Wat is Google Nest Wifi?

Vrijdag 19 Maart 2021 4 minuten en 6 seconden leestijd

Wat is Google Nest Wifi?

Door middel van een Google Nest wifi-router en wifi-punten wordt het wifisignaal in jouw huis beter. Door op meerdere punten in je huis een Google Nest punt te plaatsen, is er door heel het huis een consistent en krachtig signaal. Elk Nest wifi punt is ook een smartspeaker met de Google Assistent. Maar hoe werkt Google Nest wifi? En hoeveel Google Nest punten moet je installeren in je woning?

Eén Google Nest wifi-router met maar één wifi punt is al sterk genoeg om tot wel tweehonderd apparaten te verwerken. Een router dekt wifi tot 120m2, een router en een wifipunt dekken wifi tot 210m2, een router en twee wifipunten dekken tot wel 300m2. De router wordt aangesloten op je modem en maakt met het netwerk een sterk en betrouwbaar signaal. Het wifipunt werkt samen met de router voor meer bereik en snelle wifi in elke kamer. Doordat het Google Nest punt ook meteen een smartspeaker met Google Assistent is kun je muziek afspelen, antwoorden ontvangen en nog veel meer.

Hoe bedien je de Google Nest Wifi?

De bediening gaat heel gemakkelijk via je telefoon. Dit doe je namelijk allemaal door middel van de Google Home app. Je kunt hier je netwerk beheren. Je hebt bijvoorbeeld de optie om te bepalen hoe lang je kinderen online kunnen gaan en om content te blokkeren. Daarnaast kun je ook kiezen welke apparaten sneller moeten zijn en kun je heel gemakkelijk je wifi delen wanneer er vrienden op bezoek komen.

Wat is de Google Assistent?

Met de Google Assistant kun je door middel van je stem je huis bedienen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen ‘Hey Google, speel Spotify af’ en je Spotify gaat spelen. Jouw Google Assistent staat altijd voor je klaar om je te helpen.

Dan vraag je je natuurlijk af, is dit wel betrouwbaar? De missie van Google is het realiseren van een behulpzamer huis. Hierbij houdt ze zich wel aan de privacy en beveiliging. De Google Assistent maakt natuurlijk gebruik van een microfoon. Hierdoor kun jij de apparaten in je huis met je stem bedienen. De microfoon wordt alleen ingeschakeld als je specifiek communiceert met Google door bijvoorbeeld ‘Hey Google’ of ‘Oké Google’ te zeggen. Wanneer de microfoon ingeschakeld wordt, wordt een duidelijke visuele indicatie weergegeven. Je kunt ook alle geluidsopnames beluisteren of verwijderen of je kunt de microfoon natuurlijk ook altijd uitschakelen. Google deelt de audio-opnamen alleen met apps als ze daarvoor toestemming heeft gekregen van iemand die lid van je huis is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om je privacy.

Hoe stel je Google Nest wifi in?

Je huidige wifi-router en wifi-punten worden vervangen door de Google Nest wifi-router met haar wifi-punten. Wat je als eerste moet doen is je Google Wifi instellen. Hiervoor moet je de Google Home app hebben. Wanneer het de eerste keer is dat je de app gebruikt stel je een ‘huis’ in. Kies een locatie voor je router, het beste is op ooghoogte en in het zicht. Sluit de ethernetkabel aan op de Nest wifi-router en sluit het andere uiteinde aan op het modem. Sluit ook de Nest wifi-router aan op een stopcontact. Open daarna de Google Home app en klik op ‘toevoegen’, ‘apparaat instellen’, ‘nieuw apparaat’. Kies hier een huis en selecteer je Google Nest wifi-router. Scan nu de QR-code op de onderkant van je apparaat zodat je een ruimte kunt selecteren of aanmaken voor je router. Ook kun je een naam en een wachtwoord instellen. De router is nu verbonden met het netwerk.

Wil je een punt of een extra router toevoegen? Ga dan weer naar de Google Home app en navigeer naar ‘toevoegen’, ‘apparaat instellen’, ‘nieuw apparaat’. Kies een huis en selecteer het apparaat dat je in wilt stellen. Ook hier moet je weer de QR code van het apparaat scannen. Je punt of router wordt nu verbonden. Je kunt de instructies volgen om het instellen af te ronden.

Omdat je Google Nest wifi-router verbinding maakt met het netwerk van een internetprovider, is het wel belangrijk dat jij ook een internetabonnement hebt.

Hoe sluit ik een internetabonnement af?

Je kunt via onze site een gratis postcodecheck doen. Door deze postcodecheck te doen zie jij welke internetproviders er internet leveren op jouw adres en wat voor soort internet er beschikbaar is op jouw adres. Je krijgt een duidelijk overzicht van de internetabonnementen die jij af kunt sluiten. Hierbij heb je de keuzen uit ‘alleen internet’, ‘internet en bellen’, ‘internet en tv’, en ‘alles-in-1’. Daarnaast heb je ook een keuze uit meerdere internetsnelheden

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.