100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Analoge tv van Ziggo stopt in Nijmegen en Friesland

Dinsdag 21 januari 2020 2 minuten en 38 seconden leestijd

Analoge tv van Ziggo stopt in Nijmegen en Friesland

In april 2018 is Ziggo gestart met het gefaseerd uitzetten van analoge televisie in Nederland. Inmiddels kan er al in driekwart van het gebied waar Ziggo haar diensten aanbiedt geen gebruik meer worden gemaakt van analoge televisie.

In de regio Capelle aan den IJssel startte Ziggo met het uitzetten van het analoge signaal. Daarna volgde Flevoland en Rotterdam & omgeving. In april 2019 was ook Gelderland aan de beurt. En nu dus Nijmegen & omgeving en Friesland.

Wanneer stopt analoge tv in Nijmegen en Friesland?

Allereerst is de omgeving Nijmegen-Tiel aan de beurt. In de nacht van 24 op 25 februari stopt Ziggo daar met het aanbieden van analoge televisie. Het gaat daarbij om de volgende gemeenten: Nijmegen, Tiel, Berg en Dal, Beuningen, Mook, Druten, Wijchen, Buren en Zaltbommel. Ook in Ermelo, Elburg, Nunspeet, Oldebroek, Nijkerk, Barneveld en Uddel gaat het signaal op zwart.

De volgende fase is in de nacht van 9 op 10 maart. Het analoge tv-signaal stopt dan in de Friese gemeenten: Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Skingen, Stiens, Burgum, Dronrijp, Grou, Akkrum, Surhuisterveen, Terherne en Boornbergum.

Kijk jij analoog televisie via Ziggo?

Wanneer je analoge tv kijkt via Ziggo en in één van de bovengenoemde gemeenten woont, wordt het nu tijd om naar digitale televisie te gaan kijken. Ontvang je met analoge tv zo’n 30 kanalen, dit ligt bij digitale televisie en stuk hoger. Daarnaast is het beeld dat je ontvangt veel scherper en kijk je in een hogere kwaliteit naar je favoriete programma’s.

Daarbij komt dat wanneer je gebruik gaat maken van digitale televisie van Ziggo je geen ander internet en tv-abonnement hoeft af te sluiten. Je maandelijkse kosten zullen daarom ook niet stijgen.

Om digitaal televisie te gaan kijken via Ziggo is geen Mediabox, CI+ Module of Smartcard nodig. Ziggo gaat dit namelijk ongecodeerd op het kabelnetwerk aanbieden. Op de website van Ziggo vind je een handige beschrijving hoe je je televisie omzet van analoog naar digitaal. Dit omzetten kost je zo’n 15 minuten.

Weet je niet zeker of je analoog televisie kijkt? Dat test je door even te zappen naar kanaal 14. Zie je daar Ziggo Sport? Dan kijk je al digitaal.

Waarom stopt Ziggo met het aanbieden van analoge tv?

Ziggo is druk bezig met nieuwe ontwikkelingen. Zo hebben zij twee jaar geleden al hun ‘netwerk van de toekomst’ aangekondigd. Om daarvoor genoeg ruimte te hebben op het netwerk hebben zij gekozen analoge televisie uit te zetten.

In de afgelopen twee jaar heeft Ziggo niet stil gezeten. Eerder dan eerst aangegeven zijn ze hun netwerk van de toekomst aan het uitrollen onder de naam ‘Giganet’. Met Giganet kun je een internetsnelheid van wel 1 Gigabit ontvangen. Dat is razendsnel internet.

Sinds 15 oktober 2019 kan er in Utrecht-stad, Vleuten De Meern en Nieuwegein gekozen worden voor deze snelheid en eind november volgde Hilversum. Plaatsen als Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen volgen dit jaar.

Wist je dat ook T-Mobile en Delta al een internetsnelheid van 1 Gigabit kunnen leveren? En ook KPN volgt snel.

Wil jij ook razendsnel internet van Ziggo? Of kies je voor één van hun andere internetsnelheden? Met onze gratis postcodecheck ontdek je binnen een minuut of Ziggo leverbaar is op jouw adres. Ook zie je welke andere internet providers internet kunnen leveren. Zo wordt een internet abonnement afsluiten een eitje.

{@module=widgetPostcode button="Check nu"}