100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Bellen

Maak je gebruik van vaste telefonie of wil je dit gaan doen binnen je internetabonnement? Antwoord op al je telefonie gerelateerde vragen vind je in de categorie Bellen. Je krijgt in deze categorie bijvoorbeeld antwoord op je vragen over digitale telefonie, VOIP, nummerbehoud, maar ook informeren we je of ‘onbeperkt bellen’ nu echt voordeliger is. Daarnaast vind je in deze categorie informatie over mobiel bellen en mobiel internet.

Wat is dual sim en hoe maak je daar gebruik van?
4 minuten en 4 seconden

Wat is dual sim en hoe maak je daar gebruik van?

Soms kan het handig zijn om twee verschillende telefoonnummers te gebruiken op je telefoon. Zo kunnen mensen je via twee verschillende telefoonnummer bereiken, maar kun je ook zelf met twee verschillende nummers bellen, sms’en of WhatsAppen. Dit werkt met een techniek die ‘dual sim’ heet. Bij ProviderCheck.nl leggen we je graag uit hoe dat werkt.

Lees verder
Mobiel bellen en data in de EU – In welke landen geldt dat?
4 minuten en 27 seconden

Mobiel bellen en data in de EU – In welke landen geldt dat?

Wanneer je een nieuw sim only abonnement afsluit, dan zul je vaak zien dat je belminuten en data niet alleen maar in Nederland te gebruiken zijn. In vrijwel alle gevallen zijn de voorwaarden ook van toepassing binnen de Europese Unie. Toch zijn er wat onduidelijkheden over in welke landen dit dan eigenlijk van toepassing is.

Lees verder
Hoe verleng ik mijn abonnement bij Vodafone?
3 minuten en 24 seconden

Hoe verleng ik mijn abonnement bij Vodafone?

Ben jij een tevreden klant van Vodafone en wil je graag je abonnement verlengen? Dat kan, althans, dat kan wanneer je al een tijdje een abonnement hebt. Hoe verleng je je abonnement dan bij Vodafone en is het slim om te verlengen?

Lees verder
Hoe verleng ik mijn abonnement bij KPN?
3 minuten en 26 seconden

Hoe verleng ik mijn abonnement bij KPN?

Overweeg je je mobiele abonnement van KPN te verlengen? Dit is doorgaans mogelijk wanneer je huidige contract (bijna) ten einde loopt. Benieuwd naar de stappen voor een KPN-abonnement verlengen en of dit een slimme keuze voor je is? We nemen je bij ProviderCheck.nl graag mee door het proces.

Lees verder
Hoeveel GB data heb ik nodig bij een mobiel abonnement?
3 minuten en 45 seconden

Hoeveel GB data heb ik nodig bij een mobiel abonnement?

Het kiezen van de juiste hoeveel data (GB’s) wanneer je een nieuw mobiel abonnement af gaat sluiten kan een lastige taak zijn. Er zijn tegenwoordig een grote hoeveelheid providers met allerlei verschillende tarieven en soorten abonnementen, de keuze is reuze en daarom ook moeilijk. Maar of je nu een nieuw abonnement af wilt sluiten, wilt overstappen of juist wilt verlengen, is dit een zeer belangrijke beslissing. Bij ProviderCheck.nl helpen we je daarom graag verder om te kijken wat bij jou past.

Lees verder
Is unlimited data écht unlimited bij sim only?
3 minuten en 23 seconden

Is unlimited data écht unlimited bij sim only?

Maak je zeer veel gebruik van mobiel internet en ga je snel door je databundel heen? Dan kan het interessant zijn om over te stappen op een unlimited data abonnement. Maar wat is eigenlijk een unlimited data abonnement en is zo’n abonnement ook wel écht letterlijk unlimited? Bij ProviderCheck.nl leggen we het je graag uit.

Lees verder

Bellen: mobiele en vaste telefoonabonnementen

Bellen kan natuurlijk op meerdere manieren. We kunnen bellen met een vaste telefoon of met een mobiele telefoon, maar hier houden de mogelijkheden niet op. We kunnen tegenwoordig bijvoorbeeld ook online bellen. Er zijn meerdere apps en softwareprogramma’s die we kunnen gebruiken om te (video)bellen. Kortom, een belletje plegen is in deze tijd lang niet meer zo standaard als voorheen. Dit wekt natuurlijk wel de nodige vragen op, want wat is nu het meest voordelig en kun je nu beter bellen met een vaste telefoon of toch met een smartphone? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen op het gebied van telefonie.

Een mobiel abonnement of toch een vaste telefoon?

Kun je nu beter een mobiel abonnement afsluiten of toch blijven bellen via de huistelefoon? Dit is voor iedereen natuurlijk heel persoonlijk. Vind jij het helemaal niet erg om af en toe niet bereikbaar te zijn? Dan kun je het misschien prima af met enkel een vaste telefoon. Toch, steeds meer mensen willen gewoon een smartphone. Daar kun je immers niet alleen mee bellen, maar ook mee chatten, mailen en nog veel meer! Wil je een mobiel abonnement afsluiten? Dan heb je eindeloos veel mogelijkheden. Er zijn tal van providers en ontelbaar veel verschillende abonnementen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sim only abonnement of een abonnement met toestel.

Een sim only abonnement of een abonnement met toestel?

