100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

De Ziggo Horizon 4 komt eraan

Dinsdag 25 September 2018
Laatste update: Maandag 25 Mei 2020 3 minuten en 5 seconden leestijd

De Ziggo Horizon 4 komt eraan

Afgelopen woensdag heeft Liberty Global tijdens de jaarlijkse technologieconferentie Tech Sumnit in de Ziggo Dome hun nieuwe 4K UHD-mediabox gepresenteerd. Liberty Global is het moederbedrijf van VodafoneZiggo waar Ziggo onderdeel van is. De naam van deze nieuwe mediabox is de Horizon 4.

Wat is de Ziggo Horizon 4K UHD-mediabox?

Met de nieuwe Ziggo Horizon 4K UHD-mediabox kun je televisiekijken in 4K UHD kwaliteit. Goed nieuws als je al een 4K Ultra HD televisie hebt. Op dit moment is Netflix nog de grootste aanbieder van 4K-materiaal. De traditionele televisiezenders bieden nu nog geen programma’s in 4K-UHD kwaliteit. Ziggo verwacht wel dat dit gaat veranderen nu zij de mogelijkheid gaan bieden om programma’s in 4K-UHD kwaliteit uit te zenden.

Opnemen in de cloud

KPN heeft het al en straks neem je met Ziggo en de Horizon 4K Ultra-HD mediabox ook je favoriete programma’s op in de cloud. Voordeel hiervan is dat er geen ingebouwde harde schijf in je Horizon 4 mediabox zit. Hierdoor is je Ziggo Horizon 4 mediabox stiller, maar ook energiezuiniger. Daarnaast kun je dankzij het opnemen in de cloud programma’s die je opneemt met je Horizon 4K Ultra-HD mediabox ook bekijken via je Ziggo GO-app. Ook kun je je mediabox via je Ziggo GO-app bedienen. Je kunt bijvoorbeeld starten met het kijken van een film op de bank, je zet je Ziggo Horizon 4 mediabox op pauze en kijkt in bed verder op je tablet. Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel opslagruimte je krijgt.

Kijktips van de Ziggo Horizon 4K Ultra HD mediabox

Weet je niet wat je wilt kijken? Dat probleem is met de Ziggo 4K Horizon UHD-mediabox straks verleden tijd. De mediabox gaat namelijk het kijkgedrag van zijn gebruikers verzamelen. Aan de hand van die informatie kan de Ziggo Horizon 4K UHD-mediabox jouw nieuwe films en series aanraden. Wil je dit liever niet? Geen probleem, je kunt deze functie uitschakelen. Ziggo geeft aan dat de verzamelde informatie alleen gebruikt zal worden om kijksuggesties te doen. En de gebruikersdata worden geanonimiseerd. Er zijn nu geen plannen om de verkregen informatie bijvoorbeeld voor advertenties te gebruiken, maar Ziggo houdt de reclamemarkt wel in de gaten.

Wanneer is de Ziggo Horizon 4 mediabox leverbaar?

De Ziggo Horizon 4K UHD-mediabox wordt in Europa al door een kleine groep gebruikers getest, deze groep wordt de komende tijd uitgebreid. De Ziggo Horizon 4 mediabox is vanaf 2019 beschikbaar voor een groter publiek. De Horizon 4 wordt leverbaar in Nederland, maar ook in België en Zwitserland waar Liberty Global ook bedrijven heeft. Later zal de Horizon 4K Ultra-HD mediabox ook in andere Europese landen geleverd gaan worden.

Op dit moment is nog niet duidelijk bij welke abonnementen de Ziggo Horizon 4K mediabox geleverd gaat worden. Wel is duidelijk dat dit alleen bij multiplay abonnementen zal zijn. Om gebruik te maken van de Horizon 4 heb je namelijk internet nodig omdat bijvoorbeeld opnemen via de cloud gaat. Dit is alleen mogelijk wanneer je een internetverbinding hebt van dezelfde internetprovider wat in dit geval Ziggo is.

Wil jij de Ziggo Horizon 4K UHD mediabox testen?

Zoals eerder gezegd gaat Ziggo de Horizon 4 op grotere schaal testen en daar hebben ze natuurlijk testers voor nodig. Ziggo doet deze tests met haar eigen abonnees. Daar zijn wel een aantal regels aan verbonden. Zo moet je als producttester bijvoorbeeld een NDA-overeenkomst tekenen. Daarin staan onder andere de regels omtrent geheimhouding van nieuwe producten en diensten. Hou er rekening mee dat het geen garantie is dat je de nieuwe Ziggo 4K Ultra-HD mediabox gaat testen. Er zijn namelijk nog veel meer producten en diensten waar Ziggo testers voor zoekt. Wil jij ook de nieuwste producten en diensten van Ziggo testen? Geef je dan op via hun eigen Ziggo Community Forum en wordt Ziggo producttester.

Wil jij straks ook gebruik maken van de Ziggo Horizon 4 mediabox? Doe dan nu onze postcodecheck, ga vergelijk internetaanbieders en ontdek of Ziggo leverbaar is op jouw adres en welke internet abonnementen zij bieden.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking