100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Bellen

Maak je gebruik van vaste telefonie of wil je dit gaan doen binnen je internetabonnement? Antwoord op al je telefonie gerelateerde vragen vind je in de categorie Bellen. Je krijgt in deze categorie bijvoorbeeld antwoord op je vragen over digitale telefonie, VOIP, nummerbehoud, maar ook informeren we je of ‘onbeperkt bellen’ nu echt voordeliger is. Daarnaast vind je in deze categorie informatie over mobiel bellen en mobiel internet.

13
Wat is onbeperkt internet?
3 minuten en 53 seconden

Wat is onbeperkt internet?

Heb jij een mobiel abonnement en zou je graag onbeperkt willen kunnen internetten? Dit is mogelijk! Er zijn namelijk abonnementen waar je onbeperkt toegang hebt tot mobiel internet, zonder onverwachte kosten achteraf. Onbeperkt betekent dan dus ook echt onbeperkt. Maar hoe en waar kun je zo een abonnement afsluiten? En wat houdt het precies in? Wij leggen het je uit!

Lees verder
Hoe sluit je een telefoon abonnement af?
3 minuten en 24 seconden

Hoe sluit je een telefoon abonnement af?

Heb jij een internet abonnement thuis zonder bellen? Dan wil je natuurlijk weten hoe je een telefoon abonnement af kunt sluiten. Je kunt een abonnement afsluiten voor vast bellen, maar je kunt natuurlijk ook een mobiele telefoon abonnement afsluiten. Wij gaan jou alles vertellen over het afsluiten van een telefoon abonnement!

Lees verder
Hoe zet je je voicemail uit bij KPN?
3 minuten en 7 seconden

Hoe zet je je voicemail uit bij KPN?

Heb jij bellen bij KPN? Dan is voicemail voor jouw vaste telefoon een gratis dienst. Je betaalt geen abonnementskosten, maar alleen het standaard tarief binnen de regio voor het beluisteren van je voicemail. Ideaal dus! Misschien wil je niet altijd je voicemail aan hebben. Je kunt bij KPN ook heel makkelijk zelf je voicemail aan en uitschakelen. Hoe doe je dat? Wij leggen het je uit!

Lees verder
Kun je bellen via Wifi en wat is VOIP?
3 minuten en 28 seconden

Kun je bellen via Wifi en wat is VOIP?

Door middel van bellen kun je heel makkelijk in contact komen met iemand die je even snel wilt spreken. We bellen allemaal wel eens, denk maar aan een telefoontje aan je ouders of aan iemand die op vakantie is. Ook zakelijk zal er wel eens een telefoontje gepleegd moeten worden. Het kan gebeuren dat je netwerksignaal heel slecht is, kun je dan nog wel bellen? Misschien kun je wel bellen via wifi of kun je gebruik maken van een VoIP telefoon. Lees snel verder!

Lees verder
Gratis bellen met KPN naar andere KPN nummers
3 minuten en 12 seconden

Gratis bellen met KPN naar andere KPN nummers

Heb jij een internetabonnement bij KPN en vraag je je af of je gratis kunt bellen naar andere KPN nummers? Dit kan zeker! Maar welke voorwaarden zitten hier aan vast? En wat zijn de voordelen van bellen bij KPN? Wij leggen het jou uit in dit kennisbankbericht!

Lees verder
Kan ik ook een abonnement afsluiten voor alleen vast bellen?
5 minuten en 26 seconden

Kan ik ook een abonnement afsluiten voor alleen vast bellen?

Als je een abonnement afsluit voor internet kun je ook altijd kiezen voor vast bellen. Maar kun je ook alleen een abonnement afsluiten voor vast bellen? En zo ja bij welke providers kan dat dan? Wij zoeken het voor je uit!

Lees verder
13

Bellen: mobiele en vaste telefoonabonnementen

Bellen kan natuurlijk op meerdere manieren. We kunnen bellen met een vaste telefoon of met een mobiele telefoon, maar hier houden de mogelijkheden niet op. We kunnen tegenwoordig bijvoorbeeld ook online bellen. Er zijn meerdere apps en softwareprogramma’s die we kunnen gebruiken om te (video)bellen. Kortom, een belletje plegen is in deze tijd lang niet meer zo standaard als voorheen. Dit wekt natuurlijk wel de nodige vragen op, want wat is nu het meest voordelig en kun je nu beter bellen met een vaste telefoon of toch met een smartphone? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen op het gebied van telefonie.

Een mobiel abonnement of toch een vaste telefoon?

Kun je nu beter een mobiel abonnement afsluiten of toch blijven bellen via de huistelefoon? Dit is voor iedereen natuurlijk heel persoonlijk. Vind jij het helemaal niet erg om af en toe niet bereikbaar te zijn? Dan kun je het misschien prima af met enkel een vaste telefoon. Toch, steeds meer mensen willen gewoon een smartphone. Daar kun je immers niet alleen mee bellen, maar ook mee chatten, mailen en nog veel meer! Wil je een mobiel abonnement afsluiten? Dan heb je eindeloos veel mogelijkheden. Er zijn tal van providers en ontelbaar veel verschillende abonnementen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sim only abonnement of een abonnement met toestel.

Een sim only abonnement of een abonnement met toestel?