Een sim only abonnement is goedkoper dan een abonnement met een toestel. Hier is geen twijfel over mogelijk. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er in het abonnementsbedrag geen bedrag voor de afbetaling van een smartphone wordt berekend. Er zijn al sim only abonnementen voor twee euro per maand! Dan moet je natuurlijk wel zelf een smartphone kopen. Wil je liever een toestel bij je abonnement? Vrijwel alle toestellen, van onder meer Huawei, Samsung, Nokia en natuurlijk Apple, kunnen worden aangeschaft in combinatie met een abonnement. Je betaalt de telefoon dan maandelijks af aan de provider. Hou er wel rekening mee dat dit tegenwoordig wordt gezien als een lening, doordat het gaat om een aankoop op afbetaling. Je krijgt dus een BKR-registratie als je een abonnement met toestel neemt.

Combinatiedeals in de wereld van telefonie

Kun je niet kiezen tussen een smartphone abonnement of een abonnement voor bellen thuis? Dan zijn er ook diverse providers die beide opties aanbieden en waarbij je gebruik kunt maken van combinatiedeals. T-Mobile is hier een mooi voorbeeld van. Deze provider biedt zowel bellen thuis als bellen via mobiel. Neem je beide diensten van deze provider af? Dan krijg je een mooie korting. Bij meerdere aanbieders kun je een optimale combinatiedeal afsluiten. Hier kun je terecht voor mobiel bellen én een alles-in-1 pakket voor thuis, dus een pakket met internetten, bellen en televisie kijken. Je neemt dan vier diensten af bij dezelfde provider en over het algemeen levert dit je een mooie besparing op de maandfactuur op.

Thuis bellen met een huistelefoon of met een smartphone

Stel, je werkt vanuit huis. Je bent niet vaak onderweg en als je belt, dan doe je dit gewoon het liefst als je in je eigen vertrouwde omgeving zit. Kies je dan beter voor een huistelefoon of een smartphone? Dit is afhankelijk van de verdere wensen die je hebt. Wil je echt alleen bellen? Dan kun je bij diverse providers een voordelig abonnement afsluiten voor onbeperkt bellen met je huistelefoon. Bel je erg weinig met een huistelefoon? Dan is het betalen van werkelijke kosten vaak voordeliger dan de keuze voor onbeperkt bellen met de huistelefoon. Wil je ook gebruik maken van een smartphone, bijvoorbeeld om spelletjes te spelen, om mails te versturen en WhatsApp te kunnen gebruiken? Dan is een mobiel abonnement de beste optie. Heb je zelf al een goede smartphone? Dan is een sim only abonnement het goedkoopst. 

Hoe kies je een goedkoop telefoonabonnement?

Wil je een mobiel abonnement afsluiten? Dan wil je natuurlijk een goedkoop telefoonabonnement dat bij je past. Stel jezelf eerst de volgende vragen:

1. Wil ik een abonnement met of zonder toestel?
2. Hoeveel internet ga ik gebruiken op mijn smartphone?
3. Verstuur ik nog sms’jes en, zo ja, hoeveel in de maand?
4. Hoeveel belminuten heb ik nodig in de maand?

Op deze manier bepaal je wat jij nodig hebt binnen je telefoonabonnement. Let op: het is altijd beter om het aantal belminuten in je abonnement iets te ruim te kiezen dan iets te krap. Wanneer je vaak over het aantal belminuten van je abonnement heen gaat, dan krijg je steeds te maken met kosten buiten je bundel. Deze kosten liggen relatief hoog. Verbruik je gemiddeld 150 belminuten in de maand? Kies dan liever voor een abonnement met 200 belminuten dan voor een abonnement met 100 belminuten. Dit is voordeliger.

Is onbeperkt bellen voordeliger?

Natuurlijk zijn er ook abonnementen waarbij je gebruik kunt maken van onbeperkt bellen. Deze abonnementen zijn er zowel voor de huistelefoon als voor de smartphone. Voor de huistelefoon geldt dat een abonnement met onbeperkt bellen alleen voordelig is als je heel vaak en/of heel lang belt met je vaste toestel.

Onbeperkt bellen met een mobiel is tegenwoordig niet meer zo duur. Soms betaal je maar twee euro per maand extra om onbeperkt bellen te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld 200 belminuten. Weet je zeker dat je altijd onder het maximale aantal belminuten blijft? Kies dan gewoon voor de belminuten en bespaar een paar euro per maand. Weet je het niet zeker? Dan is onbeperkt bellen vaak voordeliger op jaarbasis. Beter een paar euro per maand meer dan twintig euro extra betalen voor belminuten buiten je bundel.

Hoe zit het met bellen naar het buitenland?

Wil je voordelig kunnen bellen naar het buitenland met je smartphone? Hou hier dan rekening mee bij het kiezen van je abonnement. De kosten voor bellen naar het buitenland zijn bij iedere provider anders geregeld. De ene provider rekent er extra kosten voor, de andere aanbieder helemaal niet. Wees je hier bewust van. Natuurlijk hoef je ook niet per se met je vaste telefoon te bellen naar het buitenland. Als je veel naar het buitenland belt, dan is VOIP misschien voordeliger.

Voordelig bellen via internet met VOIP

Met VOIP kun je voordelig bellen via internet. De afkorting staat voor Voice over Internet Protocol. Je kunt dus via het internet bellen met VOIP, waarbij voor het bellen gebruik wordt gemaakt van het IP-adres. Hierdoor is niet alleen de kwaliteit van het telefoongesprek beter, maar de kosten liggen ook lager. Skype is natuurlijk het meest bekende voorbeeld van internetbellen. Bel je vaak en/of lang naar het buitenland? Dan is VOIP zeker het overwegen waard.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking