100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Analoge tv van Ziggo stopt in Gelderland

Donderdag 28 februari 2019 2 minuten en 2 seconden leestijd

Analoge tv van Ziggo stopt in Gelderland

Je hebt er al eerder over kunnen lezen in onze blogs. Ziggo stopt met het aanbieden van analoge televisie. En nu is Gelderland aan de beurt.

Veel Ziggo klanten kijken inmiddels al naar digitale televisie via Ziggo, maar er wordt ook nog naar analoge televisie gekeken. Vorig jaar heeft Ziggo besloten te stoppen met het aanbieden van analoge televisie. 

Wanneer stopt het analoge tv signaal in Gelderland?

Het duurt nog even, maar half april zal in een deel van Gelderland het analoge televisie signaal verdwijnen. Zover nu bekend gaat dat gebeuren in de regio Winterswijk, Wageningen-Ede en Apeldoorn. De rest van Gelderland zal verder in het jaar volgen.

Wat te doen als je analoog televisie kijkt via Ziggo?

Maak je geen zorgen. Ook na april kun je gewoon naar ja favoriete programma’s blijven kijken via Ziggo. Alleen zal dat niet meer via het analoge televisie signaal zijn. Ziggo biedt jouw één gratis digitale decoder aan die je via de website van Ziggo aan kunt vragen. Daarmee kun je in het vervolg een digitaal tv-signaal ontvangen. Voordeel van digitale televisie is niet alleen dat je je favoriete serie in een betere kwaliteit kunt bekijken. Je hebt ook nog eens de keuze uit veel meer televisie zenders.

Wanneer je een platte televisie gekocht hebt na 2011 is deze in veel gevallen al geschikt voor de ontvangst van digitale televisie. Maar heb je een televisie die nog niet geschikt is dan heeft Ziggo daar ook een oplossing voor. Je ontvangt dan namelijk een gratis digitale-tv-decoder. En maak je geen zorgen over extra kosten. Je blijft namelijk hetzelfde maandbedrag voor je abonnement betalen.

Meer informatie over de omschakeling van analoge televisie naar digitaal vind je op de website van Ziggo.

Waarom stopt Ziggo met analoge televisie?

Je vraagt je misschien af, als er nog steeds naar analoge televisie wordt gekeken, waarom stopt Ziggo daar dan mee. Die vraag is eigenlijk simpel te beantwoorden. Ziggo heeft de ruimte op het netwerk nodig. Omdat we steeds meer vragen van het internet moet Ziggo blijven ontwikkelen en innoveren. Daar zijn ze daarom ook druk mee bezig. Zo komt het Ziggo ‘netwerk van de toekomst’ eraan. Zij willen dit vanaf 2020 uit gaan rollen. Het komende jaar zal daarom in een hoog tempo het analoge televisie signaal op zwart gaan.

Ben jij nog geen Ziggo klant, maar wil je straks wel gebruik maken van alle ontwikkelingen en innovaties? Ontdek dan, binnen een minuut, met onze postcodecheck of Ziggo leverbaar is op jouw adres. Je ziet dan niet alleen of Ziggo leverbaar is, maar ook welke andere internet providers.