• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
Mobiel bellen bij
Downloadsnelheid
MB t/m
MB
Uploadsnelheid
MB t/m
MB
Toon resultaten

Wat is een browser?

1 minuut en 54 seconden leestijd

Wat is een browser?

Een browser is het programma waarmee je over het internet kunt surfen. We noemen de browser ook wel internetbrowser of webbrowser. Je kunt via verschillende apparaten surfen op het internet, bijvoorbeeld een laptop, computer, tablet of via je smartphone. Een browser is zo ontwikkelt dat deze websites die op een server staan zo goed mogelijk kan weergeven.

In Nederland zijn de meest gebruikte internetbrowsers Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera en Safari (Apple).

Hoe gebruik je een browser?

Wanneer je een van de eerdergenoemde browsers opent kun je het webadres van de website die je wilt bezoeken invoeren in de adresbalk. Door dit te doen kun je verschillende websites bezoeken en surf je over het internet.

Een browser heeft terug- en vooruit knoppen waardoor het soms niet eens nodig is om het webadres in te voeren. Ook kun je meerdere websites tegelijkertijd bekijken door het openen van verschillende tabbladen.

Wat kan een browser allemaal?

Een browser heeft veel mogelijkheden om het surfen over het internet voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Zo onthoudt je browser bijvoorbeeld welke websites je eerder hebt bezocht. De browser kan, wanneer jij dat wilt, de inloggegevens van websites voor je onthouden. Google Chrome is gekoppeld aan de zoekmachine Google. Hierdoor kun je de adresbalk gebruiken voor het doen van zoekopdrachten. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je het websiteadres niet weet.

Daarnaast kun je bij sommige browsers zelf een aantal functies aanpassen. Dit doe je door de browser instellingen aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld instellen met welke website de browser standaard opstart en welke zoekmachine je standaard wilt gebruiken.

Wat is de beste of snelste browser?

Dat is heel persoonlijk. Je kunt dit het beste ontdekken door de verschillende browsers zelf te gebruiken. Dan zul je ervaren welke browser het beste bij jou past.

Er zijn onderzoeken gedaan naar dit onderwerp. Daarin komt naar voren dat Firefox op dit moment de snelste browser is. Google Chrome komt als beste browser uit de bus, onder andere door de vele mogelijkheden en de snelheid die niet veel onderdoet voor Firefox. Maar nogmaals, probeer ze zelf eens uit.

Voordat je via een browser kunt surfen over het World Wide Web heb je natuurlijk een internetaansluiting nodig. Wij bieden de internetpakketten aan van de meeste internetproviders met verschillende internetsnelheden.