100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Ziggo vreest meer klantenverlies door nieuw glasvezel

Donderdag 11 februari 2016 0 minuten en 52 seconden leestijd

Ziggo vreest meer klantenverlies door nieuw glasvezel

De strijd voor abonnees is nog steeds in volle gang. Bij de aanleg van nieuw glasvezel in de buurt voert Ziggo informatiecampagnes naar de bestaande klanten.

Dochterbedrijf Reggefiber legt voor KPN op diverse plekken in het verzorgingsgebied van Ziggo glasvezel aan. Ook CIF (Caiway/Fiber abonnementen) is volop bezig in het gebied van Ziggo. (Binnenkort Ridderkerk) Op de plaatsen waar het is aangelegd ziet Ziggo veel klantenverlies door overstap op glasvezelabonnementen.

Via een glasvezelabonnement is het in vele gevallen mogelijk om een up- en downloadsnelheid van 500Mbps te hanteren. Ziggo bied momenteel consumenten een downloadsnelheid aan tot 200Mbps met 20Mbps uploadsnelheid. Ziggo stuurt tijdens de uitrol van glasvezel vaak persoonlijke berichten naar de klanten waarin duidelijk word gemaakt dat de door Ziggo geleverde snelheid ruim voldoende is om alle online gemakken te bieden.

Ondanks dat glasvezel op meer plaatsen word aangelegd is dit niet de hoofdinvestering van KPN. Door de plaatsing van meerdere wijkkasten hopen zij een groot aantal abonnees te winnen door dezelfde snelheden als Ziggo aan te bieden maar dan via de koperdraad.

Ziggo is momenteel volop bezig om de maximale internetsnelheid van zijn abonnementen te verhogen. Op de zakelijke markt biedt Ziggo momenteel al hogere snelheden aan. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.