100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Canal Digitaal en Ziggo zijn het niet eens met contentaanbieders

Dinsdag 12 Mei 2020 1 minuut en 15 seconden leestijd

Canal Digitaal en Ziggo zijn het niet eens met contentaanbieders

Het samenstellen van een goed tv-pakket is lang niet altijd even makkelijk voor alle providers. Het is natuurlijk belangrijk om een zo compleet mogelijk zenderpakket te hebben en dat tegen een goede prijs zodat jij als klant ook niet te veel betaald. Nu zijn er twee Nederlandse tv-aanbieders die het niet eens zijn met de prijzen van de contentaanbieders. In dit bericht vertellen wij je er alles over.

Canal Digitaal

De eerste provider die het niet eens is met de financiële eisen van de contentaanbieder is Canal Digitaal. Eerder kondigde Canal Digitaal aan dat per 1 juni alle zenders van Discovery Benelux (inclusief Eurosport), gaan verdwijnen uit het zenderaanbod. En waarom vroegen velen zich af. M7 Group wil de distributieovereenkomst met Discovery in alle landen niet verlengen. Discovery vraagt te veel geld om de zenders door te mogen geven. Het is nog niet helemaal zeker of de zenders echt gaan verdwijnen. Dit wordt hopelijk snel duidelijk.

Canal Digitaal is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving om klanten een maand van tevoren te informeren over wijzigingen in het zenderaanbod.

Ziggo

Ook Ziggo die eerder deze week bekend maakte dat de abonnementsprijzen omhoog gaan, is het niet eens met de prijzen van de contentaanbieders. VodafoneZiggo is samen met aandeelhouder Liberty Global, Vodafone Group en Disney in onderhandeling over de doorgifte van de kanalen van ESPN. Op ESPN is onder meer het Eredivisievoetbal op te zien. De partijen moeten voor 31 juli een akkoord hebben anders verdwijnt ESPN bij Ziggo. Dit blijkt uit berichtgeving van VodafoneZiggo niet helemaal de goede kant op te gaan. Ziggo wil Disney een goed bedrag betalen voor iedere Ziggo-klant die een ESPN-abonnement koopt. Disney wil daarentegen een bedrag voor ieder huishouden (abonnee) dat actief is op het Ziggonetwerk. De overeenkomst kost Ziggo meer dan honderd miljoen euro per jaar. VodafoneZiggo wil hier niet in mee gaan en dreigt ESPN per 1 augustus op zwart te zetten.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking