeals. T-Mobile is hier een mooi voorbeeld van. Deze provider biedt zowel bellen thuis als bellen via mobiel. Neem je beide diensten van deze provider af? Dan krijg je een mooie korting. Bij meerdere aanbieders kun je een optimale combinatiedeal afsluiten. Hier kun je terecht voor mobiel bellen én een alles-in-1 pakket voor thuis, dus een pakket met internetten, bellen en televisie kijken. Je neemt dan vier diensten af bij dezelfde provider en over het algemeen levert dit je een mooie besparing op de maandfactuur op.

Thuis bellen met een huistelefoon of met een smartphone

Stel, je werkt vanuit huis. Je bent niet vaak onderweg en als je belt, dan doe je dit gewoon het liefst als je in je eigen vertrouwde omgeving zit. Kies je dan beter voor een huistelefoon of een smartphone? Dit is afhankelijk van de verdere wensen die je hebt. Wil je echt alleen bellen? Dan kun je bij diverse providers een voordelig abonnement afsluiten voor onbeperkt bellen met je huistelefoon. Bel je erg weinig met een huistelefoon? Dan is het betalen van werkelijke kosten vaak voordeliger dan de keuze voor onbeperkt bellen met de huistelefoon. Wil je ook gebruik maken van een smartphone, bijvoorbeeld om spelletjes te spelen, om mails te versturen en WhatsApp te kunnen gebruiken? Dan is een mobiel abonnement de beste optie. Heb je zelf al een goede smartphone? Dan is een sim only abonnement het goedkoopst. 

Hoe kies je een goedkoop telefoonabonnement?

Wil je een mobiel abonnement afsluiten? Dan wil je natuurlijk een goedkoop telefoonabonnement dat bij je past. Stel jezelf eerst de volgende vragen:

1. Wil ik een abonnement met of zonder toestel?
2. Hoeveel internet ga ik gebruiken op mijn smartphone?
3. Verstuur ik nog sms’jes en, zo ja, hoeveel in de maand?
4. Hoeveel belminuten heb ik nodig in de maand?

Op deze manier bepaal je wat jij nodig hebt binnen je telefoonabonnement. Let op: het is altijd beter om het aantal belminuten in je abonnement iets te ruim te kiezen dan iets te krap. Wanneer je vaak over het aantal belminuten van je abonnement heen gaat, dan krijg je steeds te maken met kosten buiten je bundel. Deze kosten liggen relatief hoog. Verbruik je gemiddeld 150 belminuten in de maand? Kies dan liever voor een abonnement met 200 belminuten dan voor een abonnement met 100 belminuten. Dit is voordeliger.

Is onbeperkt bellen voordeliger?

Natuurlijk zijn er ook abonnementen waarbij je gebruik kunt maken van onbeperkt bellen. Deze abonnementen zijn er zowel voor de huistelefoon als voor de smartphone. Voor de huistelefoon geldt dat een abonnement met onbeperkt bellen alleen voordelig is als je heel vaak en/of heel lang belt met je vaste toestel.

Onbeperkt bellen met een mobiel is tegenwoordig niet meer zo duur. Soms betaal je maar twee euro per maand extra om onbeperkt bellen te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld 200 belminuten. Weet je zeker dat je altijd onder het maximale aantal belminuten blijft? Kies dan gewoon voor de belminuten en bespaar een paar euro per maand. Weet je het niet zeker? Dan is onbeperkt bellen vaak voordeliger op jaarbasis. Beter een paar euro per maand meer dan twintig euro extra betalen voor belminuten buiten je bundel.

Hoe zit het met bellen naar het buitenland?

Wil je voordelig kunnen bellen naar het buitenland met je smartphone? Hou hier dan rekening mee bij het kiezen van je abonnement. De kosten voor bellen naar het buitenland zijn bij iedere provider anders geregeld. De ene provider rekent er extra kosten voor, de andere aanbieder helemaal niet. Wees je hier bewust van. Natuurlijk hoef je ook niet per se met je vaste telefoon te bellen naar het buitenland. Als je veel naar het buitenland belt, dan is VOIP misschien voordeliger.

Voordelig bellen via internet met VOIP

Met VOIP kun je voordelig bellen via internet. De afkorting staat voor Voice over Internet Protocol. Je kunt dus via het internet bellen met VOIP, waarbij voor het bellen gebruik wordt gemaakt van het IP-adres. Hierdoor is niet alleen de kwaliteit van het telefoongesprek beter, maar de kosten liggen ook lager. Skype is natuurlijk het meest bekende voorbeeld van internetbellen. Bel je vaak en/of lang naar het buitenland? Dan is VOIP zeker het overwegen waard.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking