100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wifispots reclame van Ziggo is misleidend

Woensdag 27 augustus 2014 0 minuten en 38 seconden leestijd

Wifispots reclame van Ziggo is misleidend

De reclames van Ziggo waarin wordt aangegeven dat er onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van Wifispots is door de reclamecode commissie misleidend genoemd. Het is namelijk niet mogelijk om met meer dan twee apparaten tegelijk gebruik te maken van Wifispots.

Dit wordt niet duidelijk vermeldt in de reclame-uitingen van Ziggo. Wel wordt het genoemd op de website en zou ook moeten worden vermeld in andere uitingen van de provider vindt de commissie. De misleidende reclame kan ertoe leiden dat klanten een abonnement nemen terwijl ze dat anders niet hadden gedaan, schrijft de reclame code commissie in haar oordeel.

Ziggo laat in een reactie weten dat het in “sommige uitingen” het woord onbeperkt weg zal laten. Bij de uitingen waar dit niet het geval is komt een disclaimer te staan met meer uitleg over het maximum van twee apparaten tegelijk.

De reclame code commissie heeft alleen adviserende rol naar bedrijven toe, wanneer Ziggo doorgaat met het voeren van dezelfde reclames zijn er voor het bedrijf geen sancties. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.