100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Overname Ziggo door UPC is definitief

Donderdag 06 november 2014 0 minuten en 43 seconden leestijd

Overname Ziggo door UPC is definitief

Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, gaat Ziggo definitief overnemen. Eerder gaf de Europese Commissie al toestemming voor de overname. Nu hebben de aandeelhouders van Ziggo ook toestemming gegeven.

Tot dinsdagavond hadden de aandeelhouders van Ziggo de tijd om hun aandelen aan te bieden bij Liberty Global. Door het aanbieden van de aandelen van Ziggo kreeg Liberty Global 67,2 procent van de aandelen in handen. Liberty Global had al aandelen in Ziggo, door de extra aandelen heeft het moederbedrijf van UPC nu 87,9% van de aandelen in handen. Het moederbedrijf van UPC wil ook de rest van de aandelen hebben, zij kan nu de aandeelhouders verplichten om de aandelen te verkopen.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers gaf Liberty Global aan direct te beginnen met de fusie tussen Ziggo en UPC, waarna de Ziggo als enige overblijft. Wanneer klanten van UPC de naam Ziggo gaan zien op facturen is nog niet bekend. Volgens Liberty Global zal de overname zorgen voor verschillende synergievoordelen. Volgens het NRC zal 20% van de banen verloren gaan als gevolg van de fusie.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.