Een sim only abonnement is goedkoper dan een abonnement met een toestel. Hier is geen twijfel over mogelijk. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er in het abonnementsbedrag geen bedrag voor de afbetaling van een smartphone wordt berekend. Er zijn al sim only abonnementen voor twee euro per maand! Dan moet je natuurlijk wel zelf een smartphone kopen. Wil je liever een toestel bij je abonnement? Vrijwel alle toestellen, van onder meer Huawei, Samsung, Nokia en natuurlijk Apple, kunnen worden aangeschaft in combinatie met een abonnement. Je betaalt de telefoon dan maandelijks af aan de provider. Hou er wel rekening mee dat dit tegenwoordig wordt gezien als een lening, doordat het gaat om een aankoop op afbetaling. Je krijgt dus een BKR-registratie als je een abonnement met toestel neemt.

Combinatiedeals in de wereld van telefonie

Kun je niet kiezen tussen een smartphone abonnement of een abonnement voor bellen thuis? Dan zijn er ook diverse providers die beide opties aanbieden en waarbij je gebruik kunt maken van combinatiedeals. T-Mobile is hier een mooi voorbeeld van. Deze provider biedt zowel bellen thuis als bellen via mobiel. Neem je beide diensten van deze provider af? Dan krijg je een mooie korting. Bij meerdere aanbieders kun je een optimale combinatiedeal afsluiten. Hier kun je terecht voor mobiel bellen én een alles-in-1 pakket voor thuis, dus een pakket met internetten, bellen en televisie kijken. Je neemt dan vier diensten af bij dezelfde provider en over het algemeen levert dit je een mooie besparing op de maandfactuur op.

Thuis bellen met een huistelefoon of met een smartphone

Stel, je werkt vanuit huis. Je bent niet vaak onderweg en als je belt, dan doe je dit gewoon het liefst als je in je eigen vertrouwde omgeving zit. Kies je dan beter voor een huistelefoon of een smartphone? Dit is afhankelijk van de verdere wensen die je hebt. Wil je echt alleen bellen? Dan kun je bij diverse providers een voordelig abonnement afsluiten voor onbeperkt bellen met je huistelefoon. Bel je erg weinig met een huistelefoon? Dan is het betalen van werkelijke kosten vaak voordeliger dan de keuze voor onbeperkt bellen met de huistelefoon. Wil je ook gebruik maken van een smartphone, bijvoorbeeld om spelletjes te spelen, om mails te versturen en WhatsApp te kunnen gebruiken? Dan is een mobiel abonnement de beste optie. Heb je zelf al een goede smartphone? Dan is een sim only abonnement het goedkoopst. 

Hoe kies je een goedkoop telefoonabonnement?

Wil je een mobiel abonnement afsluiten? Dan wil je natuurlijk een goedkoop telefoonabonnement dat bij je past. Stel jezelf eerst de volgende vragen:

1. Wil ik een abonnement met of zonder toestel?
2. Hoeveel internet ga ik gebruiken op mijn smartphone?
3. Verstuur ik nog sms’jes en, zo ja, hoeveel in de maand?
4. Hoeveel belminuten heb ik nodig in de maand?

Op deze manier bepaal je wat jij nodig hebt binnen je telefoonabonnement. Let op: het is altijd beter om het aantal belminuten in je abonnement iets te ruim te kiezen dan iets te krap. Wanneer je vaak over het aantal belminuten van je abonnement heen gaat, dan krijg je steeds te maken met kosten buiten je bundel. Deze kosten liggen relatief hoog. Verbruik je gemiddeld 150 belminuten in de maand? Kies dan liever voor een abonnement met 200 belminuten dan voor een abonnement met 100 belminuten. Dit is voordeliger.

Is onbeperkt bellen voordeliger?

Natuurlijk zijn er ook abonnementen waarbij je gebruik kunt maken van onbeperkt bellen. Deze abonnementen zijn er zowel voor de huistelefoon als voor de smartphone. Voor de huistelefoon geldt dat een abonnement met onbeperkt bellen alleen voordelig is als je heel vaak en/of heel lang belt met je vaste toestel.

Onbeperkt bellen met een mobiel is tegenwoordig niet meer zo duur. Soms betaal je maar twee euro per maand extra om onbeperkt bellen te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld 200 belminuten. Weet je zeker dat je altijd onder het maximale aantal belminuten blijft? Kies dan gewoon voor de belminuten en bespaar een paar euro per maand. Weet je het niet zeker? Dan is onbeperkt bellen vaak voordeliger op jaarbasis. Beter een paar euro per maand meer dan twintig euro extra betalen voor belminuten buiten je bundel.

Hoe zit het met bellen naar het buitenland?

Wil je voordelig kunnen bellen naar het buitenland met je smartphone? Hou hier dan rekening mee bij het kiezen van je abonnement. De kosten voor bellen naar het buitenland zijn bij iedere provider anders geregeld. De ene provider rekent er extra kosten voor, de andere aanbieder helemaal niet. Wees je hier bewust van. Natuurlijk hoef je ook niet per se met je vaste telefoon te bellen naar het buitenland. Als je veel naar het buitenland belt, dan is VOIP misschien voordeliger.

Voordelig bellen via internet met VOIP

Met VOIP kun je voordelig bellen via internet. De afkorting staat voor Voice over Internet Protocol. Je kunt dus via het internet bellen met VOIP, waarbij voor het bellen gebruik wordt gemaakt van het IP-adres. Hierdoor is niet alleen de kwaliteit van het telefoongesprek beter, maar de kosten liggen ook lager. Skype is natuurlijk het meest bekende voorbeeld van internetbellen. Bel je vaak en/of lang naar het buitenland? Dan is VOIP zeker het overwegen waard.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking