100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Analoge radio blijft in 2021 & Ziggo hervat uitschakelen van analoge tv

Vrijdag 19 Juni 2020 1 minuut en 45 seconden leestijd

Analoge radio blijft in 2021 & Ziggo hervat uitschakelen van analoge tv

Er zijn bij Ziggo op dit moment de nodige ontwikkelingen. Zo blijft Ziggo in 2021 analoge radio aan klanten leveren en hervat Ziggo het uitschakelen van analoge tv. In dit bericht lees je alles over deze ontwikkelingen.

Analoge radio in 2021

Eerder wilde Ziggo voor 31 december 2020 in het gehele verzorgingsgebied analoge radio uitzetten. Tot deze datum heeft VodafoneZiggo toestemming van de toezichthouder Commissariaat voor de Media om analoge radio en tv te leveren. Echter werd er al wel eerder bekend gemaakt dat VodafoneZiggo een goede kans van slagen heeft als het bedrijf de toezichthouder om verlenging zou vragen. De oorzaak van deze vertraging is de coronacrisis. Door de coronacrisis zijn diverse werkzaamheden stilgelegd en uitgesteld waardoor VodafoneZiggo het niet haalt om voor 31 december 2020 analoge radio uit te zetten.

Langer analoog muziekplezier

Het verzoek bij het Commissariaat voor de Media is ingediend. Dit maakt het mogelijk voor Ziggo om ook na 1 januari 2021 analoge FM-kabelradio aan hun klanten te leveren. Dit blijft Ziggo in 2021 dan ook doen. Een klein deel van de klanten zal hierdoor erg blij zijn nu zij nog langer analoog muziek kunnen luisteren.

Naast het nieuws over de analoge radio maakt Ziggo ook bekend dat de uitschakeling van analoge tv op 1 juli wordt hervat. De uitrol van het Gigabit internet ligt ook nog steeds stil. De uitrol hiervan wordt na verwachting pas na de zomer hervat.

Analoge tv uitschakelen hervat

Doordat de coronamaatregelen langzaam versoepelen kan Ziggo ook verder het uitschakelen van analoge tv. Ziggo begint op 1 juli met de regio Noord-Holland. Eigenlijk stond dit gebied voor 24 maart op de planning bij Ziggo. De klanten in deze regio zijn uiteraard op de hoogte gesteld. Op 1 juli gaat de analoge tv in het gebied rondom Velsen, Heemstede en Badhoevedorp uit.

Op 7 juli is Zuid-Limburg aan de beurt. Onder de regio Zuid-Limburg vallen gemeenten als Maastricht, Sittard, Geleen, Brunssum, Heerlen, Valkenburg en Eijsden. Ook voor klanten uit deze regio geldt dat zij op de hoogte worden gesteld door Ziggo.

Van analoog naar digitaal

Op dit moment kan meer dan driekwart van het verzorgingsgebied van Ziggo niet meer kijken naar analoge televisie. Het analoge zenderpakket wordt ingewisseld voor veel meer digitale zenders. Hiervoor heb je geen bruikleendecoder nodig maar wel een CI+ module en/of een smartcard. Klanten ontvangen dit zenderaanbod ongecodeerd door Ziggo.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking