100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Ziggo UHD-mediabox

Woensdag 27 juni 2018 1 minuut en 47 seconden leestijd
Laatste update: Maandag 25 mei 2020

Ziggo UHD-mediabox

Zoals je misschien in eerdere berichten van ons al hebt gelezen is Ziggo druk aan het innoveren. Een van de dingen die zij aan het ontwikkelen zijn is de nieuwe Ultra HD Ziggo Mediabox. Op dit moment wordt beetje bij beetje duidelijk wat de mogelijkheden gaan worden van deze mediabox en met wat er nu bekend is lijkt dat heel veel te zijn. Ziggo is momenteel op zeer beperkte schaal aan het testen met deze nieuwe UHD-mediabox.

Van Ziggo zelf horen we nog niets over de nieuwe UHD-mediabox, maar het Duitse kabelbedrijf Unitymedia heeft op de Duitse vakbeurs ANGA al wat meer losgelaten over de zoals zij het zelf noemen ‘the next generation horizon mediabox’. Unitymedia staat op het punt om overgenomen te worden door Vodafone, maar is nu nog eigendom van Liberty Global. In Nederland is Ziggo onderdeel van VodafoneZiggo wat weer een joint venture is van Vodafone en Liberty Global. Oud eigenaar van Ziggo, Liberty Global, verzorgt de technische platformen die gebruikt worden voor het aanbieden van diensten op het Ziggo kabelnetwerk.

Vanaf wanneer is de Ziggo UHD-mediabox beschikbaar?

Het plan van Unitymedia is om de nieuwe Horizonbox binnen twaalf tot achttien maanden aan klanten in Duitsland te gaan leveren. Zoals het er nu naar uitziet zal de UHD-mediabox in andere Europese landen, waar Liberty Global actief is, eerder worden geïntroduceerd. Unitymedia heeft op de ANGA vakbeurs een prototype van de UHD-mediabox laten zien en die komt overeen met de foto’s van de UHD-mediabox die Ziggo momenteel met een kleine groep klanten test.

Wat kun je allemaal met de Ziggo UHD-mediabox?

In de nieuwe UHD-ontvanger komt een harde schrijf die tot 1TB op kan slaan voor het opnemen van programma’s. De kans is groot dat het mogelijk wordt om in de cloud op te nemen. Dat zou misschien direct al kunnen of op een later moment. Wanneer we naar de eerste decoders van KPN kijken, hadden zij in eerste instantie ook een fysieke harde schijf. KPN heeft deze later op afstand inactief gemaakt en vervangen door opnemen in de cloud.

Op dit moment is wel al duidelijk dat de nieuwe UHD-mediabox een hybride werking heeft. Het traditionele broadcast-platform DVB-C en online IPTV worden daarbij met elkaar gecombineerd. Daarnaast beschikt de nieuwe Ziggo UHD-mediabox over acht tuners waarmee wel zes programma’s van verschillende zenders tegelijkertijd opgenomen kunnen worden. Er is straks dus genoeg mogelijk.

Wil je, met de Ziggo UHD-mediabox, ook gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen? Doe dan snel de postcodecheck en ontdek of Ziggo op jouw adres leverbaar is.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.